coumadin (varfariini) käyttötarkoitukset, annostus, sivuvaikutuksia

Mikä on Coumadin?

Coumadin käytetään hoitoon tai ehkäisyyn verihyytymiä laskimoissa tai valtimoissa, mikä voi vähentää riskiä aivohalvaus, sydänkohtaus tai muita vakavia olosuhteissa.

Coumadin voidaan myös käyttää muihin tarkoituksiin ei lääkitystä oppaassa.

Sinun ei pitäisi ottaa Coumadin jos on verenvuototauti, verta virtsassa tai ulosteessa, mahan verenvuoto, infektio limakalvon sydämesi, verenvuoto aivoissa, viimeaikaiset tai tulevista leikkaukseen tai jos tarvitset Spinal Tap tai epiduraali . Älä ota varfariinin jos et voi ottaa sitä ajoissa joka päivä.

Tärkeää tietoa

Älä käytä Coumadin jos olet raskaana, ellei lääkäri määrää.

Coumadin lisää verenvuotoriskiä, ​​mikä voi olla vaikea tai hengenvaarallinen. Tarvitset usein testit mittaa veren hyytymisaika. Soita lääkäriin tai ensiapuun lääkärin hoitoon, jos sinulla on verenvuotoa, joka ei lopu, jos olet verta virtsassa, mustia tai verisiä ulosteita, tai jos veriysköksiä tai oksentaa, joka näyttää kahvinporot.

Monet lääkkeet voivat aiheuttaa vakavia terveydellisiä ongelmia, kun käytetään varfariinia. Kerro lääkärille kaikista lääkkeistä, joita olet viime aikoina käytetty.

Sinun ei pitäisi ottaa Coumadin jos olet allerginen varfariinia, tai jos

Ennen lääkkeen

verenvuototauti tai jokin hyytymishäiriö, joka on perinnöllinen tai aiheuttama sairaus

verisolujen häiriö (kuten alhainen punasolujen tai alhainen verihiutaleita)

verta virtsassa tai ulosteessa tai jos olet ollut veren yskiminen

infektio limakalvon heart (bakteeriendokardiitti)

vatsassa tai suoliston verenvuotoa tai haavauma

erittäin korkea verenpaine

Viime tai tulevia leikkaus aivoihin, selkärankaan tai silmien

Viime päävamman, aneurysma, tai aivoverenvuoto; tai

Jos tehdään Spinal Tap tai spinaalipuudutus (epiduraali).

Sinun ei pitäisi ottaa Coumadin jos et voi olla luotettava sen ottamista, koska alkoholismi, psykiatrisia ongelmia, dementia, tai vastaavissa olosuhteissa.

Coumadin voi aiheuttaa verenvuotoja helpommin, varsinkin jos on

historia verenvuoto-ongelmia

korkea verenpaine tai vakava sydänsairaus

munuais- tai maksasairaus

syöpä

sairaus vaikuttaa verisuonia aivoissa

historia vatsaan tai suoliston verenvuoto

leikkauksen tai kiireellistä hoitoa tai jos saat minkä tahansa injektion (laukaus); tai

jos olet 65 vuotta; tai

Miten minun pitäisi ottaa Coumadin?

jos olet vakavasti sairas tai huonokuntoisille.

Älä käytä Coumadin jos olet raskaana, ellei lääkäri määrää. Varfariinin voi aiheuttaa sikiövaurioita, mutta estää veren hyytymistä voi riskejä suuremmat vauvalle. Saatat pystyä ottamaan Coumadin raskauden aikana, jos sinulla on mekaaninen sydän venttiili. Käytä tehokasta ehkäisyä raskauden ehkäisyyn, kun lääkkeen käyttämisen ja vähintään 1 kuukauden kuluttua viimeisestä annoksesta. Kerro lääkärille heti, jos tulet raskaaksi.

Varmistaaksesi Coumadin on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

keliakia (suoliston häiriö)

diabetes

sydämen vajaatoiminta

kilpirauhasen

sidekudoksen sairaus, kuten Marfan oireyhtymä, Sjögrenin oireyhtymä, skleroderma, nivelreuma, tai lupus

perinnöllinen hyytymiseen puute (varfariini voi tehdä oireita pahempi aluksi)

Jos käytät katetrin; tai

jos olet joskus ollut alhainen verihiutaleiden saatuaan hepariinia.

Ei tiedetä, onko varfariinin äidinmaitoon. Kerro lääkärille, jos imetät lasta. Tarkkaile merkkejä mustelmia tai verenvuotoa vauva jos otat Coumadin kun olet hoitotyössä.

Toteutettava Coumadin täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Lääkäri voi toisinaan muuttaa annoksen varmista, että saat parhaat tulokset. Älä ota Coumadin suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin lääkäri on määrännyt.

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

Ota Coumadin samaan aikaan joka päivä, ruoan kanssa tai ilman. Älä koskaan ota kaksinkertaista annosta tätä lääkettä.

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

Kun käytät varfariini, tarvitset usein “INR” tai protrombiiniajan testit (mitata kuinka kauan kestää oman veren hyytymistä). Veressä työ auttaa lääkäriä määrittämään parhaan annoksen. Sinun on pysyttävä edelleen hoidossa lääkärin käyttäessäsi Coumadin.

Jos olet saanut varfariinin sairaalassa, soittaa tai käydä lääkärin 3-7 päivää sen jälkeen, kun lähdet sairaalasta. Your INR täytyy testata tuolloin. Älä jää seurantaa nimitykset.

Mitä pitäisi välttää ottaen Coumadin?

Kerro lääkärille, jos olet sairas ripuli, kuume, vilunväristykset, tai flunssan oireet, tai jos painon muutokset.

Voit joutua lopettamaan Coumadin 5-7 päivää ennen kuin mitään leikkausta tai hammashoidon. Soita lääkäriltä ohjeita. Voit myös lopettaa Coumadin jos sinun täytyy ottaa antibiootteja, tai jos on Spinal Tap tai spinaalipuudutus (epiduraali).

Käytä lääkärin hälytys tagi tai tehdä henkilökortti, jossa todetaan, että otat varfariinia. Jokainen sairaanhoidon tarjoajaa, joka käsittelee voit pitäisi tietää, että käytät tätä lääkettä.

Coumadin sivuvaikutuksia

Säilytä huoneenlämmössä kuumuudelta, kosteudelta ja kevyt.

Ota unohtunut annos heti kun muistat. Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

 Yliannostus voi aiheuttaa liiallista verenvuotoa.

Vältä toimista, jotka voivat lisätä verenvuotoriskiä tai vamman. Ole erityisen varovainen verenvuodon estämiseen parranajon tai hampaiden harjauksen. Voit silti vuotaa verta helpommin useita päiviä sen jälkeen, kun lopetat Coumadin.

Älä juo alkoholia.

Greippimehu, karpalomehua, noni mehu, ja granaattiomenamehun voivat olla vuorovaikutuksessa varfariinin ja aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia. Vältä näitä mehutuotteet ottaen Coumadin.

Vältä ylimääräisiä muutoksia omaan ruokavalioon keskustelematta ensin lääkärin kanssa. Elintarvikkeita, jotka ovat runsaasti K-vitamiinia (maksa, lehtivihannekset vihreät vihannekset, tai kasviöljyt) voidaan tehdä varfariinin tehoa. Jos nämä elintarvikkeet ovat osa ruokavaliota, syödä johdonmukainen määrän viikoittain.

Kysy lääkäriltä ennen minkään lääkkeen kivun, niveltulehduksen, kuume, tai turvotusta. Tämä sisältää parasetamoli (Parasetamoli), aspiriini, ibuprofeeni (Advil, Motrin), naprokseeni (Aleve), selekoksibi (Celebrex), diklofenaakki, indometasiini, meloksikaami, ja toiset. Nämä lääkkeet voivat vaikuttaa veren hyytymiseen ja voi myös lisätä riskiä mahan verenvuotoa.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allerginen reaktio Coumadin: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Coumadin voi aiheuttaa vuotaa verta helpommin, mikä voi olla vaikea tai hengenvaarallinen. Pyrittävä hätätilanteissa sairaanhoidosta, jos on epätavallisia verenvuotoa tai verenvuotoa, joka ei lopu. Voit myös verenvuotoa sisäpuolella kehon, kuten vatsassa tai suolistossa. Soita lääkäriltä kerralla, jos on verta virtsassa, mustia tai verisiä ulosteita, tai jos veriysköksiä tai oksentaa, joka näyttää kahvinporot.

Myös kutsua lääkäriltä kerralla, jos olet

kipu, turvotus, kuuma tai kylmä tunne, ihomuutokset, tai värimuutoksia missä tahansa kehon

äkillinen ja vakava jalka tai jalka kipu, jalka haavauma, violetti varpaat tai sormet

äkillinen päänsärky, huimaus, tai heikkous

helppo pintavikoja tai verenlaskun (nenäverenvuoto, verenvuoto ikenistä), violetti tai punainen nuppineulanpiston läikät ihon

verenvuoto haavat tai neula injektioita joka ei lopu

kalpea iho, pyörrytys tai hengenahdistusta, nopea syke, keskittymisvaikeuksia

tumma virtsa, keltaisuus (ihon tai silmien)

vähän tai ei lainkaan virtsaamista

tunnottomuus tai lihasheikkous; tai

vatsakipua, selkä, tai sivuilla.

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Coumadin?

Yhteinen Coumadin haittavaikutuksia ovat

pahoinvointi, oksentelu, lievä vatsakipu

Coumadin (varfariini)

turvotus, kaasu; tai

makuaistin.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Monet lääkkeet (kuten jotkut over-the-counter lääkkeitä ja kasviperäisiä tuotteita) voi vaikuttaa INR ja voi lisätä verenvuotoriskiä, ​​jos otat niitä Coumadin. Ei kaikki mahdolliset lääkeaineinteraktioita lääkitystä oppaassa. On erittäin tärkeää kysyä lääkäriltä ja apteekista ennen kuin aloitat tai lopetat muita lääkkeitä, etenkin

muita lääkkeitä veren hyytymistä estäviä

lääke tahansa infektio, kuten tuberkuloosi

lisäravinteet, jotka sisältävät K-vitamiini; tai

masennuslääke – sitalopraami, duloksetiini, fluoksetiini, fluvoksamiini, paroksetiini, sertraliini, venlafaksiini, vilazodone, ja muut; takavarikko lääketiede – karbamatsepiini, fenobarbitaali, fenytoiini; kasviperäisten (kasvitieteellinen) tuotteet – koentsyymi Q10, karpalo, auringonhattu, valkosipuli, Ginkgo biloba, ginseng, goldenseal tai mäkikuisma.

Tämä luettelo ei ole täydellinen, ja monet muut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa varfariinin. Tämä sisältää reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Anna luettelo kaikista lääkkeistä tahansa terveydenhuollon tarjoaja, joka kohtelee sinua.

20.01.2015-12-15, 07:13:03.

Raskaus Luokka Useita Riski riippuu käytöstä

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Syvä laskimotukos, Ensimmäinen tapahtuma varfariini, Jantoven

Ehkäisy Tromboembolian Eteisvärinä aspiriini, varfariini, Xarelto, Eliquis, Pradaxa, Apixaban

Syvä laskimotukos Profylaksia Polven tekonivelleikkauksen jälkeen varfariini, Xarelto, Eliquis, Lovenox, enoksapariinia, Apixaban

Keuhkoembolia Ensimmäinen tapahtuma varfariini, Jantoven