CIPD: mitä se on, ja mitkä ovat riskitekijöitä, aiheuttaa, ja hoitoja?

Krooninen tulehduksellinen demyelinoiva polyneuropatia (CIPD) on neurologinen häiriö – edellytys, joka kohdistuu kehon hermot.

Tärkeätä; On mahdollista, että pääluokkaan Raportin Niemann-Pickin tauti tyyppi C ei nimi odotitte. Tarkista synonyymit listaus löytää vaihtoehtoinen nimi (t) ja häiriö osa-alue (t), jota tässä raportissa.

Useimmat ihmiset tarvitsevat hoitoa. Ja mitä pikemmin aloitat, sitä paremmat mahdollisuudet täydellinen toipuminen. Joskus oireet häviävät jo pitkään, mutta palata myöhemmin.

Kuka tahansa voi saada CIPD, mutta se on yleisin vanhemmilla aikuisilla, ja enemmän miehillä kuin naisilla. Peräti 40000 ihmistä Yhdysvalloissa voi olla kunnossa, mutta on vaikea tietää, kuinka monet ihmiset ovat sitä. CIPD ei ole helppo diagnosoida.

Asiantuntijat eivät ole varmoja, miksi ihmiset saavat häiriö. Mitä he eivät tiedä, että se aiheuttaa hermotulehdus ja hermojuurissa. Turvotus voi tuhota suojaverhoilu ympäri hermoja, joka tunnetaan nimellä myeliinin. Tämä voi vahingoittaa hermo kuituja ja hidastaa hermoja kykyä lähettää signaaleja. Tämä on mikä aiheuttaa heikkoutta, kipu, väsymys, ja puutuminen.

No. CIDP liittyy läheisesti Guillain-Barren oireyhtymä (GBS). Molemmat ovat hermo ongelmia, ja molemmat aiheuttavat oireita, kuten heikkoutta ja tunnottomuutta. Mutta GBS yleensä syttyy päivien tai viikkojen kuluttua henkilö on sairaus, kuten vatsa bug. CIPD ei liity sairauteen. GBS, kun käsitellään, useimmat ihmiset toipua melko nopeasti. CIPD, toisaalta, yleensä pidemmän aikavälin ongelma. Harvoissa tapauksissa ihmiset, jotka eivät toipua GBS voi kehittyä CIDP.

Ei ole testiä diagnoosia CIDP. Sen sijaan, lääkäri kysyy kysymyksiä oireita, kuten silloin kun ne alkoivat ja miten he tuntevat. Hän tehdä perusteellinen lääkärintarkastus ja voi myös suositella testejä saada paremman käsityksen siitä, mitä tapahtuu kanssa hermoja, ja sulkea pois muita mahdollisia syitä.

Joissakin tapauksissa lääkärit eivät voi olla täysin varma, että se on CIPD, mutta ne voivat mennä eteenpäin ja aloittaa hoito. Jos oireet paranevat, joka on vahva todisteet se CIDP.