dapagliflotsiini (suun kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Dapagliflotsiini käytetään tyypin 2 diabeteksen hoitoon. Se toimii munuaisissa estää glukoosin imeytymistä (verensokeri). Tämä auttaa alentamaan verensokeria. Dapagliflotsiini ei auta potilaita, joilla on insuliinista riippumaton tai tyypin 1 diabetes. Tyypin 1 diabeetikoilla on käytettävä insuliinipistoksista.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille dapagliflotsiini lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Tabletti

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta dapagliflotsiini vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla on todennäköisemmin olla ei-toivottuja vaikutuksia (esimerkiksi munuaissairaus, alhainen verenpaine), mikä voi edellyttää varovaisuutta.

allergiat

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

pediatrinen

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

geriatrinen

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut vuorovaikutukset

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Muut sairaudet

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

annostelu

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä käytä enemmän sitä, älä käytä sitä useammin, ja älä käytä sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Älä muuta annosta, ellei lääkärin ohjeiden.

Tätä lääkettä mukana lääkitystä oppaan. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Noudata huolellisesti erityinen ateriasuunnitelma lääkärisi antoi sinulle. Tämä on tärkein osa ohjauksessa.Käyttövivuston diabetes, ja auttaa lääke toimii oikein. Liikunta säännöllisesti ja testi verensokerin tai virtsaan suunnattu.

Kerro lääkärille, jos olet vähäsuolaista ruokavaliota.

Voit ottaa lääkkeen kanssa tai ilman ruokaa.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Vastaamaton annos

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

varastointi

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja, varsinkin ensimmäisinä viikkoina, että otat tätä lääkettä. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Huimaus, tai pyörtymistä saattaa esiintyä tätä lääkettä. Tämä on yleisempää, jos sinulla on munuaissairaus, alhainen verenpaine, tai jos käytät diureetteja (vesi pilleri). Kun runsaasti nesteitä päivässä voi auttaa. Juoda runsaasti vettä harjoituksen aikana tai lämpimässä säässä. Tarkista lääkäriltä, ​​jos olet voimakasta pahoinvointia, oksentelua tai ripulia, joka ei lopeta. Tämä voi aiheuttaa voit menettää liikaa vettä.

Ketoasidoosi (korkea ketonit ja happoa veressä) voi esiintyä, kun käytät tätä lääkettä. Tämä voi olla hengenvaarallinen ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Lääkäri voi antaa sinulle insuliini, nestettä, ja hiilihydraattien korvaaminen hoitoon tämän ehdon. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on pahoinvointia, oksentelua, hengitysvaikeuksia, lisääntynyt jano tai virtsaaminen, tai vatsakipua.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä ottaa virtsatietulehdukset, mukaan lukien pyelonefriitti tai urosepsis. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet virtsarakon kipu, verinen tai samea virtsa, vaikea, polttamalla tai kivulias virtsaaminen, tai alaselässä tai kyljessä kipu.

Tämä lääke voi aiheuttaa emättimen hiiva-infektiot naisilla ja hiiva-infektiot penis miehillä. Tämä on yleisempää potilailla, joilla on esiintynyt sukuelinten hiiva-infektiot tai miehiä, jotka eivät ole ympärileikattu. Naiset voivat olla valkovuoto, kutinaa tai hajua. Miehet voivat olla punoitus, kutina, turvotus tai kipu ympärillä peniksen, tai vastuuvapauden vahva haju penis. Tarkista lääkäriltä heti, jos jokin näistä oireista.

Tämä lääke voi aiheuttaa hypoglykemia (matala verensokeri). Tämä on yleisempää, kun tämä lääke on yhdessä muiden diabeteslääkkeiden (esim insuliini, glipitsidi tai glibenklamidi). Oireita alhainen verensokeri on käsiteltävä ennen kuin ne aiheuttavat voit häipyä. Ihmiset tuntevat erilaisia ​​oireita alhainen veren sokeria. On tärkeää, että opit mitkä oireet tavallisesti ole niin voit hoitaa sen nopeasti. Jotkut oireet matalan verensokerin kuuluvat käyttäytymisen muutoksia, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin juopuneet, näön hämärtyminen, kylmä hiki, sekavuus, viileä, kalpea iho, vaikeus ajattelu, uneliaisuus, kova nälkä, nopea syke, päänsärky, jotka edelleen, pahoinvointi, vapina, epäselvä puhe tai epätavallinen väsymys tai heikkous. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, miten matalaa verensokeria hoidetaan.

Hyperglykemia (korkea verensokeri) voi ilmetä, jos et ota tarpeeksi tai ohittaa annos oman diabeteslääke, syödä liikaa tai eivät noudata ruokavaliota suunnitelma, on kuumetta tai infektio, tai eivät käytä yhtä paljon kuin tavallisesti. Jotkut oireita korkea verensokeri kuuluvat näön hämärtyminen, uneliaisuus, suun kuivuminen, punoitus ja kuiva iho, hedelmiä kaltainen pahanhajuinen hengitys, tihentynyt ja määrä virtsaaminen, ketoaineita virtsassa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi ja oksentelu, nopea ja syvä hengitys, väsymys, tai epätavallinen jano. Jos oireita korkea verensokeri esiintyy, tarkista verensokerisi ja soittaa lääkäriltä ohjeita.

Tämä lääke voi liittyä kehittämiseen virtsarakon syöpä ja ei tule käyttää potilailla, joilla on aktiivinen virtsarakon syöpään. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet verta virtsassa tai kipua ja virtsaamista.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät tätä lääkettä. Tämä lääke saattaa vaikuttaa tuloksiin tiettyjen lääketieteellisten kokeiden (esimerkiksi virtsan glukoosi testejä ei ehkä ole tarkka).

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.