diabetes insipidus

diabetes insipidus

Mikä on diabetes insipidus?

Mikä on diabetes insipidus ?; Mitkä ovat munuaiset ja mitä he tekevät ?; Miten nestettä säännelty kehossa ?; Mitkä ovat eri diabetes insipidus ?; Mitä komplikaatioita diabetes insipidus ?; Hakeudu Välitön hoito; Miten diabetes insipidus diagnosoidaan ?; Miten diabetes insipidus käsitellään ?; Syöminen, Ruokavalio ja ravitsemus; Muistuttaa Muista;

Monet organisaatiot tukea potilaille ja lääketieteen ammattilaisille. Tarkastele luettelo Munuaiset ja urologiset sairaudet organisaatiot. (PDF, 345 kt)

Diabetes insipidus on harvinainen sairaus, joka ilmenee, kun henkilön munuaiset kulkea epänormaalin suuri virtsan määrä, joka on mauton Laimentamaton ja hajuton. Useimmissa ihmiset, munuaiset siirtää noin 1-2 quarts virtsaa päivässä. Ihmisillä, joilla on diabetes insipidus, munuaiset voivat kulkea 3-20 Quarts virtsaa päivässä. Tämän seurauksena, henkilö, jolla on diabetes insipidus voi tuntea tarvetta juoda suuria määriä nesteitä.

Diabetes insipidus ja diabetes-, joka sisältää sekä tyypin 1 ja tyypin 2 diabetekseen eivät liity, vaikka molemmat tilanteet aiheuttavat usein virtsaaminen ja jatkuva jano. Sokeritauti aiheuttaa korkea verensokeri tai verensokerin, jotka johtuvat elimistön kyvyttömyydestä käyttää verensokerin energiaa. Henkilöt, joilla on diabetes insipidus on normaali veren glukoosipitoisuutta; kuitenkin, niiden munuaiset eivät voi tasapainottaa nesteen kertyminen elimistöön.

Mitkä ovat munuaiset ja mitä he tekevät?

Keski; nefrogeenistä; dipsogenic; raskausajan

Munuaiset ovat kaksi papu-muotoinen elinten, kukin noin kokoa nyrkki. Ne sijaitsevat vain alle rintakehään, yksi kummallakin puolella selkärangan. Joka päivä, munuaiset yleensä suodattaa noin 120-150 quarts veren tuottaa noin 1-2 quarts virtsaa, joka koostuu aineiden ja ylimääräisen nesteen. Virtsa virtaa munuaisissa virtsarakon kautta putkien kutsutaan ureters. Virtsarakon tallentaa virtsaa. Kun rakko tyhjenee, virtsa virtaa ulos kehon putken kautta kutsutaan virtsaputken, joka sijaitsee alaosassa virtsarakon.

leikkaus; infektio; tulehdus; kasvain; päävamma

Joka päivä, munuaiset yleensä suodattaa noin 120-150 quarts veren tuottaa noin 1-2 quarts virtsaa.

Henkilön kehon säätelee nesteen tasapainottamalla nesterajoitusta ja poistamalla ylimääräistä nestettä. Jano yleensä ohjaa henkilön osuus nesteen saanti, kun taas virtsaaminen poistaa suurimman nestettä, vaikka ihmiset myös menettävät nestettä hikoilun kautta, hengitys, tai ripuli. Hormoni vasopressiini, jota kutsutaan myös antidiureettisen hormonin, ohjaa nesteen poistotehosta läpi virtsaaminen. Hypotalamus, pieni rauhanen sijaitsee pohjan aivojen tuottaa vasopressiini. Läheinen aivolisäkkeen tallentaa vasopressiinin ja vapauttaa sen verenkiertoon kun elimistö on alhainen nestemäärä. Vasopressiinin signaloi munuaiset imee vähemmän nestettä verenkiertoon, mikä vähemmän virtsaa. Kun keho on ylimääräinen neste, aivolisäke releases pienempiä määriä vasopressiinin, ja joskus ei mitään, joten munuaiset poistaa enemmän nestettä verenkiertoon ja tuottaa enemmän virtsaa.

krooninen munuaissairaus; tietyt lääkkeet, erityisesti litium; alhainen kalium veren; korkea kalsiumpitoisuus veressä; tukkeutumisen virtsateiden

jano; kuiva iho; väsymys; hitaus; huimaus; sekavuus; pahoinvointi

Tyypit diabetes insipidus sisältävät

Jokaisella diabetes insipidus on eri syy.

Keski diabetes insipidus tapahtuu, kun vahinkoa henkilön hypotalamuksen tai aivolisäkkeen aiheuttaa häiriöitä tavanomaisen tuotannon, varastoinnin ja vapautumisen vasopressiinin. Häiriöitä vasopressiinin aiheuttaa munuaisten poistaa liikaa nestettä kehosta, mikä johtaa lisääntymiseen virtsaaminen. Vaurioituminen hypotalamuksen tai aivolisäkkeen voi johtua seuraavista

Keski diabetes insipidus voi johtua myös perinnöllinen virhe geenissä, joka tuottaa vasopressiinin, vaikka tämä syy on harvinaista. Joissakin tapauksissa, syy on tuntematon.

Miten nestettä säädellään elimistössä?

Nefrogeeninen diabetes insipidus tapahtuu, kun munuaiset eivät reagoi normaalisti vasopressiinin ja edelleen poistaa liikaa nestettä henkilön verenkiertoon. Nefrogeeninen diabetes insipidus voi johtua peritty geeni muuttuu, tai mutaatioita, jotka estävät munuaisten reagoimasta vasopressiinin. Muita syitä nefrogeenisen diabetes insipidus sisältävät

Syyt nefrogeenisen diabetes insipidus voi myös olla tuntematon.

Vika on jano mekanismi, joka sijaitsee ihmisen hypotalamuksen aiheuttaa dipsogenic diabetes insipidus. Tämä vika johtaa epänormaalin jano ja nesteen saanti, joka tukahduttaa vasopressiinin eritystä ja lisää virtsaneritystä. Samat tapahtumia ja olosuhteita vahingoittaa hypotalamus tai aivolisäke-leikkaus, infektio, tulehdus, kasvain, pään vamma-voivat myös vahingoittaa jano mekanismi. Tietyt lääkkeet tai mielenterveysongelmia voi altistaa henkilön dipsogenic diabetes insipidus.

Raskausajan diabetes insipidus tapahtuu vain raskauden aikana. Joissakin tapauksissa entsyymi tekemät istukan-väliaikainen elin liittymällä äiti ja vauva-jakautuu äidin vasopressiinin. Muissa tapauksissa, raskaana olevat naiset tuottavat enemmän prostaglandiini, hormoni-kuten kemian-, joka vähentää munuaisten herkkyyttä vasopressiinin. Useimmat raskaana olevat naiset, joille kehittyy raskausdiabetes insipidus on lievä tapaus, joka ei aiheuta havaittavia oireita. Raskausajan diabetes insipidus yleensä menee pois, kun äiti antaa vauvan; kuitenkin, se voi palauttaa, jos äiti tulee raskaaksi uudelleen.

Tärkein komplikaatio diabetes insipidus on nestehukka jos nestehukkaa on suurempi kuin nesteen saanti. Merkkejä nestehukka sisältävät

Vaikea nestehukka voi aiheuttaa kouristuksia, pysyviä aivovaurioita, ja jopa kuoleman.

Yleensä ihmiset voivat kuivumisen estämiseksi lisäämällä määrä nesteitä he juovat. Kuitenkin jotkut ihmiset eivät voi ymmärtää, ne täytyy juoda enemmän nesteitä, jotka voivat aiheuttaa kuivumista. Ihmiset tulee hakeutua välittömästi hoitoon, jos heillä esiintyy oireita vakavampia nestehukka, kuten

Terveydenhuollon tarjoaja voi diagnosoida diabeetikon inspidus perustuvat seuraavaan

Ottaen lääketieteen ja suvussa voi auttaa terveydenhuollon tarjoaja diagnosoida diabetes insipidus. Terveydenhuollon tarjoaja pyytää potilasta tarkistamaan hänen oireita ja kysyä potilaan perhe on ollut diabetes insipidus tai sen oireita.

Mitkä ovat eri diabetes insipidus?

Fyysinen tentti voi auttaa diagnosoimaan diabetes insipidus. Aikana fyysinen tentti, terveydenhuollon tarjoaja yleensä tutkii potilaan ihon ja ulkonäköä, tarkistamalla merkkejä nestehukka.

sekavuus; huimaus; hitaus

lääketieteen ja suvussa; fyysinen koe; urinalyysi; verikokeet; nestettä puute testi; magneettikuvaus (MRI)

Potilaan verenpaine laskee liian alas tai potilaalla on nopea syke seistessä .; Potilas menettää 5 prosenttia tai enemmän hänen alkupaino .; Virtsa pitoisuus kasvaa vain hieman kahden tai kolmen peräkkäisen mittauksen.

Keski diabetes insipidus. Synteettinen, tai ihmisen, hormoni desmopressin kohtelee Keski diabetes insipidus. Lääkitys tulee injektiona, nenäsumutteena tai pilleri. Lääkitys toimii korvaamalla vasopressiini, että potilaan kehon normaalisti tuottaa. Tämä hoito auttaa potilasta hoitaa oireita Keski diabetes insipidus, mutta se ei paranna sairautta .; Nefrogeeninen diabetes insipidus. Joissakin tapauksissa nefrogeeninen diabetes insipidus menee pois, kun aiheuttavan sairauden hoito. Esimerkiksi kytkentä lääkkeitä tai ryhtyä toimiin tasapainottaa kalsiumin määrä tai kaliumin potilaan kehoon voi ratkaista ongelman. Lääkitys nephrogenic diabetes insipidus sisältävät diureetit, joko yksin tai yhdistettynä asetyylisalisyylihappo tai ibuprofeeni. Terveydenhuollon tarjoajat yleisesti määrätä diureetit auttaa potilaiden munuaisten poistaa nestettä kehosta. Paradoksaalisesti ihmisillä, joilla nefrogeeninen diabetes insipidus, luokan diureetit kutsutaan Tiatsidit vähentää virtsan tuotantoa ja auttaa potilaiden munuaisten keskittyä virtsaan. Aspiriinia tai ibuprofeenia auttaa myös vähentämään virtsan tilavuus .; Dipsogenic diabetes insipidus. Tutkijat eivät ole vielä löydetty tehokas hoito dipsogenic diabetes insipidus. Ihmiset voivat kokeilla imevät jäällä pelimerkkejä tai hapan karkkeja kostuttaa suunsa ja lisätä syljen virtaus, joka voi vähentää halu juoda. Henkilölle, joka herää useita kertoja yöllä virtsata, koska dipsogenic diabetes insipidus, ottamalla pieni annos desmopressiinin ennen nukkumaanmenoa voi auttaa. Aluksi terveydenhuollon tarjoaja valvoo potilaan veren natriumpitoisuus estää hyponatremia tai alhainen natriumpitoisuus veren .; Raskausajan diabetes insipidus. Terveydenhuollon tarjoaja voi määrätä desmopressin naisille raskausdiabetes insipidus. Odottavan äidin istukka ei tuhoa desmopressin kuin se vasopressiini. Useimmat naiset eivät tarvitse hoitoa synnytyksen jälkeen.

Diabetes insipidus on harvinainen sairaus, joka ilmenee, kun henkilön munuaiset kulkea epänormaalin suuri virtsan määrä, joka on mauton Laimentamaton ja hajuton .; Henkilön kehon säätelee nesteen tasapainottamalla nesterajoitusta ja poistamalla ylimääräistä nestettä. Jano yleensä ohjaa henkilön osuus nesteen saanti, kun taas virtsaaminen poistaa suurimman nestettä, vaikka ihmiset myös menettävät nestettä hikoilun kautta, hengitys, tai ripuli. Hormoni vasopressiini, jota kutsutaan myös antidiureettisen hormonin, ohjaa nesteen poistotehosta läpi virtsaaminen .; Tyypit diabetes insipidus ovat keskeinen, nefrogeeninen, dipsogenic, ja raskausajan. Jokaisella diabetes insipidus on eri syy .; Tärkein komplikaatio diabetes insipidus on nestehukka jos nestehukkaa on suurempi kuin nesteen saanti .; Terveydenhuollon tarjoaja voi diagnosoida diabeetikon insipidusta perustuvan lääketieteen ja suvussa, fyysinen tentti, virtsa-analyysin, verikokeita, nesteen puutetta koe, ja magneettikuvaus (MRI) .; Ensisijainen hoito diabetes insipidus liittyy juo tarpeeksi nestettä kuivumisen estämiseksi.

Virtsa testaa virtsanäyte. Potilas kerää virtsanäyte erityissäiliöön kotona, terveydenhuollon tarjoajan toimistossa tai kaupallinen laitos. Terveydenhuollon tarjoaja testaa näyte samassa paikassa tai lähettää sen laboratorioon analysoitavaksi. Testi voi näyttää, onko virtsassa on laimentaa tai tiivistetty. Testi voidaan myös osoittaa glukoosin läsnä ollessa, joka voidaan erottaa diabetes insipidus ja diabetes. Terveydenhuollon tarjoaja voi myös olla potilaan virtsan keräämistä erityissäiliöön yli 24 tunnin aikana mitata kokonaismäärän virtsan munuaisten tuottaman.

Mitä komplikaatioita diabetes insipidus?

Verikoe liittyy piirustus potilaan verta terveydenhuollon tarjoaja toimisto tai kaupallisen laitoksen ja lähettää näyte laboratorioon analysoitavaksi. Verikoe mittaa natriumia tasoilla, mikä voi auttaa diagnosoimaan diabetes insipidus ja joissakin tapauksissa millainen.

Nesteen menetyksen testi mittaa muutoksia potilaan painon ja virtsan pitoisuuden jälkeen rajoittamalla neste saanti. Terveydenhuollon tarjoaja voi suorittaa kahdenlaisia ​​nesteen puutetta testien

Magneettikuvaus (MRI) on testi, joka ottaa kuvia kehon sisäelimet ja pehmeät kudokset ilman röntgenkuvat. Koulutettu henkilökunta suorittaa toimenpiteen poliklinikalla tai sairaala, ja radiologi-lääkäri, joka on erikoistunut lääketieteellisen kuvantamisen-tulkitsee kuvat. Potilas ei tarvitse anestesian, vaikka ihmiset pelkäävät ahtaissa tiloissa voi saada valoa sedaatiota. MRI voi sisältää injektion erityinen väriaine, jota kutsutaan varjoaine. Useimmissa magneettikuvauslaitosta, henkilö makaa taulukon, joka liukuu tunneliin muotoinen laite, joka voi olla avoimia tai suljettuja toisesta päästä. Jotkut magneettikuvauslaitosta potilas voi valehdella avoimelle paikalle. MRI voi diagnosoida diabetes insipidus. Sen sijaan, MRI voi näyttää, jos potilaalla on ongelmia hänen hypotalamuksen tai aivolisäkkeen tai auttaa terveydenhuollon tarjoaja onko diabetes insipidus on mahdollinen syy potilaan oireiden.

Ensisijainen hoito diabetes insipidus liittyy juo tarpeeksi nestettä kuivumisen estämiseksi. Terveydenhuollon tarjoaja voi viitata diabeetikon insipidusta on nephrologist-lääkäri, joka on erikoistunut hoitoon munuaisongelmia-tai endokrinologian-lääkäri, joka on erikoistunut hoitoon häiriöiden hormonia tuottavia rauhasia. Hoito usein virtsaaminen tai jatkuva jano riippuu potilaan tyypin diabetes insipidus

Useimmat ihmiset, joilla on diabetes insipidus voi ehkäistä ongelmia, ja elää normaalia elämää, jos ne noudattavat terveydenhuollon tarjoaja suositukset ja pitää oireet kurissa.

Hakeudu Immediate Care

Tutkijat eivät ole havainneet, että syöminen, ruokavalio, ja ravitsemus on rooli aiheuttaa tai estää diabetes insipidus.

Miten diabetes insipidus diagnosoidaan?

Miten diabetes insipidus käsitellään?

National Institute of Diabetes ja Ruuansulatusjärjestelmään ja munuaistautirekisteri tus) ja muut osat theernment tus) suorittaa ja tukemalla tutkimusta moniin sairauksiin ja tiloihin.

Syöminen, Ruokavalio ja ravitsemus

Mitkä ovat, ja ovat ne oikea sinulle ?; ovat osa kliinistä tutkimusta ja ytimessä kaikkien lääketieteen kehityksen. etsimään uusia keinoja estää, havaita, tai hoitaa sairauksia. Tutkijat myös tarkastella muita näkökohtia hoitoa, kuten parantamaan elämänlaatua ihmisiä, joilla on kroonisia sairauksia. Selvitä, jos juuri sinulle.

Mitkä ovat auki ?; jotka ovat avoinna ja rekrytoivat nähtävissä osoitteessa www.ClinicalTrials.

Tämä tieto voi sisältää sisältöä lääkkeitä ja, kun otetaan määrätty, olosuhteet he kohtelevat. Kun valmis, tämä sisältö sisältyi uusimmat tiedot saatavilla. Päivityksiä tai kysyttävää lääkkeitä, ota yhteyttä Yhdysvaltain Food and Drug Administration maksuton 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) tai käy wwwernment. Kysy terveydenhuollon tarjoaja lisätietoja.

Tämä sisältö tarjotaan palveluna National Institute of Diabetes ja Ruuansulatusjärjestelmään ja munuaistautirekisterin tus), osa theernment tus).

Theernment kiittää; Bessie Young, M. D., kansanterveystieteen maisteri, University of Washington, tohtori Joseph Verbalis, M. D, Georgetown University

Muistuttaa Muista

lokakuu 2015