COPD (krooninen ahtauttava keuhkosairaus) -käsittelyä yleiskatsaus

Hoidon tavoitteet COPD ovat

Jos olet yksi niistä 12 miljoonaa monet ihmiset maailmassa diagnosoitu COPD (keuhkoahtaumatauti), olet käännekohta Vaikka olet edessään hengenvaarallisen keuhkosairaus, tietäen, että teillä on se tarkoittaa, voit aloittaa ryhtymistä. Se asettaa sinut ennen toisen 12 miljoonaa monet ihmiset maailmassa, jotka eivät vielä tiedä, ne voivat olla COPD; “Meillä ei ole parannuskeinoa, ei hoitoja pysäyttää etenemisen tai kääntää kunnossa”, sanoo James Kiley, FT, johtaja keuhkojen taudin jako National …

Suuri osa hoitoa COPD sisältää mitä voi tehdä itse.

Tupakoinnin lopettaminen on tärkein asia, voit tehdä hidastaa taudin ja parantaa elämänlaatua.

Muita asioita voi tehdä, että todella vaikuttaa myös syö hyvin, pysyä aktiivisena, ja välttämällä laukaisee. Saat lisätietoja, katso Living With COPD.

Lääkkeitä käytetään hoitoon COPD voi olla pitkävaikutteinen estämään oireiden vai lyhytvaikutteinen lievittää niitä. Saat lisätietoja, katso Lääkehoito.

Jos COPD pahenee, saatat tarvita muuta hoitoa, kuten

Hidasta taudin lopettaa tupakointi ja välttää laukaisee, kuten ilman saastuminen; Rajoittaa oireita, kuten hengenahdistusta, lääkkeillä; Lisätä yleistä terveyttä säännöllistä toimintaa; Ehkäistä ja hoitaa leimahduksia kanssa lääkkeiden ja muiden hoitoon.

Happi hoito lisähappea. Tämä edellyttää saada ylimääräistä happea kasvonaamion tai pieni putki, joka sopii vain sisällä nenääsi. Se voidaan tehdä sairaalassa tai kotona; Hoito lihasheikkoutta ja laihtumista. Monet ihmiset, joilla on vakava COPD on vaikeuksia pitää painonsa ylös ja kehoaan vahva. Tämä voidaan hoitaa kiinnittämällä huomiota syömiseen säännöllisesti ja hyvin; Auttaa masennukseen. COPD voi vaikuttaa enemmän kuin keuhkoihin. Se voi aiheuttaa stressiä, ahdistusta ja masennusta. Nämä asiat vievät energiaa ja voi tehdä keuhkoahtaumataudin oireita pahempi. Mutta ne voidaan käsitellä. Jos erittäin surullinen tai ahdistunut, ota yhteyttä lääkäriin; Leikkaus. Leikkaus on harvoin käytetty COPD. Sitä tarkastellaan vain ihmisille, joilla on vaikea keuhkoahtaumatauti, joka ei ole parantunut muun hoidon.