Chemo brain – aihe yleiskatsaus

Chemo aivot on ongelma ajattelua ja muistia voi tapahtua aikana ja varsinkin sen jälkeen kemoterapiaa syövän. Ajattelun ja muistin ongelmia kutsutaan kognitiivisia ongelmia.

Esiintyvyys ja Mortalit; Arvioitu uutta tapausta ja kuolemantapauksia endometriumin (kohdun corpus) syöpään Yhdysvalloissa vuonna 2014: [1; Uusia tapauksia: 52630; Kuolemat: 8590; Syöpä kohdun limakalvon on yleisin gynecologic maligniteetti Yhdysvalloissa ja osuus 6% kaikista syövistä naisilla; Kliiniset Ominaisuus; Epäsäännölliset vuodot on varhainen merkki, etummaisen oire, ja miksi suurin osa potilaista, joilla erittäin parannettavissa limakalvon kasvain ovat …

Nämä ongelmat voivat olla lieviä. Mutta ne voivat olla niin vakavia, että ihmiset on vaikea työskennellä tai tehdä heidän päivittäisessä toiminnassaan.

Kognitiiviset ongelmat voivat johtua kemoterapiaa hoitoon käytettävät lääkkeet syövän. Ne voivat johtua syövän itse ja ehkä siksi muiden lääkkeiden käytetään syövän hoidossa. Ahdistus ja stressiä ottaa syöpä voi myös vaikeuttaa ajatella ja muistaa.

Chemo aivot saattavat mennä pois, kun hoito loppuu. Mutta se voi kestää joitakin ihmisiä kuukausia tai vuosia hoidon jälkeen.

On tärkeää tietää, että tämä on todellinen ongelma. Et kuvitella sitä. Tutkimus on käynnissä lisätietoja siitä, miten Chemo aivojen tapahtuu ja miten ehkäistä ja hoitaa sitä.

Oireet vaihtelevat henkilö. Mutta saatat

Jos ongelma on lievä, voi olla ainoa, joka huomaa mitään muutoksia oman käyttäytymisen.

Lääkäri kuuntelee oireesi ja tutkii sinut. Hän voi kysyä, kun huomaat ongelmia oman ajattelun ja muistin.

Lääkäri etsiä muita syitä ajattelua ongelmia. Esimerkiksi lääkkeet kivun hoitoon tai-naisille tiettyjen syöpien-lääkkeitä, jotka estävät estrogeeni voi aiheuttaa sumuinen ajattelua. Kuivuminen, stressi, masennus ja unihäiriöt voi myös vaikuttaa ajattelua ja muistia.

Jos oireet ovat hyvin vaikeat, lääkäri ehkä sinun täytyy kokeita nähdä, jos jotain muuta voivat aiheuttaa kognitiivisia ongelmia.

Unohda tapahtumia, nimiä, tai muita asioita; On vaikeuksia ajatella tiettyjen sanojen kun puhut; On vaikeuksia oppia uutta; Kestää kauemmin tehdä rutiinitehtäviä; On vaikeuksia keskittyä tai tuntuu mielesi on sumussa.