dabrafenib

Farmakologiset Luokka: BRAF Inhibitor

Käyttää dabrafenib

dabrafenib on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä dabrafenib seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio dabrafenib tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille dabrafenib lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta dabrafenib vanhuksilla.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät dabrafenib, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Ennen dabrafenib

Käyttämällä dabrafenib tahansa seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä dabrafenib tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön dabrafenib. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Hoitoon käytettävät lääkkeet syövän ovat hyvin vahvoja ja voi olla monia haittavaikutuksia. Ennen dabrafenib, varmista, että ymmärrät kaikki riskit ja hyödyt. On tärkeää, että voit työskennellä tiiviisti lääkärisi hoidon aikana.

Toteutettava dabrafenib täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Muuten voi lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia.

dabrafenib yleensä mukana Lääkitys Guide. Lue ja noudata ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Ota dabrafenib vähintään 1 tunti ennen tai 2 tuntia aterian jälkeen.

Niele kapseli kokonaisena. Älä avaa, murskaa tai rikkoa sen.

Annoksen dabrafenib on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta dabrafenib. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää dabrafenib, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Jos et menetä annos, ja se on alle 6 tuntia, kunnes seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä.

Oikea käyttö dabrafenib

Käyttämällä dabrafenib raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää hoidon aikana ja vähintään 2 viikon kuluttua viimeisestä annoksesta. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Ehkäisypillereitä ehkä toimi yhtä hyvin, kun käytät dabrafenib. Jottei tulla raskaaksi, käytä toista ehkäisymenetelmää yhdessä pillereitä. Muut muodot syntyvyyden kuuluvat kondomit, kalvot, tai ehkäisymenetelmän vaahdot tai hyytelöitä.

dabrafenib saattaa aiheuttaa hedelmällisyyden (kyky saada lapsia) ongelmia miehillä. Keskustele lääkärin kanssa ennen dabrafenib jos aiot olla lapsia.

dabrafenib saattaa lisätä riskiä ottaa ihon okasolusyöpä (cuSCC) tai muita ihosyöpiä. Tarkista lääkäriltä heti, jos ilmaantuu ihomuutoksia, kuten uusi syylä, muutos kokoa tai väriä myyrä tai ihon kipeä tai punertava kolahtaa joka ei parane. Lääkäri saattaa haluta ihon tarkastettava uusia ihovaurioita ennen hoitoa, hoidon aikana ja jopa 6 kuukauden ajan viimeisen annoksen jälkeen.

Tarkista lääkäriltä heti, jos silmä kipua tai näkökyky muuttuu hoidon aikana. Tämä voi olla merkki vakavasta silmän ongelma. Lääkäri saattaa haluta sinun on silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

dabrafenib voi aiheuttaa kuumetta, mukaan lukien vaikea kuume, että joskus tapahtuu alhainen verenpaine, vilunväristykset, kuivuminen tai munuaissairaus. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kuumetta ottaen dabrafenib.

dabrafenib saattaa aiheuttaa hyperglykemiaa (korkea verensokeri). Oireita ovat näön hämärtyminen, suun kuivuminen, punoitus, kuiva iho, hedelmiä kaltainen pahanhajuinen hengitys, lisääntynyt nälkä, lisääntynyt jano, lisääntynyt virtsaaminen, pahoinvointi, hikoilu, levoton hengitys, selittämätön painon lasku tai oksentelua. Jos olet diabeetikko, tarkista lääkäriltä, ​​jos huomaat muutoksen tulokset veren tai virtsan sokerin testejä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Varotoimet Vaikka käyttäminen dabrafenib

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

dabrafenib Side Effects

dabrafenib

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Melanooma, Metastasoitunut Opdivo, nivolumab, Keytruda, pembrolizumab, Yervoy, ipilimumab, Mekinist, vemurafenib, Zelboraf, PegIntron, trametinib, aldesleukin, Cotellic, Tafinlar, Proleukin, Sylatron, cobimetinib, Imlygic, peginterferoni alfa-2b, talimogene laherparepvec

 tai mennä liittyä dabrafenib tukiryhmä yhteyden muiden kanssa, jotka ovat samanlaisia ​​etuja.