diagnoosi – vatsa-aortan aneurysman

Säännöllinen seulonta riskiryhmään vatsa-aortan aneurysman

Vatsa-aortan aneurysmat ovat usein tutkimuksen aikana muusta syystä. Esimerkiksi rutiini tentti, lääkäri voi tuntea sykkivä pullistuma vatsaan, vaikka se on epätodennäköistä, lääkäri voi kuulla merkkejä aneurysman kautta stetoskoopin. Aortan laajentuma ovat myös usein rutiinikäytössä lääketieteelliset tutkimukset, kuten keuhkojen röntgenkuvauksessa tai ultraääni sydämen tai vatsa, joskus tilasi eri syystä.

Diagnosoida vatsa-aortan aneurysma, lääkärit tarkistaa lääketieteen ja suvussa ja suorittaa lääkärintarkastus. Jos lääkäri epäilee, että olet aortan aneurysma, erikoistunut testejä voi vahvistaa sitä. Nämä testit voisi kuulua

Vatsan ultraääni. Tämä testi on yleisimmin käytetty diagnosoida aortan aneurysma. Tänä kivuton tentti, makaat takaisin tutkimus pöytä ja pieni määrä lämmintä geeliä levitetään vatsaan. Geeli auttaa poistamaan ilmataskujen välillä kehoa ja väline teknikko käyttää nähdä aortta, kutsutaan anturin.

Teknikko painaa anturin ihoa vasten yli vatsaan, liikkuvat alueelta toiselle. Anturi lähettää kuvia tietokoneen näytön, että teknikko valvoo tarkistaa mahdollisen aneurysman.

Tietokonetomografia (CT) skannaus. Tämä kivuton testi voi antaa lääkärille selkeitä kuvia teidän aortta, ja se voi havaita koko ja muoto aneurysman.

Aikana CT, makaat pöydän sisältä donitsin muotoinen kone. CT skannaus tuottaa röntgensäteilyä tuottaa poikkileikkaus kuvia kehon. Lääkäri voi pistää väriaine osaksi verisuonten joka auttaa verisuonia olla näkyvissä CT kuvia (CT angiografia).

Magneettikuvaus (MRI). MRI on kivuton kuvantaminen testi, jota voidaan käyttää diagnosoimaan aneurysman ja määrittää sen koon ja sijainnin.

Tässä testissä makaat liikkuva pöytä, joka liukuu tunneliin. MRI käyttää magneettikentän ja pulssin radioaaltojen energiaa, jotta kuvia kehon. Lääkäri voi pistää väriaine osaksi verisuonten auttaa verisuonten olla näkyvissä kuvia (magneettiangiografiassa).

Yhdysvaltain Preventive Services Task Force suosittelee vuotiaille miehille 65-75, jotka ovat koskaan tupakoinut pitäisi olla kertaluonteinen seulonta aortan aneurysman käyttäen vatsan ultraääni. Vuotiaille miehille 60 ja vanhemmat, joiden suvussa vatsa-aortan laajentuma tulisi harkita säännöllistä kunnosta.

Ei ole riittävästi näyttöä, onko naisten ikäryhmissä 65-75, jotka ovat joskus savustettu savukkeiden tai suvussa vatsa-aortan laajentuma hyötyisivät vatsa-aortan aneurysman seulonta. Kysy lääkäriltä, ​​jos täytyy olla ultraääniseulonta perustuu omaan riskitekijöitä. Naiset, jotka eivät ole koskaan tupakoinut yleensä ei tarvitse seuloa kunnossa.