dabigatraani

Keskeytetty ennenaikaisesti dabigatraanieteksilaatin mesylaatti riskiä verisuonitukoksen. Jos antikoagulaatio dabigatraanieteksilaattihoidon mesylaatti on lopetettava muista kuin patologinen verenvuoto, harkitse toinen antikoagulantti. Epiduraali tai selkäytimen verenpurkaumia voi ilmaantua dabigatraanieteksilaatin mesylaatin hoito potilailla, joille tehdään selkäydinkanavaan anestesian tai selkäydinpunktion. Tarkkailla potilasta neurologiset ja hoitaa pikaisesti.

Käyttää dabigatraani

Terapeuttinen luokka: Anticoagulant

Farmakologiset Luokka: dabigatraanieteksilaattia

dabigatraani on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Dabigatraanin seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio dabigatraanille tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksiin dabigatraanin lapsilla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta dabigatraanin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvä aivohalvaus, verenvuoto, tai munuaissairaus, jotka voivat edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla potilailla dabigatraanin.

Ennen dabigatraani

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät dabigatraani, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä dabigatraanille tahansa seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä dabigatraanille tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön dabigatraanin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Toteutettava dabigatraani täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Muuten voi lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia. Älä myöskään lopeta dabigatraanin tarkistamatta ensin lääkärin kanssa.

dabigatraani mukana Lääkitys Guide. On erittäin tärkeää, että luet ja ymmärrät tämän tiedon. Muista kysyä lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Voit ottaa dabigatraanin kanssa tai ilman ruokaa.

Niele kapseli kokonaisena vesilasillisen. Älä murskaa, tauko, pureskella tai avata sen.

Jos käytät toista lääkettä ohentavat verta, (esim, hepariini, varfariini, Coumadin®), lääkäri antaa sinulle hyvin yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten siirtyä dabigatraanille. Noudata huolellisesti ja kysy lääkäriltäsi, jos sinulla on kysymyksiä.

Annos Dabigatraanin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta dabigatraanin. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos et menetä annos dabigatraanin, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Jos sinulla on vähemmän kuin 6 tuntia ennen seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Oikea käyttö Dabigatraanin

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä lääke alkuperäispakkauksessa (läpipainopakkaus tai pullo), kunnes olet valmis käyttämään sitä. Älä säilytä kapseleita mihinkään muuhun astiaan (esim pillerirasioita tai pilleri järjestäjät). Kun olet avannut pullon ensimmäisen kerran, sinun on otettava kaikki kapseleiden 4 kuukauden kuluessa. Jos et ole käyttänyt kapseleita 4 kuukauden kuluessa, sinun täytyy hävittää jäljellä kapseleiden ja aloita uusi pullo.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että dabigatraanin toimii oikein ja päättää, jos tulee jatkaa sitä. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Varmista, että kaikki lääkäri, joka käsittelee voit tietää, että käytät dabigatraanin. Saatat joutua lopettamaan dabigatraanille useita päiviä ennen kuin leikkausta, kuten hammashoitoon.

Voit vuotaa verta ja helpommin mustelmia kun käytät dabigatraanin. Ole erityisen varovainen, jotta vältetään vammat. Pysy kaukana karkea urheilua tai muissa tilanteissa, joissa voi olla mustelmia, leikata tai loukkaantunut. Varovasti harjata ja hammaslankaa. Ole varovainen käyttäessäsi teräviä esineitä, kuten partateriä ja kynsi oksasakset. Vältä poimii nenä. Jos tarvitset nenäsi, puhaltaa sen varovasti.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on epätavallista verenvuotoa tai mustelmia, musta, tervainen uloste, verta virtsassa tai ulosteessa, päänsärky, huimaus, tai heikkous, kipu, turvotus tai epämukavuutta yhteisessä, pienet punaiset pisteet iholla , epätavallinen nenäverenvuoto tai epätavallinen verenvuoto emättimestä, joka on raskaampi kuin normaalisti. Nämä voivat olla merkkejä verenvuoto-ongelmia.

Älä yhtäkkiä lopeta dabigatraanin kysymättä ensin lääkäriltä. Se saattaa lisätä aivohalvauksen riskiä.

dabigatraani saattaa lisätä riskiä sairastua selkärangan tai epiduraali veren hyytymistä. Tämä tapahtuu yleensä, jos sinulla on epiduraalikatetri laitettu takaisin antaa sinulle tiettyjä lääkkeitä, ovat käyttäneet tulehduskipulääkkeitä tai ehkäisevää lääkettä veren hyytymistä, tai on ollut selkäytimen tai on ollut leikkaus selkärangan. Tarkista lääkäriltä, ​​jos olet keskiviivan selkäkipu, menetys virtsarakon tai suolen ohjaus, tai puutuminen, pistely tai heikkous jalat tai jalat kun käytät dabigatraanin.

Varotoimet Vaikka käyttäminen dabigatraanin

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet mahakipu tai häiritä, pahoinvointi, närästys, tai ruoansulatushäiriöitä kun otat dabigatraanin.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

dabigatraani Side Effects

dabigatraani

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Ehkäisy Tromboembolian Eteisvärinä aspiriini, varfariini, Xarelto, Eliquis, Coumadin, Pradaxa

Syvä laskimotukos Xarelto, Eliquis, Pradaxa, Lovenox, enoksapariinia, hepariini

Keuhkoembolian Xarelto, Eliquis, Pradaxa, hepariini, Apixaban, rivaroksabaanin

Syvä laskimotukos / Keuhkoembolian ehkäisyssä tekonivelleikkausta Pradaxa