dermatografia

Dermatografia on edellytys tunnetaan myös ihoa kirjallisesti. Kun ihmiset, jotka ovat dermatografia kevyesti raapii ihoaan, naarmut redden ylös nostettuun wheal samanlainen nokkosihottuma. Nämä merkit häviävät yleensä 30 minuutin kuluessa.

Syy dermatografia ei tunneta, mutta se voi laukaista jotkut infektiot, emotionaalinen järkyttynyt tai lääkkeitä, kuten penisilliini.

Kun lääkäriin

Useimmat ihmiset, jotka ovat dermatografia eivät hakeudu hoitoon. Jos oireet ovat erityisen kiusallinen, lääkäri voi suositella allergialääkkeet kuten setiritsiini (Zyrtec) tai difenhydramiini (Benadryl).

Mitä voit tehdä

Merkkejä ja oireita dermatografia voivat olla

Mitä odottaa lääkäriltä

Oireita voi esiintyä muutaman minuutin ihon hierotaan tai naarmuuntunut ja häviävät yleensä 30 minuutin kuluessa. Harvoin, dermatografia kehittyy hitaammin ja kestää useita tunteja useita päiviä.

Ehto itse voi kestää kuukausia tai vuosia.

Katso lääkärille, jos oireet ovat erityisen kiusallinen.

Tarkka syy dermatografia ei ole selvä. Se voi johtua allergisen vasteen, mutta mitään erityisiä allergeeni on tunnistettu.

Yksinkertaiset asiat voivat laukaista oireet dermatografia. Esimerkiksi hankaus peräisin vaatteet tai lakanat saattavat ärsyttää ihoa. Joskus dermatografia edeltää infektio, emotionaalinen järkyttynyt tai lääkkeitä, kuten penisilliini.

Dermatografia voi puhjeta missä iässä tahansa, mutta se on yleensä yleisempää nuorten ja nuorten aikuisten. Jos on muita ihosairauksia, kuten kuiva iho tai ihottumaa, saatat olla alttiimpia dermatografia. Jokainen ihosairaus, joka aiheuttaa usein tarve raapia saattaa lisätä riskiä.

Olet todennäköisesti aloittaa nähdä ensihoidon lääkäri. Kuitenkin joissakin tapauksissa, kun soitat asettanut tapaamisen, sinulla voi kutsua heti lääkäri, joka on erikoistunut ihosairaudet (ihotautilääkäri) tai joka on erikoistunut allergiat (allergialääkäri).

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla voit valmistautua varaamiseksi.

Tuolloin teet nimittämistä, muista kysyä, onko siellä jotain tarvitsee tehdä etukäteen, kuten ei antihistamiineja useita päiviä etukäteen.

Voit myös haluta

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä, kuten

Lääkäri voi diagnosoida dermatografia yksinkertainen testi. Hän vetää kielen painaja ihon poikki käsivarren tai takaisin nähdä, jos punainen, turvonnut viiva tai reunus (pahkurat) ilmestyy muutamassa minuutissa.

Oireita dermatografia yleensä mennä pois omasta, ja hoito dermatografia yleensä ei ole tarpeen. Kuitenkin, jos tila on vakava tai kiusallinen, lääkäri voi suositella antihistamiini lääkkeet kuten difenhydramiini (Benadryl), feksofenadiini (Allegra) tai setiritsiinin (Zyrtec).

Vähentää epämukavuutta ja ehkäistä oireita dermatografia, kokeile näitä vinkkejä

käydä lääkärin