darunaviirin (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa tai lapsesi edistymistä säännöllisin käyntejä varmista, että tämä lääke toimii kunnolla. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Älä käytä tätä lääkettä, jos olet tai lapsesi ovat myös käyttämällä alfutsosiini (Uroxatral®), sisapridi (Propulsid®), kolkisiini (Colcrys®), dronedaroni (Multaq®), lovastatiini (Altocor®, Altoprev®, MEVACOR®), suun midatsolaami (Versed®), pimotsidi (Orap®), ranolatsiini (Ranexa®), rifampisiinin (Rifadin®, Rimactane®), sildenafiili (Revatio®), simvastatiini (Simcor®, Vytorin®, ZOCOR®), triatsolaami (Halcion®) tai torajyvä lääkkeet (esim, dihydroergotamiini, ergonoviini, ergotamiini, metyyliergonoviini, Cafergot®, DHE 45®, Ergomar®, Ergostat®, Ergotrate®, Methergine®, Migranal®, Wigraine®).

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä ja nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet, ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Tämä lääke voi lisätä verensokeria. Tarkista lääkäriltä, ​​jos sinä tai lapsesi huomata muutoksen tulokset veren tai virtsan sokerin testejä.

Immuunijärjestelmä voi vahvistua, kun aloitat HIV-lääkkeiden kanssa. Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi huomaat muutoksia terveydelle. Joskus immuunijärjestelmä alkaa torjumaan infektioita, joita oli piilotettu elimistössä, kuten keuhkokuume, herpes, tai tuberkuloosi. Autoimmuunisairaudet kuten Gravesin tauti, polymyosiitti, ja Guillain-Barrén oireyhtymä voi myös esiintyä.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on jokin seuraavista oireista hoidon aikana: rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, punainen ihovaurioita, vaikea akne tai ihottumaa, nivel- tai lihassärky, haavaumat tai haavaumia iholla, tai kuume tai vilunväreet, kun käytät tätä lääkettä.

Tämä lääke voi aiheuttaa voit olla liikaa rasvaa. Kerro lääkärille, jos sinä tai lapsesi ilmoituksen muutoksia kehossasi, kuten lisääntynyt määrä rasvan yläselän ja niska, tai rinnan ympärille ja vatsan alueella. Saatat myös rasvan vähenemistä jaloista, käsivarsista ja kasvojen.

Ehkäisypillereitä ehkä toimi yhtä hyvin, kun käytät darunaviirin. Jottei tulla raskaaksi, käyttää ylimääräistä ehkäisymenetelmää yhdessä teidän pillereitä. Muut muodot syntyvyyden sisältävät kondomit, kalvo, ehkäisymenetelmää vaahto tai hyytelö.

Tämä lääke ei pidä sinua antamasta HIV parisi seksin aikana. Varmista, että ymmärrät tämän ja käytännössä turvaseksiä, vaikka kumppanisi on myös HIV, käyttämällä lateksikondomista tai muuta estemenetelmää. Tämä lääke ei myöskään pitää sinua tartuttaa HIV-infektiota muille ihmisille, jos he altistuvat veressä. Älä käyttää uudelleen tai jakaa neuloja kenenkään kanssa.