dekstroamfetamiini

Amfetamiini on korkea väärinkäytön mahdollisuus, ja hallinto pitkiä aikoja voi johtaa huumeriippuvuuden ja sitä on vältettävä. Väärinkäyttö amfetamiinin voi aiheuttaa äkillisen kuoleman ja vakavien sydän- haittatapahtumia.

Käyttää dekstroamfetamiini

Terapeuttinen luokka: keskushermostostimulantteja

Kemiallinen luokka: Amfetamiinin (luokka)

Dekstroamfetamiinin toimii ADHD lisäämällä huomiota ja vähentämällä levottomuutta lapsilla ja aikuisilla, jotka ovat yliaktiivinen, ei voi keskittyä kovin pitkään, tai ovat helposti hajamielinen ja impulsiivinen. dekstroamfetamiinin käytetään osana koko hoito-ohjelma, joka sisältää myös sosiaali-, koulutus-, ja psykologista hoitoa.

dekstroamfetamiinin on saatavana vain lääkärin määräyksestä. Reseptiä ei voi täyttää uudelleen. Uusi reseptiä on saatu lääkäriltä aina tai lapsesi tarvitsee dekstroamfetamiini.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä dekstroamfetamiinin seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio dekstroamfetamiinin tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille dekstroamfetamiinin tablettien hoitoon huomiota-ylivilkkaushäiriö lapsilla alle 3-vuotiaille lapsille. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Ennen dekstroamfetamiini

Dekstroamfetamiinin pitkävaikutteisten kapseli ei ole suositeltavaa hoitaa tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö lapsilla alle 6-vuotiailla lapsilla.

Ei ole tietoa suhteesta iän vaikutuksille dekstroamfetamiinin iäkkäillä potilailla ..

Tutkimukset naisilla imettävät ovat osoittaneet haitallisia lapsen vaikutuksia. Vaihtoehtona tälle lääkitystä tulisi määrätä tai lopeta imetys käytettäessä dekstroamfetamiini.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät dekstroamfetamiinin, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä dekstroamfetamiinin tahansa seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä dekstroamfetamiinin tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön dekstroamfetamiinin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota dekstroamfetamiinin vain lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän tai vähemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Jos liian paljon otetaan, se voi tulla tottumusta. Jos sinä tai lapsesi tuntuu, että lääke ei toimi kunnolla, kun olet ottanut sen useita viikkoja, tarkista ensin lääkärin kanssa ja älä nosta annosta.

dekstroamfetamiinin olisi mukana Lääkitys Guide. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä. Kysy apteekista Lääkitys Guide jos sinulla ei ole yksi.

Jos sinä tai lapsesi käyttää tabletteina dekstroamfetamiinin, ja otat sen kaksi tai kolme kertaa päivässä. Ota ensimmäinen annos aamulla. Toinen annokset voidaan ottaa päivällä 4-6 tuntia annosten välillä.

On parasta ottaa pitkävaikutteisten kapseli aamulla. Kun dekstroamfetamiinin iltapäivällä tai illalla voi vaikeuttaa voit nukahtaa.

Swallow pitkävaikutteiset kapseli kokonaisena. Älä murskata, halkaista tai pureskella.

Annos dekstroamfetamiinin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräisestä annokset dekstroamfetamiinin. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää dekstroamfetamiinin, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Oikea käyttö dekstroamfetamiinin

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa sinun tai lapsen edistymisestä säännöllisin käyntejä varmistaa, että annos on oikea, ja että lääke auttaa teitä. Lääkäri tulee tarkistaa tai lapsesi veri, sydän, ja verenpaine mistään ongelmista tai ei-toivottuja vaikutuksia, jotka saattavat johtua dekstroamfetamiini.

Sinun ei tule käyttää dekstroamfetamiinin jos sinä tai lapsesi ovat käyttäneet MAO-estäjän (MAO: n) kuten Eldepryl®, Marplan®, Nardil® tai Parnate® viimeisten 14 päivän aikana.

Kerro lääkärille kaikista lääkkeistä, tai lapsesi ottaa tai aikovat ottaa, kuten reseptiä ja nonprescription (over-the-counter) lääkkeet, ravintolisät, rohdosvalmisteita tai lääkkeitä ruokahalu, astma, vilustuminen, yskä, heinänuha ja sinus ongelmia.

dekstroamfetamiinin voi aiheuttaa vakavia sydämen tai verisuonten ongelmat. Tämä saattaa todennäköisemmin potilailla, joilla on suvussa sydänsairauksia. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on rintakipu, hengenahdistus, tai pyörtyminen ottaen dekstroamfetamiini.

dekstroamfetamiinin voi aiheuttaa joillekin ihmisille tuntea väärän hyvinvoinnin tai tulla huimausta, sekavaksi, tai valppauden kuin ne ovat normaalisti. Varmista, että tiedät miten reagoit dekstroamfetamiinin ennen ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voisi olla vaarallista ennen kuin tiedät miten dekstroamfetamiinin vaikuttaa sinuun.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos näön hämärtyminen, vaikeuksia lukemisessa, tai muita muutoksia näön tapahtuu aikana tai hoidon jälkeen. Lääkäri saattaa haluta sinun tai lapsesi ovat silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

Varotoimet Vaikka käyttäminen dekstroamfetamiini

Kerro lääkärille heti, jos olet tai perheesi havaitsee mahdolliset outoon käytökseen, kuten kasvu aggressio, vihamielisyys, levottomuus, ärtyneisyys, tai itsemurha-ajatuksia tai käyttäytymistä. Kerro myös lääkärille, jos sinä tai lapsesi on hallusinaatioita tai epätavalliset ajatukset, varsinkin jos ne ovat uusia tai pahenee nopeasti.

Jos sinä tai lapsesi ovat käyttäneet dekstroamfetamiinin pitkään ja uskot tullut henkisesti tai fyysisesti riippuvaisia, tarkistaa lääkäriltä. Merkkejä siitä, että saatat olla riippuvainen dekstroamfetamiini ovat

dekstroamfetamiinin voi aiheuttaa hitaan kasvun lapsilla. Jos lapsi käyttää dekstroamfetamiinin, lääkärin täytyy seurata lapsen pituuden ja painon varmista, että lapsi kasvaa kunnolla.

dekstroamfetamiinin voi aiheuttaa tilan, jota kutsutaan Raynaud ilmiö. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet pistely tai kipu sormissa tai varpaissa altistuessaan kylmälle, kalpeus tai kylmä tunne sormenpäillä ja varpaissa, tai ihon värin muutos sormin.

Jos sinä tai lapsesi tulee ottaa dekstroamfetamiinin suurina annoksina pitkään, älä lopeta sitä ensin lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun tai lapsesi vähitellen vähentää käytät ennen pysäyttämistä, kokonaan.

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro lääkäri vastuussa että sinä tai lapsesi käytätte dekstroamfetamiini. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa dekstroamfetamiini.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

dekstroamfetamiini Side Effects

dekstroamfetamiini

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu 2 korkea väärinkäytön mahdollisuus

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

ADHD Adderall, Vyvanse, metyylifenidaatti, Ritalin, Strattera, Concertalla Adderall XR, Focalin, amfetamiini / dekstroamfetamiinin, Focalin XR, atomoksetiinia, Quillivant XR

Narkolepsia Adderall, metyylifenidaatti, Concerta, modafiniili, Adderall XR, Provigil, amfetamiini, Nuvigil, amfetamiini / dekstroamfetamiinin, Dexedrine, Evekeo