diklofenaakki (laskimoon) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkastaa vointiasi kun saat tätä lääkettä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun pitäisi edelleen saada se. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Tämä lääke voi nostaa riskiä saada sydänkohtaus tai aivohalvaus. Tämä on todennäköisempää henkilöillä, jotka jo sydänsairaus. Ihmiset, jotka käyttävät tätä lääkettä pitkään voi olla suurempi riski.

Tämä lääke voi aiheuttaa verenvuotoa vatsassa tai suolistossa. Nämä ongelmat voivat tapahtua ilman varoitusta merkkejä. Tämä on todennäköisempää, jos sinulla on ollut mahahaava aikaisemmin, jos poltat tai alkoholia säännöllisesti, ovat yli 60-vuotiaita, ovat huonossa kunnossa, tai käyttävät tiettyjä lääkkeitä (kuten steroidi lääke tai verenohennuslääkettä ).

Tarkista lääkäriltä heti, jos jokin oireita maksan ongelmia, kuten tumma virtsa tai vaalea uloste, pahoinvointi, oksentelu, ruokahaluttomuus, kipu ylä vatsassa, tai keltaisuutta ihon tai silmien valkuaisten.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Vaikka tämä on harvinaista, se voi esiintyä useammin potilailla, jotka ovat allergisia aspiriinia tai steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID). Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Vakavin merkkejä tästä reaktion ovat hyvin nopea tai epäsäännöllinen hengitys, haukkomaan henkeään tai pyörtyminen. Muita merkkejä voivat muuttaa värin iho kasvoissa, erittäin nopea, mutta epäsäännöllinen syke tai pulssi, kihelmöivä paukamia iholla, ja turvotusta tai turvotus silmäluomien tai silmien ympärillä. Jos näitä vaikutuksia ilmenee, saada hätätilanteessa apua heti.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä hoidon aikana tätä lääkettä. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on jokin seuraavista oireista, kun lääkkeen käyttämisen: rakkuloita, kuorinta, irtoaminen ihoa, punainen ihovaurioita, haavaumat tai haavaumia iholla, tai kuumetta tai vilunväristyksiä.

On tärkeää kertoa lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta ennen lääkkeen käyttöä. Käyttämällä tätä lääkettä myöhään raskauden voi vahingoittaa sikiötä. Älä käytä tätä lääkettä aikana jälkimmäinen osa raskauden, ellei lääkäri määrää.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.