daltepariinilla (ihon alle) kuvaus ja tuotenimiä

Daltepariinilla käytetään estämään syvä laskimotukos, tila, jossa veritulppien muodostua verisuoniin jaloissa. Nämä verihyytymiä voi matkustaa keuhkoihin ja voi juuttua verisuonissa keuhkoihin aiheuttaen kutsuttu keuhkoveritulppa. Tämä lääke estää verihyytymien muodostumista verisuonissa potilailla, joilla oli epästabiili angina pectoris tai sydänkohtaus. Daltepariinilla käytetään myös useita päiviä sen jälkeen vatsaonteloleikkaus lonkan tekonivelleikkaus tai kun et pysty kävelemään. Se on tänä aikana, että verihyytymiä todennäköisimmin muodostavat. Daltepariinilla käytetään myös jatkokäsittely verihyytymiä (esim keuhkoembolia tai syvä laskimotukos) syöpäpotilailla.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille daltepariinilla lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Ratkaisu; Injektoitava

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta daltepariinilla vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla saattaa vaatia oikaisua annoksen, varsinkin ne, jotka ovat vaarassa verenvuotojen ja niille, joilla on munuaissairaus.

allergiat

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

pediatrinen

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

geriatrinen

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut vuorovaikutukset

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Muut sairaudet

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

annostelu

Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle tätä lääkettä. Tämä lääke annetaan laukaus ihon alla (yleensä vatsa, pakarat, tai reidet).

Jos käytössä daltepariini kotona, lääkäri opettaa kuinka pistät lääkkeen. Muista noudattaa ohjeita huolellisesti. Tarkista lääkäriltä, ​​jos sinulla on ongelmia käyttää lääkettä.

Sinulle näytetään kehon alueilla, joilla tämän laukaus voidaan antaa. Käytä eri kehon alueella aina antaa itsellesi ammuttu. Seurata missä annat jokaisen laukauksen varmista kiertää kehon alueilla. Tämä auttaa estämään ihon ongelmia pistosten.

Jos lääke injektiopullossa (lasipullo) tai esitäytetty ruisku väri on muuttunut, tai jos näet hiukkasia, älä käytä sitä.

Laita käytetyt ruiskut on läpäistä, kerta- tai hävitä niitä lääkärin ohjeiden mukaan.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Vastaamaton annos

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

varastointi

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Jos annettiin lääkepullon käyttää kanssa ruiskuja, sinun täytyy käyttää lääkettä 14 päivän kuluessa ensimmäisen laukauksen. Heitä pois käyttämätön lääke pullossa 14 päivän jälkeen.

Heitä pois käytetty neuloja kova, suljettu säiliö että neulat eivät säkissä kautta. Pidä tämä säiliö poissa lasten ja lemmikkieläinten.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja, onko lääke toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia. Muista pitää kaikki nimitykset.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät tätä lääkettä. Saatat joutua lopettamaan lääkkeen useita päiviä ennen kuin leikkausta tai lääketieteelliset tutkimukset.

Tämä lääke saattaa lisätä mahdollisuus verenvuotojen ja mustelmien. Tämä riski on suurempi, jos sinulla on huonosti hallinnassa korkea verenpaine, sydämen infektio, haavaumat vatsassa, tai muita verenvuoto-ongelmia. Tarkista lääkäriltä heti, jos huomaat epätavallista verenvuotoa tai mustelmia, musta, tervainen uloste, verta. virtsassa tai ulosteessa tai pienet punaiset pisteet iholla. Vältä poimii nenä. Jos tarvitset nenäsi, puhaltaa sen varovasti.

Tämä lääke saattaa lisätä mahdollisuus vakavan verenvuodon tai hermo ongelmia selkärangan. Tämä riski on suurempi, jos sinulla on katetri oman takaisin kipulääkitystä tai nukutusta tai on injektiona selkärangan (joskus kutsutaan “epiduraali” tai “selkärangan”). Muita asioita, jotka lisäävät tätä riskiä ovat traumaattinen tai toistuva epiduraali tai selkäytimen puhkeamiselta aiemmin, selkärangan epämuodostuma, edellinen selkäydinleikkauksessa, tai käyttämällä muita lääkkeitä, jotka lisäävät verenvuotoriskiä. Tarkista lääkäriltä heti, jos saat heikkoutta tai tunnottomuutta jaloissa tai jalat tai virtsanpidätyskyvyttömyys tai ulosteet.

Soita heti lääkärille, jos alkaa ottaa kipu rinnassa, nivus tai jalat, erityisesti vasikoita, hengitysvaikeudet, vakava äkillinen päänsärky, epäselvä puhe, äkillinen, selittämätön hengenahdistus, äkillinen koordinoinnin, äkillinen, vakava heikkous tai tunnottomuus käsivarren tai jalan tai näköhäiriöt. Nämä voivat olla oireita tromboembolian.

Ole varovainen, kun tavallisella hammasharjalla, hammaslankaa tai hammastikku. Your lääkäri, hammaslääkäri, tai hoitaja voi suositella muita tapoja puhdistaa hampaita ja ikeniä. Tarkista lääkärin kanssa ennen kuin mitään hammashoidon työstä.

Varo leikata itse, kun käytät teräviä esineitä, kuten parranajokone tai kynnellä tai varpaankynsi leikkureita. Vältä kosketusta urheilua tai muissa tilanteissa, joissa mustelmia tai vahinkoja saattaa syntyä.

Tämä lääke sisältää bentsyylialkoholia, joka voi aiheuttaa vakavia reaktioita vastasyntyneen tai keskosille. Keskustele asiasta lääkärin kanssa, jos olet huolestunut.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.