CIPD: mitä se on, ja mitkä ovat riskitekijöitä, aiheuttaa, ja hoitoja?

Grifols.

Neil Lava, M; on 24 elokuu 2015

Krooninen tulehduksellinen demyelinoiva polyneuropatia (CIPD) on neurologinen häiriö – edellytys, joka kohdistuu kehon hermot.

Oireet eivät ole samat kaikille, mutta voi olla väsynyt ja on alueita puutumista ja kipua. Se voi hidastaa refleksejä ja tekevät käsien ja jalkojen voimattomuus. Sinulla täytyy olla oireita vähintään 8 viikkoa CIPD pidetään syynä.

Useimmat ihmiset tarvitsevat hoitoa. Ja mitä pikemmin aloitat, sitä paremmat mahdollisuudet täydellinen toipuminen. Joskus oireet häviävät jo pitkään, mutta palata myöhemmin.

Kuka tahansa voi saada CIPD, mutta se on yleisin vanhemmilla aikuisilla, ja enemmän miehillä kuin naisilla. Peräti 40000 ihmistä Yhdysvalloissa voi olla kunnossa, mutta on vaikea tietää, kuinka monet ihmiset ovat sitä. CIPD ei ole helppo diagnosoida.

Asiantuntijat eivät ole varmoja, miksi ihmiset saavat häiriö. Mitä he eivät tiedä, että se aiheuttaa hermotulehdus ja hermojuurissa. Turvotus voi tuhota suojaverhoilu ympäri hermoja, joka tunnetaan nimellä myeliinin. Tämä voi vahingoittaa hermo kuituja ja hidastaa hermoja kykyä lähettää signaaleja. Tämä on mikä aiheuttaa heikkoutta, kipu, väsymys, ja puutuminen.

No. CIDP liittyy läheisesti Guillain-Barren oireyhtymä (GBS). Molemmat ovat hermo ongelmia, ja molemmat aiheuttavat oireita, kuten heikkoutta ja tunnottomuutta. Mutta GBS yleensä syttyy päivien tai viikkojen kuluttua henkilö on sairaus, kuten vatsa bug. CIPD ei liity sairauteen. GBS, kun käsitellään, useimmat ihmiset toipua melko nopeasti. CIPD, toisaalta, yleensä pidemmän aikavälin ongelma. Harvoissa tapauksissa ihmiset, jotka eivät toipua GBS voi kehittyä CIDP.

Ei ole testiä diagnoosia CIDP. Sen sijaan, lääkäri kysyy kysymyksiä oireita, kuten silloin kun ne alkoivat ja miten he tuntevat. Hän tehdä perusteellinen lääkärintarkastus ja voi myös suositella testejä saada paremman käsityksen siitä, mitä tapahtuu kanssa hermoja, ja sulkea pois muita mahdollisia syitä.

Joissakin tapauksissa lääkärit eivät voi olla täysin varma, että se on CIPD, mutta ne voivat mennä eteenpäin ja aloittaa hoito. Jos oireet paranevat, joka on vahva todisteet se CIDP.

CIPD on neurologinen häiriö ominaista väsymys ja / tai etenevä heikkous, pistely tai tunnottomuus käsissä ja jaloissa. GAMUNEX-C voi auttaa vähentämään oireita.

Jos otat GAMUNEX-C tai vastaavaa immunoglobuliinivalmisteet tuote, sinulla voi esiintyä vakavia ja hengenvaarallisia veritulppa (tromboembolia), joka voi sisältää kipua ja / tai turvotusta käden tai jalan lämmöllä koko alueella, värjäytyminen käden tai jalan, selittämätön hengenahdistus, rintakipu tai epämiellyttävä tunne, joka pahenee syvä hengitys, selittämätön nopea pulssi, tunnottomuutta tai heikkoutta toisella puolella kehoa. Olet todennäköisesti kehittää veritulppa jos olet ollut valtimoiden kovettuminen (ateroskleroosi), aivohalvaus, sydänkohtaus tai sydämen vajaatoiminta (alhainen verimäärä pumpataan jonka sydän). Saatat myös olla todennäköisempää saada veritulppa jos olet iäkäs, jos sinulla on veren hyytymistä häiriö, jos olet aktiivinen pitkiä aikoja (kuten pitkät vuodelepo), jos käytät estrogeenit, tai jos paksuuntumista veressä. Riskiryhmien potilailla, GAMUNEX-C tulee antaa pienimmällä annoksella ja hitain infuusionopeus on käytännöllinen. Kuitenkin, verihyytymiä voi esiintyä ilman mitään tunnettujen riskitekijöiden. Potilaita tulee nesteytyksestä juomalla riittävästi vettä ennen GAMUNEX-C annetaan. Kerro lääkärille välittömästi, jos sairaushistoria on samanlainen kuin mitä on kuvattu tässä, ja varsinkin jos alat, joilla on jokin näistä oireista ottaen GAMUNEX-C.

Jos otat GAMUNEX-C tai vastaavaa immunoglobuliinivalmisteet tuote suonensisäisesti, sinulla voi esiintyä vakavia munuaissairaus ja kuolema. Saatat olla oireita vähentynyt virtsaaminen, äkillinen painonnousu, turvotusta jaloissa (turvotus), tai hengenahdistusta. Olet todennäköisesti kehittää vakavia munuaissairaus jos sinulla on jo munuaissairaus, ovat tyypin II diabetes, tai ovat vanhempia kuin 65 olet todennäköisesti kehittää vakavia munuaissairaus jos olet kuivattu, on verenmyrkytys (sepsis) , on korkea proteiinipitoisuus veressä, tai jos saat muita lääkkeitä, jotka ovat haitallisia munuaisiin. Kerro lääkärille välittömästi, jos sairaushistoria on samanlainen kuin mitä on kuvattu tässä, ja varsinkin jos alat, joilla on jokin näistä oireista ottaen GAMUNEX-C.

Olet todennäköisesti kehittää vakavia munuaissairaus jos otat suonensisäisen immunoglobuliinivalmisteet tuote, joka sisältää sokeria (sakkaroosia). GAMUNEX-C ei sisällä sokeria. Jos tilanne saa sinut herkemmin vakavia munuaissairaus, sinun pitäisi ottaa GAMUNEX-C alhaisin pitoisuus käytettävissä ja hitain infuusionopeus on käytännöllinen.

Älä ota GAMUNEX-C, jos olet allergia immunoglobuliinivalmisteet. Kerro lääkärille, jos olet saanut vakavan reaktion muita lääkkeitä, jotka sisältävät ihmisen immunoglobuliinivalmisteet. Kerro myös lääkärille, jos sinulla on immunoglobuliini A (IgA) puutos. Jos sinulla on vakava reaktio ottaen GAMUNEX-C, lopeta välittömästi ja kerro lääkärille.

Säännöllistä seurantaa munuaistoiminnan ja virtsaneritystä on erityisen tärkeää potilailla esiintyy todennäköisemmin vaikea munuaissairaus.

Voisit kokea muita vakavia ja hengenvaarallisia ongelmien takia immunoglobuliinivalmisteet. Voisit saada keuhko ongelma nimeltä verensiirtoon liittyvä akuutti keuhkovaurio, joka tunnetaan myös TRALI, tai on nestettä keuhkoissa (keuhkoödeema), joka ei ole seurausta sydämen vajaatoiminta. Voisit saada veren ongelma nimeltä anemian (yleisiä oireita ovat lisääntynyt sydämen syke, väsymys, ihon tai silmien keltaisuus, ja tumma virtsa). Voisit saada aseptinen aivokalvontulehdus, eräänlainen aivotulehdusta oireet vaikea päänsärky, niskajäykkyys, väsymys, kuume, valonarkuus, kivulias silmien liikkeet, pahoinvointi ja oksentelu.

Jos olet normaalia suurempi kehon nestettä määriä tai jos sinulla on sairaus, jossa kasvava kehon neste äänenvoimakkuus voi olla huolissaan, suurempi annos, kuten 1 g / kg 1-2 päivän ei suositella.

TUTUSTU GAMUNEX-C FULL lääkemääräystietoa; USA / GX / 1215/0191

Koska GAMUNEX-C on valmistettu ihmisen verestä, se voi kuljettaa riski levittää tarttuvia aineita, kuten viruksia, ja teoreettisesti Creutzfeldt-Jakobin taudin (CJD) agentti.

Et voi ottaa GAMUNEX-C ihon alle, jos olet ITP. Jos olet ITP ja ottaa GAMUNEX-C ihon alle, voit kokea hyvin vakava ja hengenvaarallinen musta ja sininen haavan (hematooma, joka on taskussa veren kudoksessa).

Kun ottaa GAMUNEX-C, veren vasta-ainetasot saattavat nousta, mikä voi aiheuttaa veren vasta-testejä antaa vääriä tuloksia.

Yleisimmät sivuvaikutukset kliinisessä tutkimuksessa PIDD potilasta, jotka saivat ihonalaiset GAMUNEX-C olivat punoitus, turvotus ja kutina infuusiokohdassa, päänsärky, väsymys, kipu (mukaan lukien kipu selässä, nivelten aseiden, ja jalat), ja kuume. Kliinisissä tutkimuksissa, joissa PIDD potilasta joka sai GAMUNEX-C suonensisäisesti, yleisimmät haittavaikutukset olivat päänsärky, yskä, pahoinvointi, nielutulehdus (joka on yleisin syy kurkkukipu), ja ihottuma ja punoitus, turvotus ja kutina pistoskohdan. Kliinisessä tutkimuksessa, jossa CIDP potilasta joka sai GAMUNEX-C suonensisäisesti, yleisimmät haittavaikutukset olivat päänsärky, kuume, vilunväristykset, korkea verenpaine, ihottuma, pahoinvointi, ja fyysinen heikkous. Kliinisissä tutkimuksissa ITP potilailla, jotka saivat GAMUNEX-C suonensisäisesti, yleisimmät haittavaikutukset olivat päänsärky, oksentelu, kuume, pahoinvointi, selkäkipu, ja ihottuma.

Vakavimmat haittavaikutukset kliinisissä tutkimuksissa olivat veritulppa keuhkoissa (keuhkoveritulppa) 1 potilaalla, joilla on ollut tämän ehdon (in CIPD), purkaus olemassa olevan anemia (autoimmuuni puhdas punasoluaplasia) 1 potilaalla (in PIDD), ja sydämen tulehdus (myokardiitti) 1 potilaalla (ITP).

Sinä kehotetaan raportoimaan kielteisiä sivuvaikutuksia reseptilääkkeiden FDA. Käy http://www.fda.gov/medwatch tai 1-800-FDA-1088.

В2015 Grifols. Kaikki oikeudet pidätetään.