denguekuume

Dengue (Deng-gey) kuume on hyttysen levittämä sairaus, jota esiintyy trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla maailmassa. Lievä dengue-kuume aiheuttaa korkeaa kuumetta, ihottuma ja lihas- ja nivelkivut. Vakava muoto denguekuume, jota kutsutaan myös dengue hemorraginen kuume, voivat aiheuttaa vakavia verenvuotoja, äkillinen verenpaineen lasku (sokki) ja kuolema.

Miljoonia tapauksia dengue-infektion esiintyy maailmanlaajuisesti vuosittain. Dengue-kuume on yleisin Kaakkois-Aasiassa ja läntisen Tyynenmeren saarilla, mutta tauti on kasvanut nopeasti Latinalaisessa Amerikassa ja Karibian alueella.

Kun lääkäriin

Tutkijat työskentelevät denguekuume rokotteita. Nyt paras ennaltaehkäisy on vähentää hyttysen elinympäristö alueilla, joilla dengue-kuume on yleinen.

Mitä voit tehdä

Monet ihmiset, erityisesti lasten ja nuorten, voivat kokea mitään merkkejä tai oireita aikana lievä tapauksessa dengue-kuume. Kun oireita ilmenee, ne alkavat yleensä neljän 10 päivän kuluttua olet pureman tartunnan hyttysen. Merkkejä ja oireita dengue-kuumeen yleisimmin sisältävät

Mitä odottaa lääkäriltä

Saatat myös kohdata

Useimmat toipuvat viikon tai niin. Joissakin tapauksissa oireet pahenevat ja ne voivat olla hengenvaarallisia. Verisuonet usein vahingoittua ja vuotavat. Ja määrä hyytymän muodostavien solujen (verihiutaleiden) verenkiertoon laskee. Tämä voi aiheuttaa

Jos olet äskettäin vieraillut alueella, jossa dengue-kuume tiedetään esiintyvän ja yhtäkkiä kuume, ota yhteyttä lääkäriin.

Dengue-kuume on aiheuttanut jokin neljästä dengue viruksia hyttysten levittämä jotka viihtyvät ja lähellä ihmisen majoitusta. Kun hyttynen puree henkilö tartunnan Dengue-virus, virus menee hyttynen. Kun tartunnan hyttysten sitten puree toinen henkilö, virus menee kyseisen henkilön verenkiertoon.

Kun olet toipunut dengue-kuume, sinun on immuniteetti virusta että tartunnan te – mutta ei muut kolme dengue-kuume viruksia. Riski saada vaikeita dengue-kuume, joka tunnetaan myös dengue verenvuotokuumeet, itse asiassa lisää jos olet saanut tartunnan toisen, kolmannen tai neljännen kerran.

Tekijöitä, jotka laittaa sinut suurempi riski sairastua dengue-kuume tai ankarampaa muodossa tauti kuuluu

Jos vaikeita, dengue-kuume voi vahingoittaa keuhkoja, maksan tai sydämen. Verenpaine voi laskea vaaralliselle tasolle, mikä aiheuttaa shokki ja joissakin tapauksissa kuolema.

Saat todennäköisesti aloittaa nähdä ensihoidon tarjoaja. Mutta on myös ehkä tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut tartuntatauteja.

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja koska siellä on usein paljon kentällä kattamaan se hyvä olla hyvin valmistautunut varaamiseksi. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiiksi, ja mitä odottaa lääkäriltä.

Dengue-kuume, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Valmistaudu vastaamaan kysymyksiin lääkäriltä, ​​kuten

Diagnosointi dengue-kuume voi olla vaikeaa, koska sen oireet voidaan helposti sekoittaa muiden sairauksien – kuten malaria, leptospiroosi ja lavantauti.

Lääkäri todennäköisesti kysyä lääketieteen ja matka historiaan. Muista kuvailla kansainvälisiä matkoja yksityiskohtaisesti, mukaan lukien maat kävit ja päivämäärät, sekä kaikki kosketus ehkä pitänyt hyttysiä.

Tietyt laboratorioarvot voidaan havaita todisteita dengue viruksia, mutta testitulokset yleensä tulevat takaisin liian myöhään auttamaan suoraan hoitopäätöksiä.

Mitään erityistä hoitoa dengue-kuume on olemassa. Lääkäri voi suositella, että juot runsaasti nesteitä välttää kuivuminen oksentamisen ja korkea kuume. Parasetamoli (Parasetamoli, muut) voivat lievittää kipua ja vähentää kuumetta. Vältä kipulääkkeiden, jotka voivat lisätä vuotokomplikaatioihin – kuten aspiriini, ibuprofeeni (Advil, Motrin IB, muut) ja naprokseeni natriumia (Aleve, muut).

Jos sinulla on vaikea dengue-kuume, ehkä

Kuusi dengue-kuumeen rokotteita on kehitteillä, mutta ei ole vielä saatavilla. Rokote, joka on pisimmälle kehitys on kolmen annoksen rokotetta lapsille. Tulokset faasin III tutkimuksessa julkaistiin heinäkuussa 2014. Tämä tutkimus osoitti, että rokote näyttää olevan turvallista, ja se esti dengue infektioita hieman yli puolet ajasta.

Ne, jotka oli rokotteen mutta silti tuli tartunnan dengue oli lievempi taudinkulku kuin tekivät ne, jotka eivät ole rokotettu. Vaikka rokote ei ole yhtä tehokas kuin lääkärit haluaisivat, se on turvallista. Yhtiö tekee tästä rokotetta ei ole vielä ilmoittanut mitään suunnitelmia haettava myyntilupaa rokotteen.

Joten nyt, jos olet asuu tai matkustaa alueelle, jossa dengue-kuume on tunnetusti paras tapa välttää dengue-kuume on välttää pureman hyttysten että toimia taudin.

Jos asut tai matkustavat trooppisilla alueilla, joilla dengue-kuume on yleinen, nämä vihjeet voivat auttaa vähentämään riskiä hyttysten pistot

käydä lääkärin