diabetes tauti

Sokeritauti viittaa ryhmä sairauksia, jotka vaikuttavat kehon käyttää verensokeria (glukoosia). Glukoosi on tärkeää terveydelle, sillä se on tärkeä energianlähde solut, jotka muodostavat oman lihaksia ja kudoksia. Se on myös aivojen pääasiallinen polttoaine.

Jos sinulla on diabetes, ei väliä minkälaista, se tarkoittaa, sinulla on liikaa glukoosia veressä, joskin syyt voivat vaihdella. Liika glukoosi voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia.

oireet

Krooniset diabetes ehtoja ovat tyypin 1 diabetes ja tyypin 2 diabetes. Mahdollisesti palautuvia diabetes edellytyksiin kuuluu prediabetes – kun verensokeri on normaalia suurempi, mutta ei riittävän korkea luokiteltava diabetes – ja raskausdiabetes, joka tapahtuu raskauden aikana, mutta se voi ratkaista kun vauva on toimitettu.

Lisääntynyt jano; Toistuva virtsaaminen; Äärimmäisessä nälässä; Selittämätön laihtuminen; Läsnäolo ketoaineita virtsassa (ketonit ovat sivutuote jakautuminen lihaksen ja rasvan että tapahtuu, kun ei ole riittävästi saatavilla insuliini); Väsymys; ärtyneisyys; Näön hämärtyminen; Hidas paranevat haavat; Toistuvia infektioita, kuten kumit tai ihotulehduksia ja emättimen infektioita

Diabetes oireet vaihtelevat riippuen siitä, kuinka paljon verensokerisi on koholla. Jotkut ihmiset, erityisesti ne, joilla prediabetes tai tyypin 2 diabetes, eivät saa kokea oireita aluksi. Tyypin 1 diabetes, oireet ovat yleensä nopeasti ja niitä olla vaikeampia.

Jotkut oireita tyypin 1 ja tyypin 2 diabetes ovat

Vaikka tyypin 1 diabetes voi kehittyä missä iässä tahansa, se yleensä näyttää lapsuudessa tai nuoruudessa. Tyypin 2 diabetes, yleisempää tyyppiä, voi kehittyä missä iässä tahansa, vaikka se on yleisempää henkilöillä yli 40.

Jos epäilet sinun tai lapsi voi olla diabetes. Jos havaitset mahdollisen diabeteksen oireita, ota yhteys lääkäriin. Mitä aikaisemmin ehto diagnosoidaan, sitä nopeammin hoito voidaan aloittaa .; Jos olet jo diagnosoitu diabetes. Kun olet saanut diagnoosin, sinun lääkärin seurantaa kunnes verensokeri vakauttamiseksi.

Ymmärtää diabetes, sinun on ensin ymmärrettävä, miten glukoosi on yleensä käsitelty kehossa.

Haima erittää insuliinia verenkiertoon .; Insuliini kiertää, jolloin sokeri syöttää soluihin .; Insuliini alentaa sokerin määrän verenkiertoon .; Kuten verensokerisi laskee, niin ei insuliinin eritystä haima.

syyt

Insuliini on hormoni, joka on peräisin rauhanen sijaitsee takana ja alapuolella vatsa (haima).

Glukoosi – sokeri – on energianlähteenä soluille, jotka muodostavat lihaksia ja muiden kudosten.

Tarkka syy tyypin 1 diabetes on tuntematon. Tiedetään, että immuunijärjestelmä – joka tavallisesti taistelee haitallisia bakteereita tai viruksia – hyökkäyksiä ja tuhoaa insuliinia tuottavien solujen haima. Tämä jättää sinulle vähän tai ei lainkaan insuliinia. Sen sijaan kuljetetaan soluihin, sokeri kerääntyy verenkiertoon.

Type 1 arvellaan johtuvan yhdistelmä geneettisen alttiuden ja ympäristötekijöiden, vaikka mitä monet näistä tekijöistä on vielä epäselvä.

In prediabetes – mikä voi johtaa tyypin 2 diabetes – ja tyypin 2 diabetes, sinun solut tulevat vastustuskykyisiksi Insuliinin ja haima ei pysty tuottamaan riittävästi insuliinia voittaa tämän resistenssin. Sen sijaan, että liikkuvat soluihin, missä sitä tarvitaan energiaa, sokeria kertyy verenkiertoon.

Riskitekijät

Täsmälleen miksi näin on epävarmaa, vaikka uskotaan, että geneettiset ja ympäristötekijät rooli kehitettäessä tyypin 2 diabetes. Ylipaino on vahvasti sidoksissa kehittämiseen tyypin 2 diabetes, mutta kaikki eivät tyypin 2 on ylipainoisia.

Glukoosi tulee kahdesta päälähteissä: ruokaa ja maksan .; Sokeri imeytyy verenkiertoon, jossa se tulee solujen avulla insuliinin .; Maksa varastoi ja tekee glukoosi .; Kun glukoosipitoisuus on alhainen, kuten kun et ole syönyt vähään, maksa hajoaa tallennetaan glykogeenin glukoosi pitämään glukoositason normaalille alueelle.

komplikaatiot

Raskauden aikana istukka tuottaa hormoneja ylläpitämään raskauden. Nämä hormonit tekevät solut vastustuskykyisiä insuliinia.

Perhehistoria. Riskiä kasvaa, jos vanhempi tai sisarus on tyypin 1 diabetes .; Ympäristötekijät. Olosuhteet kuten altistuminen virussairauden todennäköisesti jonkinlainen rooli tyypin 1 diabeteksessa .; Läsnäolo vahingollista immuunijärjestelmän soluja (autovasta). Joskus perheenjäsenet tyypin 1 diabeteksen esiintyminen testataan diabeteksen autovasta. Jos sinulla on näitä autovasta, on tavallista suurempi riski sairastua tyypin 1 diabetekseen. Mutta jokainen, joka on näiden autovasta kehittyy diabetes .; Ruokavaliotekijät. Näitä ovat alhainen D-vitamiinin kulutus, varhainen altistuminen lehmänmaito tai lehmänmaitoa kaava, ja altistuminen viljat ennen 4 kuukauden iässä. Mikään näistä tekijöistä on osoitettu suoraan aiheuttaa tyypin 1 diabetes .; Maantiede. Tietyt maat, kuten Suomi ja Ruotsi, ovat korkeampia tyypin 1 diabetes.

Normaalisti haima reagoi tuottamalla riittävästi ylimääräistä insuliinia voittaa tämän resistenssin. Mutta joskus haima ei voi pysyä. Kun näin tapahtuu, liian vähän glukoosi joutuu solujen ja liikaa pysyy veressä, johtaen raskausdiabetes.

Paino. Mitä enemmän rasvakudokseen olet, sitä vastustuskykyisempi oman solut tulevat insuliinille .; Käyttämättömänä. Mitä vähemmän aktiivinen olet, sitä suurempi riski. Fyysinen aktiivisuus auttaa hallitsemaan painoa, käyttää glukoosia energian ja tekee solut insuliinille .; Perhehistoria. Riskiä kasvaa, jos vanhempi tai sisarus on tyypin 2 diabetes .; Rotu. Vaikka on epäselvää, miksi ihmiset tiettyjen rotujen – kuten mustat, latinot, intiaanit ja Aasian-amerikkalaiset – on suurempi riski .; Ikä. Your riski kasvaa iän myötä. Tämä saattaa johtua siitä, taipumus käyttää vähemmän, menettää lihasmassaa ja lihoa, kun ikää. Mutta tyypin 2 diabetes lisääntyy myös dramaattisesti lapsilla, nuorilla ja nuorilla aikuisilla .; Raskausajan diabetes. Jos kehitetään raskausdiabetes kun olit raskaana, riskiä sairastua prediabetes ja tyypin 2 diabeteksen myöhemmin lisää. Jos synnytti vauvan painaa yli 9 kiloa (4 kiloa), olet myös vaarassa Tyypin 2 diabeteksen .; Munasarjojen monirakkulaoireyhtymä. Naisilla, joilla on munasarjojen monirakkulatauti – yleinen sairaus ominaista epäsäännölliset kuukautiset, liiallinen karvankasvu ja lihavuus – lisää riskiä sairastua diabetekseen .; Korkea verenpaine. Ottaa verenpaine yli 140/90 millimetriä elohopeaa (mmHg) liittyy suurentunut riski tyypin 2 diabeteksen .; Epänormaali kolesterolin ja triglyseridien taso. Jos on alhainen HDL- (HDL), tai “hyvä” kolesteroli, sinun riski tyypin 2 diabetes on suurempi. Triglyseridit ovat toinen tyyppi rasva kuljetetaan veressä. Ihmiset, joilla on korkea triglyseridipitoisuus on suurentunut tyypin 2 diabetes. Lääkäri voi kertoa, mitä kolesteroli- ja triglyseridiarvot ovat.

Valmistautuminen varaamiseksi

Riskitekijöitä diabeteksen riippuvat tyypin diabetes.

Vaikka tarkka syy tyypin 1 diabetes on tuntematon, tekijöitä, jotka saattavat viitata suurentunut riski ovat

Ikä. Naiset yli 25-vuotiaana ovat kohonnut .; Perhe tai henkilökohtainen historia. Your riski kasvaa, jos olet prediabetes – edeltäjä tyypin 2 diabetes – tai jos lähisukulainen, kuten vanhempi tai sisarus, on tyypin 2 diabetes. Olet myös suuremmassa vaarassa, jos olisi raskausdiabetes edeltävänä raskauden, jos antanut erittäin suuri vauva tai jos ollut selittämätön keskenmenoon .; Paino. Ylipaino ennen raskautta lisää riskiä .; Rotu. Syistä, jotka eivät ole selkeitä, naisia, jotka ovat mustia, Hispanic, American Indian tai Aasian ovat todennäköisemmin kehittää raskausdiabetes.

Tutkijat eivät täysin ymmärrä, miksi jotkut ihmiset kehittää prediabetes ja tyypin 2 diabetes ja toiset eivät. On selvää, että tietyt tekijät lisäävät riskiä, ​​mutta myös

Sydän-ja verisuonitauti. Diabetes dramaattisesti lisää riskiä eri sydän-ongelmia, kuten sepelvaltimotauti ja rintakipu (angina pectoris), sydäninfarkti, aivohalvaus ja supistamaan verisuonia (ateroskleroosin). Jos sinulla on diabetes, olet todennäköisesti on sydänsairaus tai aivohalvaus .; Hermovaurio (neuropatia). Ylimääräinen sokeri voi vahingoittaa seinät pieniä verisuonia (kapillaareja), joka ravitsee hermot, erityisesti jaloissa. Tämä voi aiheuttaa pistelyä, puutumista, kirvelyä tai kipua, joka alkaa yleensä vinkkejä ja varpaiden tai sormien ja vähitellen leviää ylöspäin. Hoitamattomana, voit menettää kaikki Tuntohäiriöitä sairaaseen raajojen. Hermovaurion liittyvän ruoansulatus voi aiheuttaa ongelmia pahoinvointi, oksentelu, ripuli tai ummetus. Miehillä se voi johtaa erektiohäiriön .; Munuaisvaurio (nefropatia). Munuaiset sisältävät miljoonia pieniä verisuonten klusterit (glomerulusten), joka suodattaa jätteet verestä. Diabetes voi vahingoittaa tätä herkkää suodatusjärjestelmä. Vakavia vaurioita voi johtaa munuaisten vajaatoiminta tai peruuttamattomia loppuvaiheen munuaissairaus, joka voi vaatia dialyysihoitoa tai munuaissiirto .; Silmävaurio (verkkokalvosairaus). Diabetes voi vaurioittaa verisuonia verkkokalvon (diabeettisen retinopatian), mikä saattaa johtaa sokeuteen. Diabetes myös lisää riskiä muita vakavia näön olosuhteet, kuten kaihi ja glaukooma .; Jalka vahinkoa. Hermovaurio jaloissa tai huono verenkierto jaloissa riskiä eri jalka komplikaatioita. Hoitamattomana leikkaukset ja rakkuloita voi kehittyä vakavia infektioita, jotka usein parantua huonosti. Nämä infektiot voivat lopulta vaatia varpaan, jalka tai jalan amputaatio .; Ihosairauksiin. Diabetes voi jättää herkempiä iho-ongelmia, kuten bakteeri- ja sieni-infektioita .; Kuulovamma. Kuulo ongelmat ovat yleisempiä diabeetikoilla .; Alzheimerin tauti. Tyypin 2 diabetes voi lisätä riskiä Alzheimerin taudin. Heikentyneet sokeritasapainon, sitä suurempi riski näyttää olevan. Vaikka on olemassa teorioita siitä, miten nämä sairaudet voidaan liittää, kukaan ei ole vielä näytetty toteen.

Jokainen raskaana oleva nainen voi kehittyä raskausdiabetes, mutta jotkut naiset ovat suuremmassa vaarassa kuin muitakin. Riskitekijöitä raskausdiabetes sisältävät

Pitkän aikavälin komplikaatiot kehittyy vähitellen. Mitä pidempään on diabetes – ja vähemmän hallinnassa verensokeria – mitä korkeampi komplikaatioiden riskiä. Lopulta, diabeteksen komplikaatioiden voidaan käytöstä tai jopa hengenvaarallisia. Mahdollisia komplikaatioita ovat

Ylimääräinen kasvua. Extra glukoosi voi läpäistä istukan, joka herättää lapsen haima tehdä ylimääräistä insuliinia. Tämä voi aiheuttaa vauva kasvaa liian suuri (macrosomia). Erittäin suuret vauvat ovat todennäköisemmin tarvitsevat C-osio syntymän .; Alhainen verensokeri. Joskus äidit ovat raskausdiabetes kehittää alhainen verensokeri (hypoglykemia) pian syntymän jälkeen, koska sen omat insuliinin tuotanto on korkea. Prompt feedings ja joskus laskimoon glukoosiliuokseen voi palata vauvan verensokerin taso normaaliksi .; Tyypin 2 diabetes myöhemmällä iällä. Äitien lapsilla, joilla on raskausdiabetes on suurempi riski sairastua lihavuuden ja tyypin 2 diabeteksen myöhemmin elämässä .; Death. Hoitamaton raskausdiabetes voi aiheuttaa vauvan kuolemaan joko ennen tai pian syntymän jälkeen.

Testit ja diagnoosi

Useimmat naiset, joilla on raskausdiabetes toimittaa terveitä lapsia. Kuitenkin hoitamaton tai kontrolloimaton verensokeri voi aiheuttaa ongelmia sinulle ja vauva.

Preeclampsia. Tämä ehto on ominaista korkea verenpaine, liiallinen proteiinia virtsassa, ja turvotusta jaloissa. Eklampsia voi aiheuttaa vakavia tai jopa hengenvaarallisia komplikaatioita sekä äidille että vauva .; Myöhemmät raskausdiabetes. Kun olet ollut raskausdiabeteksen yksi raskaus, olet todennäköisesti on sitä uudelleen seuraavan raskauden. Olet myös suurempi todennäköisyys sairastua diabetekseen – tyypillisesti tyypin 2 diabetes – vanhetessa.

Komplikaatioita vauva voi syntyä seurauksena raskausdiabetes, mukaan lukien

Komplikaatioita äiti voi myös esiintyä seurauksena raskausdiabetes, mukaan lukien

Hoidot ja huumeet

Prediabetes voi kehittyä tyypin 2 diabetes.

Olet todennäköisesti aloittaa nähdä ensihoidon lääkärin, jos sinulla on diabetes oireita. Jos lapsi ottaa diabeteksen oireita, saatat nähdä lapsesi lastenlääkäri. Jos verensokeri on erittäin korkea, saat todennäköisesti lähetetään ensiapuun.

Ole tietoinen ennalta nimittäminen rajoituksia. Kun teet nimittämistä, kysy jos tarvitse tehdä mitään etukäteen. Tämä todennäköisesti sisältää rajoitetaan ruokavaliota, kuten paasto verensokerin .; Kirjoita mitään oireita sinulla on, mukaan lukien sellaiset, voi eivät näytä liittyvän .; Kirjoita tärkeitä henkilökohtaisia ​​tietoja, mukaan lukien suuria rasituksia ja viime elämä muuttuu. Jos seuranta glukoosiarvoistasi kotiin, tuo kirjaa glukoosin tulosten yksityiskohtaisesti ja -ajat testaus .; Tee lista allergioista olet ja kaikki lääkkeet, vitamiinit ja lisäravinteet olet ottaen .; Tallenna perheen sairaushistoria. Huomaa erityisesti, sukulaisia, joilla on ollut diabetes, sydänkohtauksia tai aivohalvauksia .; Ota perheenjäsen tai ystävä, jos mahdollista. Joku, joka liittyy auttaa muistamaan tietoa tarvitset .; Kirjoita muistiin kysymykset kysyä lääkäriltä. Kysy näkökohtia diabeteksen hallintaa olet epäselvää .; Ole tietoinen jos tarvitset reseptiä täyttöjä. Lääkäri voi uusia reseptejä kun olet siellä.

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Jos verensokeri ei ole tarpeeksi korkea laittaa sinua tai lastasi välittömästi vaarassa, saatat olla tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut diabeteksen muun häiriöt (endokrinologian). Pian sen jälkeen diagnoosin, voit todennäköisesti myös tavata diabetes kouluttaja ja ravitsemusterapeutin saada lisää tietoa diabeteksen hoitoon.

Vaihtoehtoinen lääke

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä ja tietää, mitä odottaa.

Valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta lääkärisi kanssa. Diabetes, muutamia kysymyksiä, kysy sisällyttää

Esimerkkejä kysymyksiä lääkäri voi pyytää, sisältää

Selviytyminen ja tuki

Oireita tyypin 1 diabetes usein näyttävät yhtäkkiä ja ovat usein syynä tarkistaa verensokeri. Koska oireita muunlaisia ​​diabeteksen ja prediabetes tulevat hitaammin tai ei ole välttämättä, American Diabetes Association (ADA) on suositellut seulonta ohjeita. ADA suosittaa seuraavan ihmiset seuloa diabetes

Jos A1C testitulokset eivät ole johdonmukaisia, testi ei ole käytettävissä, tai jos tietyt edellytykset, jotka voivat tehdä A1C testi epätarkkoja – kuten jos olet raskaana tai on harvinainen hemoglobiinin (kutsutaan hemoglobiini variantti) – lääkäri voi käyttää seuraavat testit diagnosoida diabetes

ennaltaehkäisy

Lue lisää Diabetes

Jos tyypin 1 diabetes epäillään, virtsassa testataan etsimään läsnäolon sivutuotteena syntyy, kun lihas ja rasvakudos käytetään energiaa, kun elimistö ei ole riittävästi insuliinia käyttämään käytettävissä glukoosia (ketonit). Lääkäri todennäköisesti myös suorittaa testin nähdä, jos olet tuhoisa immuunijärjestelmän solut liittyy tyypin 1 diabetesta kutsutaan autovasta.

Lääkäri todennäköisesti arvioi riskitekijöitä raskausdiabetes varhain raskauden

Lääkäri voi käyttää seuraavat seulontatestit

Riippuen siitä, minkälainen diabetes olet, verensokeri valvontaa, insuliini ja lääkkeitä suun kautta voi olla merkitystä hoidon. Syöminen terveellistä ruokavaliota, säilyttää terveen painon ja osallistuvat säännölliseen toimintaan ovat myös tärkeitä tekijöitä hallinnassa diabeteksen.

Tärkeä osa hallinnassa diabetes – sekä yleistä terveydentilaa – ylläpitää terveen painon kautta terveellisen ruokavalion ja liikunnan suunnitelma

Terveellinen ruokavalio. Vastoin yleistä käsitystä, ei ole mitään erityistä diabetes ruokavalio. Sinun keskustaan ​​omaan ruokavalioon enemmän hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita – elintarvikkeisiin, jotka ovat runsaasti ravintoa ja kuitua ja vähän rasvaa ja kaloreita – ja leikata eläintuotteiden, puhdistetut hiilihydraatit ja makeisia. Itse asiassa se on paras syöminen suunnitelma koko perheelle. Sokeripitoiset ruoat ovat OK silloin tällöin, kunhan ne lasketaan osaksi aterian suunnitelman.

Silti ymmärtää, mitä ja kuinka paljon syödä voi olla haaste. Rekisteröity ravitsemusterapeutin avulla voit luoda aterian suunnitelma, joka sopii liittyvät tavoitteet, ruokamieltymykset ja elämäntapa. Tämä todennäköisesti sisältää hiilihydraattia laskenta, varsinkin jos sinulla on tyypin 1 diabetes.

Hoito tyypin 1 diabetekseen liittyy insuliinipistoksista tai käyttämällä insuliinipumppu, usein verensokeri tarkastukset, ja hiilihydraattien laskentaa. Hoidettaessa tyypin 2 diabetes tarkoittaa ensisijaisesti seuranta verensokeria sekä diabetes lääkkeitä, insuliinin tai molempia.

Ovatko oireet mulla on diabetekseen liittyvä tai jotain muuta ?; Tarvitsenko mitään testejä ?; Mitä muuta voin tehdä suojella terveyteni ?; Mitä muita vaihtoehtoja hallinnoida diabetes ?; Minulla on myös muita terveyttä. Miten voin parhaiten hoitaa nämä ehdot yhteen ?; Onko rajoituksia minun täytyy seurata ?; Pitäisikö mennä toisen asiantuntijan, kuten ravitsemusterapeutin tai diabetes kouluttaja ?; Onko yleinen vaihtoehto lääke olet määrättäessä ?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa voin ottaa mukaan? Mitä sivustot suosittelette?

Seuranta verensokeria. Riippuen hoitosuunnitelma, voit tarkistaa ja tallentaa verensokeri jopa useita kertoja viikossa jopa neljä tai kahdeksan kertaa päivässä. Huolellinen seuranta on ainoa tapa varmistaa, että verensokerisi pysyy kohdealueelle. Ihmiset, jotka saavat insuliinihoidon voivat halutessaan seurata niiden verensokeri niissä on jatkuva glukoosin monitorin. Vaikka tämä tekniikka ei vielä korvaa glukoosi mittari, se voi antaa tärkeää tietoa suuntauksista verensokeri.

Vaikka huolellinen hoito, verensokeri voi joskus muuttua arvaamattomasti. Avustuksella diabeteksen hoitoryhmän, opit verensokerista muutoksia vastauksena elintarvikkeiden, liikunnan, lääkkeet, sairauden, alkoholi, stressi – naisille, vaihtelut hormonitasot.

Voitko kuvailla oireita ?; Onko teillä oireita koko ajan, tai ne tulevat ja menevät ?; Kuinka vakavia oireita ?; Onko teillä suvussa preeclampsia tai diabetes ?; Kerro minulle ruokavalion .; Harrastatko liikuntaa? Millaisia ​​ja kuinka paljon?

Lisäksi päivittäin verensokeri valvontaa, lääkäri todennäköisesti suosittelee säännöllistä A1C testaus mittaa keskimääräisen verensokerin taso kahden viime kolmeen kuukauteen. Verrattuna toistuva päivittäinen verensokeri testit, A1C testaus paremmin kertoo, kuinka hyvin diabeteksen hoidon suunnitelma toimii yleisellä. Kohonnut A1C tason voi signaali tarpeen muutos insuliinin hoito tai ateriat. Tavoiteltu A1C tavoite voi vaihdella iästä ja muista tekijöistä. Kuitenkin useimpien diabeetikkojen, American Diabetes Association suosittelee A1C on alle 7 prosenttia. Kysy lääkäriltä mitä A1C tavoite on.

Insuliini. Henkilöt, joilla on tyypin 1 diabetes täytyy insuliinihoidon hengissä. Monet ihmiset, joilla on tyypin 2 diabetes tai raskausdiabetes myös insuliinihoidon.

Monet lajit insuliinia on saatavilla muun muassa nopeavaikutteista insuliinia, pitkävaikutteinen insuliini ja väli vaihtoehtoja. Riippuen sinun tarvitsee, lääkäri voi määrätä sekoitus insuliinityypit käyttää koko päivän ja yön.

Insuliini ei voida ottaa suun kautta alentaa verensokeria, koska vatsa entsyymit häiritä insuliinin toimintaa. Usein insuliini injektoidaan ohuella neulalla ja ruiskulla tai insuliinikynän – laite, joka näyttää suuri mustekynällä.

Insuliinipumppua voi myös olla vaihtoehto. Pumppu on laite noin kokoa matkapuhelin kuluneet ulkopuolella kehosta. Putki yhdistää säiliön insuliinin katetriin, joka on asetettu ihon alle vatsan. Sisärenkaattoman pumppu, joka toimii langattomasti on nyt myös saatavilla. Ohjelmoidaan insuliinipumppua annostelemaan tietyn määrän insuliinia. Sitä voidaan säätää antamaan enemmän tai vähemmän insuliinia riippuen ateriat, toiminnan tasolla ja verensokeria.

Jokainen, jolla on painoindeksi yli 25, iästä, joka on muita riskitekijöitä, kuten korkea verenpaine, liikunnan puute, on ollut munasarjojen monirakkulatauti, jotka ovat toimittaneet vauva, joka painoi yli 9 kiloa, historia diabeteksen raskauden, korkea kolesteroli tasoa, sydänsairaus, ja joiden lähisukulainen diabetes .; Jokainen vanhempi kuin 45-vuotiaana on suositeltavaa saada alustava verensokerin seulonta, ja sitten, jos tulokset ovat normaaleja, voidaan seuloa kolmen vuoden välein.

Syntymässä hoito lähestymistapa, ei ole vielä saatavilla, on suljetun silmukan insuliinin annostelun, joka tunnetaan myös keinohaiman. Se yhdistää jatkuvaa glukoosin monitorin insuliinipumppu. Laite tuottaa automaattisesti oikean määrän insuliinia, kun monitori osoittaa sen tarpeellisuuden. On olemassa useita eri versioita keinohaiman, ja kliiniset kokeet ovat olleet rohkaisevia tuloksia. Lisää tutkimusta on tehtävä ennen kuin täysin toimiva keinohaiman voi saada hyväksynnän.

Kuitenkin ensimmäinen askel kohti keinohaiman hyväksyttiin vuonna 2013. Yhdistämällä jatkuvaa glukoosin monitorin insuliinipumpun, tämä järjestelmä lopettaa insuliinin annostelun, kun verensokeri laskee liian alas. Tutkimukset löytynyt laite, että se voisi estää matala verensokeri yössä lisäämättä huomattavasti aamulla verensokeri.

Controlling verensokerisi on tärkeää pitää vauva terve ja välttää komplikaatioita synnytyksessä. Lisäksi säilyttämään terveellisen ruokavalion ja käyttäessään, hoitosuunnitelmaasi saattaa sisältää seuranta verensokeria ja joissakin tapauksissa käyttävät insuliinia tai suun kautta otettavia lääkkeitä.

Terveydenhuollon tarjoaja seuraa myös verensokerisi synnytyksen aikana. Jos verensokerisi nousee, vauva voi vapauttaa suuria määriä insuliinia – mikä voi johtaa matala verensokeri heti syntymän jälkeen.

Hemoglobiinia (A1c) -testi. Tämä verikoe osoittaa keskimääräisen verensokerin taso kahden viime kolmeen kuukauteen. Se mittaa prosenttiosuus veren sokeria kiinnitetty hemoglobiini, happea kuljettavien proteiinia punasoluja. Korkeampi verensokeri, sitä enemmän hemoglobiini sinulla sokerilla liitteenä. A1C tasolle 6,5 prosenttia tai enemmän kahdella erillisellä testit osoittavat, että sinulla on diabetes. A1C välillä 5,7 ja 6,4 prosenttia osoittaa prediabetes. Alla 5.7 pidetään normaalina.

Jos olet prediabetes, terveellisiä elämäntapavalintoja voi auttaa tuomaan verensokerin taso takaisin normaaliksi tai ainakin pitää sen nousemasta kohti tasoilta tyypin 2 diabeteksessa. Säilyttää terveen paino liikunnan ja terveellisen ruokavalion voi auttaa. Kuntoilu vähintään 150 minuuttia viikossa ja menettää 5-10 prosenttia kehon paino voi estää tai viivettä tyypin 2 diabetes.

Joskus lääkitys – kuten metformiini (Glucophage, Glumetza, muut) – ovat myös vaihtoehto, jos olet suuri riski sairastua diabetekseen, kuten kun prediabetes pahenee tai jos sinulla on sydän- ja verisuonisairaus, rasvamaksa tai munasarjojen monirakkulatauti.

Muissa tapauksissa lääkitys hallitsemaan kolesterolia – statiinit, erityisesti – ja korkea verenpaine lääkkeitä tarvitaan. Lääkäri voi määrätä pieniannoksista aspiriinia terapia auttaa ehkäisemään sydän-ja verisuonitautien, jos olet suuri riski. Terveellisiä elämäntapavalintoja edelleen keskeisiä pelin.

Koska niin monet tekijät voivat vaikuttaa veren sokeri, ongelmia voi joskus esiintyä, jotka vaativat välitöntä hoitoa, kuten

Diabetes on vakava sairaus. Sen jälkeen diabeteksen hoidon suunnitelma vie ympäri vuorokauden sitoutumista. Huolellinen hallinta diabetes voi vähentää riskiä vakavia – jopa hengenvaarallisia – komplikaatioita.

Ei ole väliä mitä tyypin diabetes olet

Random verensokerin. Verinäyte otetaan satunnaisella aikaan. Riippumatta siitä, kun viimeksi syönyt, satunnainen verensokeritaso 200 milligrammaa desilitraa (mg / dl) – 11,1 millimoolia litrassa (mmol / l) – tai korkeampi ehdottaa diabetes .; Paasto verensokeri testi. Verinäyte otetaan yön yli paastoamisen jälkeen. Paasto verensokeritaso alle 100 mg / dl (5,6 mmol / l) on normaali. Paasto verensokerin taso 100-125 mg / dl (5,6-6,9 mmol / l) pidetään prediabetes. Jos se on 126 mg / dl (7 mmol / l) tai enemmän kahdella erillisellä testit, sinulla on diabetes .; Suun sokerirasituskoe. Tätä testiä varten nopean yössä, ja paasto verensokeri mitataan. Sitten voit juoda sokeripitoista nestettä, ja verensokeri testataan säännöllisesti seuraavien kahden tunnin ajan. Verensokeri alle 140 mg / dl (7,8 mmol / l) on normaali. Lukema yli 200 mg / dl (11,1 mmol / L) kahden tunnin kuluttua osoittaa diabetes. Lukema välillä 140 ja 199 mg / dl (7,8 mmol / l ja 11,0 mmol / l) osoittaa prediabetes.

Lisäksi, jos sinulla on tyypin 1 tai tyypin 2 diabetes

Jos juot alkoholia, niin vastuullisesti. Alkoholi voi aiheuttaa joko korkea tai matala verensokeri, riippuen siitä kuinka paljon juot ja jos syöt samaan aikaan. Jos päätät juoda, niin vain maltillisesti – yksi juoda päivässä kaikenikäisille naisille ja miehille yli 65, ja jopa kaksi juomia päivässä miesten ikä 65 ja nuoremmat – ja aina ruoan kanssa.

Muista sisällyttää hiilihydraattien tahansa alkoholin kanssa päivittäisissä hiilihydraatti count. Ja tarkistaa verensokeri ennen nukkumaanmenoa.

Jos olet suuri riski raskausdiabetes – esimerkiksi jos olit lihavia alussa raskauden, et ollut raskausdiabetes, edeltävänä raskauden tai olet äiti, isä, sisarus tai lapsi on diabetes – lääkäriltä voi testata diabeteksen ensimmäinen synnytystä vierailu .; Jos olet keskimääräinen riski raskausdiabetes, saat todennäköisesti on seulontatesti raskausdiabetes joskus aikana toisen raskauskolmanneksen – tyypillisesti välillä 24 ja 28 raskausviikon.

Lukuisia aineiden on osoitettu parantavan insuliiniherkkyyttä joissakin tutkimuksissa, kun taas muut tutkimukset eivät löydä mitään hyötyä verensokeri tai alentaa A1C tasolle. Koska tulokset ovat olleet ristiriitaisia, ei ole mitään vaihtoehtoisia hoitomuotoja, jotka ovat tällä hetkellä suositellaan auttamaan verensokerin hallintaan.

Jos päätät kokeilla vaihtoehtoista hoitoa, älä lopeta lääkkeitä, jotka lääkäri on määrännyt. Muista keskustella käyttää jotakin näistä hoidoista lääkärisi varmistaa, että ne eivät aiheuta haitallisia reaktioita tai vuorovaikutuksessa nykyinen hoito.

Lisäksi ei ole olemassa hoitoja – vaihtoehtoisia tai tavanomaisia ​​- joka voi parantaa diabeteksen, joten on tärkeää, että ihmiset, jotka saavat insuliinihoidon diabeteksen eivät lopeta insuliinin ellei ohjataan tekemään niin niiden lääkärit.

Living with diabetes voi olla vaikeaa ja turhauttavaa. Joskus, vaikka olet tehnyt kaiken oikein, verensokeri voi nousta. Mutta kiinni oman diabeteksen hoitosuunnitelman, ja saat todennäköisesti nähdä positiivisesti oman A1C kun käyt lääkäriltä.

Koska hyvä diabeteksen hallinta voi olla aikaa vievää, ja joskus ylivoimainen, jotkut kokevat se auttaa puhua jonkun. Lääkäri voi todennäköisesti suositella mielenterveyden ammattilainen voit puhua, tai voit kokeilla tukiryhmä. Jakaminen pettymyksiä ja riemuvoitoissanne ihmisten kanssa, jotka ymmärtävät, mitä olet käymässä läpi voi olla hyvin hyödyllinen. Ja saatat huomata, että muilla on suuri vinkkejä jakaa diabeteksesta hallintaa.

Lääkäri voi tietää paikallisen tukiryhmän, tai voit soittaa American Diabetes Association 800-diabetes (800-342-2383) tai Juvenile Diabetes Research Foundation at 800-533-CURE (800-533-2873).

Tyypin 1 diabetes ei voida estää. Kuitenkin sama terveiden elämäntapojen valintoja, jotka auttavat hoitoon prediabetes, tyypin 2 diabetes ja raskausajan diabetes voi myös estää heitä

Joskus lääkitys on vaihtoehto myös. Suullinen diabeteksen lääkkeet kuten metformiini (Glucophage, Glumetza, muut) voi vähentää tyypin 2 diabeteksen – mutta terveellisiä elämäntapavalintoja edelleen välttämättömiä.

Onko verensokerisi tarkistaa vähintään kerran vuodessa tarkistaa, että et ole kehittynyt tyypin 2 diabetes.

1

Alustava glukoosi haaste testi. Saat aloittaa glukoosi altistustestillä juomalla siirappimainen glukoosiliuosta. Tunnin kuluttua sinun on verikoe mitata verensokerisi. Verensokeri alle 140 mg / dl (7,2-7,8 ​​mmol / l) pidetään yleensä normaalia glukoosin altistustestillä, vaikka tämä voi vaihdella tietyn klinikoilla tai labs. Jos verensokerisi on tavallista korkeampi, se vain tarkoittaa, on suurempi riski raskausdiabetes. Lääkäri tilata seurannan testi määrittää, jos on raskausdiabetes .; Seuranta glukoosinsieto testaus. Jotta seurannan testi, sinua pyydetään paastoamaan yli yön ja sitten ovat paastoamistasi verensokerin taso mitataan. Sitten voit juoda toinen makea ratkaisu – tämä sisältää suuremman pitoisuuden glukoosia – ja verensokeritasosi tarkistetaan tunnin välein kolmen tunnin. Jos vähintään kaksi verensokeri lukemat ovat korkeammat kuin normaali määritellyt arvot kunkin kolmen tunnin testin, sinun on diagnosoitu raskausdiabetes.

Lisää Diabetes

Terveellinen ruokavalio. Vastoin yleistä käsitystä, ei ole mitään erityistä diabetes ruokavalio. Sinun keskustaan ​​omaan ruokavalioon enemmän hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita – elintarvikkeisiin, jotka ovat runsaasti ravintoa ja kuitua ja vähän rasvaa ja kaloreita – ja leikata eläintuotteiden, puhdistetut hiilihydraatit ja makeisia. Itse asiassa se on paras syöminen suunnitelma koko perheelle. Sokeripitoiset ruoat ovat OK silloin tällöin, kunhan ne lasketaan osaksi oman ateriasuunnitelma .; Silti ymmärtää, mitä ja kuinka paljon syödä voi olla haaste. Rekisteröity ravitsemusterapeutin avulla voit luoda aterian suunnitelma, joka sopii liittyvät tavoitteet, ruokamieltymykset ja elämäntapa. Tämä todennäköisesti sisältää hiilihydraattia laskenta, varsinkin jos on tyypin 1 diabetes .; Liikunta. Jokainen tarvitsee säännöllistä aerobinen liikunta, ja ihmiset, joilla on diabetes eivät ole poikkeus. Liikunta alentaa verensokeritasoasi siirtämällä sokeria soluihin, joissa sitä käytetään energiana. Liikunta myös lisää insuliiniherkkyyttä, mikä tarkoittaa elimistö tarvitsee vähemmän insuliinia kuljettaa sokeri soluillesi. Hanki lääkärin OK käyttää. Valitse sitten toimintaa nautit, kuten kävely, uinti tai pyöräily. Mikä tärkeintä on tehdä liikuntaa osa päivittäistä rutiinia. Tavoite vähintään 30 minuuttia tai enemmän aerobinen liikunta useimpina päivinä viikossa. Jos et ole ollut aktiivinen vähään, alkaa hitaasti ja rakentaa vähitellen.

2s

Alert: Canagliflozin (Invokana, Invokamet): Drug Safety Communication – kliinisten tutkimusten tulokset Etsi suurentunut Leg ja Jalka Amputaatioita

)

Seuranta verensokeria. Riippuen hoitosuunnitelma, voit tarkistaa ja tallentaa verensokeri jopa useita kertoja viikossa jopa neljä tai kahdeksan kertaa päivässä. Huolellinen seuranta on ainoa tapa varmistaa, että verensokerisi pysyy kohdealueelle. Ihmiset, jotka saavat insuliinihoidon voivat halutessaan seurata niiden verensokeri niissä on jatkuva glukoosin monitorin. Vaikka tämä tekniikka ei vielä korvaa glukoosi mittari, se voi antaa tärkeää tietoa suuntauksista verensokeri .; Vaikka huolellinen hoito, verensokeri voi joskus muuttua arvaamattomasti. Avustuksella diabeteksen hoitoryhmän, opit verensokerista muutoksia vastauksena elintarvikkeiden, liikunnan, lääkkeet, sairauden, alkoholi, stressi – naisille, vaihtelut hormonitasot .; Lisäksi päivittäin verensokeri valvontaa, lääkäri todennäköisesti suosittelee säännöllistä A1C testaus mittaa keskimääräisen verensokerin taso kahden viime kolmeen kuukauteen. Compared with repeated daily blood sugar tests, A1C testing better indicates how well your diabetes treatment plan is working overall. An elevated A1C level may signal the need for a change in your insulin regimen or meal plan. Your target A1C goal may vary depending on your age and various other factors. However, for most people with diabetes, the American Diabetes Association recommends an A1C of below 7 percent. Ask your doctor what your A1C target is.; Insulin. People with type 1 diabetes need insulin therapy to survive. Many people with type 2 diabetes or gestational diabetes also need insulin therapy.; Many types of insulin are available, including rapid-acting insulin, long-acting insulin and intermediate options. Depending on your needs, your doctor may prescribe a mixture of insulin types to use throughout the day and night.; Insulin can’t be taken orally to lower blood sugar because stomach enzymes interfere with insulin’s action. Often insulin is injected using a fine needle and syringe or an insulin pen — a device that looks like a large ink pen.; An insulin pump may also be an option. The pump is a device about the size of a cellphone worn on the outside of your body. A tube connects the reservoir of insulin to a catheter that’s inserted under the skin of your abdomen. A tubeless pump that works wirelessly is also now available. You program an insulin pump to dispense specific amounts of insulin. It can be adjusted to deliver more or less insulin depending on meals, activity level and blood sugar level.; An emerging treatment approach, not yet available, is closed loop insulin delivery, also known as the artificial pancreas. It links a continuous glucose monitor to an insulin pump. The device automatically delivers the correct amount of insulin when the monitor indicates the need for it. There are a number of different versions of the artificial pancreas, and clinical trials have had encouraging results. More research needs to be done before a fully functional artificial pancreas can receive regulatory approval.; However, the first step toward an artificial pancreas was approved in 2013. Combining a continuous glucose monitor with an insulin pump, this system stops insulin delivery when blood sugar levels drop too low. Studies on the device found that it could prevent low blood sugar levels overnight without significantly increasing morning blood sugar levels.; Oral or other medications. Sometimes other oral or injected medications are prescribed as well. Some diabetes medications stimulate your pancreas to produce and release more insulin. Others inhibit the production and release of glucose from your liver, which means you need less insulin to transport sugar into your cells. Still others block the action of stomach or intestinal enzymes that break down carbohydrates or make your tissues more sensitive to insulin. Metformin (Glucophage, Glumetza, others) is generally the first medication prescribed for type 2 diabetes.; Transplantation. In some people who have type 1 diabetes, a pancreas transplant may be an option. Islet transplants are being studied as well. With a successful pancreas transplant, you would no longer need insulin therapy. But transplants aren’t always successful — and these procedures pose serious risks. You need a lifetime of immune-suppressing drugs to prevent organ rejection. These drugs can have serious side effects, including a high risk of infection, organ injury and cancer. Because the side effects can be more dangerous than the diabetes, transplants are usually reserved for people whose diabetes can’t be controlled or those who also need a kidney transplant.; Bariatric surgery. Although it is not specifically considered a treatment for type 2 diabetes, people with type 2 diabetes who also have a body mass index higher than 35 may benefit from this type of surgery. People who’ve undergone gastric bypass have seen significant improvements in their blood sugar levels. However, this procedure’s long-term risks and benefits for type 2 diabetes aren’t yet known.

High blood sugar (hyperglycemia). Your blood sugar level can rise for many reasons, including eating too much, being sick or not taking enough glucose-lowering medication. Check your blood sugar level as directed by your doctor, and watch for signs and symptoms of high blood sugar — frequent urination, increased thirst, dry mouth, blurred vision, fatigue and nausea. If you have hyperglycemia, you’ll need to adjust your meal plan, medications or both.; Increased ketones in your urine (diabetic ketoacidosis). If your cells are starved for energy, your body may begin to break down fat. This produces toxic acids known as ketones. Watch for loss of appetite, weakness, vomiting, fever, stomach pain and a sweet, fruity breath. You can check your urine for excess ketones with an over-the-counter ketones test kit. If you have excess ketones in your urine, consult your doctor right away or seek emergency care. This condition is more common in people with type 1 diabetes.; Hyperglycemic hyperosmolar nonketotic syndrome. Signs and symptoms of this life-threatening condition include a blood sugar reading over 600 mg/dL (33.3 mmol/L), dry mouth, extreme thirst, fever, drowsiness, confusion, vision loss and hallucinations. Hyperosmolar syndrome is caused by sky-high blood sugar that turns blood thick and syrupy. It tends to be more common in people with type 2 diabetes, and it’s often preceded by an illness. Call your doctor or seek immediate medical care if you have signs or symptoms of this condition.; Low blood sugar (hypoglycemia). If your blood sugar level drops below your target range, it’s known as low blood sugar (hypoglycemia). Your blood sugar level can drop for many reasons, including skipping a meal and getting more physical activity than normal. However, low blood sugar is most likely if you take glucose-lowering medications that promote the secretion of insulin by your pancreas or if you’re receiving insulin therapy. Check your blood sugar level regularly, and watch for signs and symptoms of low blood sugar — sweating, shakiness, weakness, hunger, dizziness, headache, blurred vision, heart palpitations, irritability, slurred speech, drowsiness, confusion, fainting and seizures. Low blood sugar is treated with quickly absorbed carbohydrates, such as fruit juice or glucose tablets.

Make a commitment to managing your diabetes. Learn all you can about diabetes. Establish a relationship with a diabetes educator, and ask your diabetes treatment team for help when you need it.; Choose healthy foods and maintain a healthy weight. Losing just 7 percent of your body weight if you’re overweight can make a significant difference in your blood sugar control. A healthy diet is one with plenty of fruits, vegetables, whole grains and legumes, with a limited amount of saturated fat.; Make physical activity part of your daily routine. Regular exercise can help prevent prediabetes and type 2 diabetes, and it can help those who already have diabetes to maintain better blood sugar control. Thirty minutes of moderate exercise — such as brisk walking — most days of the week is recommended. A combination of exercises — aerobic exercises, such as walking or dancing on most days, combined with resistance training, such as weightlifting or yoga twice a week — often helps control blood sugar more effectively than does either type of exercise alone.

Identify yourself. Wear a tag or bracelet that says you have diabetes. Keep a glucagon kit nearby in case of a low blood sugar emergency — and make sure your friends and loved ones know how to use it.; Schedule a yearly physical and regular eye exams. Your regular diabetes checkups aren’t meant to replace yearly physicals or routine eye exams. During the physical, your doctor will look for any diabetes-related complications and screen for other medical problems. Your eye care specialist will check for signs of retinal damage, cataracts and glaucoma.; Keep your vaccinations up to date. High blood sugar can weaken your immune system. Get a flu shot every year, and your doctor may recommend the pneumonia vaccine, as well. The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) also currently recommends hepatitis B vaccination if you haven’t previously been vaccinated against hepatitis B and you’re an adult ages 19 to 59 with type 1 or type 2 diabetes. The most recent CDC guidelines advise vaccination as soon as possible after diagnosis with type 1 or type 2 diabetes. If you are age 60 or older, have diabetes, and haven’t previously received the vaccine, talk to your doctor about whether it’s right for you.; Pay attention to your feet. Wash your feet daily in lukewarm water. Dry them gently, especially between the toes. Moisturize with lotion, but not between the toes. Check your feet every day for blisters, cuts, sores, redness or swelling. Consult your doctor if you have a sore or other foot problem that doesn’t heal promptly on its own.; Keep your blood pressure and cholesterol under control. Eating healthy foods and exercising regularly can go a long way toward controlling high blood pressure and cholesterol. Medication may be needed, too.; Take care of your teeth. Diabetes may leave you prone to more-serious gum infections. Brush and floss your teeth at least twice a day. And if you have type 1 or type 2 diabetes, schedule regular dental exams. Consult your dentist right away if your gums bleed or look red or swollen.; If you smoke or use other types of tobacco, ask your doctor to help you quit. Smoking increases your risk of various diabetes complications. Smokers who have diabetes are more likely to die of cardiovascular disease than are nonsmokers who have diabetes, according to the American Diabetes Association. Talk to your doctor about ways to stop smoking or to stop using other types of tobacco.; If you drink alcohol, do so responsibly. Alcohol can cause either high or low blood sugar, depending on how much you drink and if you eat at the same time. If you choose to drink, do so only in moderation — one drink a day for women of all ages and men older than 65, and up to two drinks a day for men age 65 and younger — and always with food.; Remember to include the carbohydrates from any alcohol you drink in your daily carbohydrate count. And check your blood sugar levels before going to bed.; Take stress seriously. The hormones your body may produce in response to prolonged stress may prevent insulin from working properly, which will raise your blood sugar and stress you even more. Set limits for yourself and prioritize your tasks. Learn relaxation techniques. And get plenty of sleep.

Syödä terveellistä ruokaa. Choose foods lower in fat and calories and higher in fiber. Focus on fruits, vegetables and whole grains. Strive for variety to prevent boredom.; Get more physical activity. Aim for 30 minutes of moderate physical activity a day. Take a brisk daily walk. Ride your bike. Swim laps. If you can’t fit in a long workout, break it up into smaller sessions spread throughout the day.; Lose excess pounds. If you’re overweight, losing even 7 percent of your body weight — for example, 14 pounds (6.4 kilograms) if you weigh 200 pounds (90.9 kilograms) — can reduce the risk of diabetes. To keep your weight in a healthy range, focus on permanent changes to your eating and exercise habits. Motivate yourself by remembering the benefits of losing weight, such as a healthier heart, more energy and improved self-esteem.