Dilantin: käyttötarkoituksiin, annostus, sivuvaikutuksia ja yhteisvaikutuksia

Mikä on Dilantin?

Dilantin käytetään ohjaamaan kohtauksia. Fenytoiini ei kohdella kaikenlaisia ​​kohtauksia, ja lääkäri päättää, jos se on oikea lääke sinulle.

Dilantin voidaan myös käyttää muihin tarkoituksiin ei lääkitystä oppaassa.

Sinun ei tule käyttää Dilantin jos myös delavirdiini (RESCRIPTOR), tai jos olet allerginen fenytoiini, etotoiini (Peganone), fosfenytoiinin (Cerebyx), tai mefenytoiini (Mesantoin). Jos olet raskaana, älä aloitat Dilantin ellei lääkäri määrää. Fenytoiini saattaa aiheuttaa haittaa sikiölle, mutta jolla kohtaus raskausaikana voi vahingoittaa sekä äidille että vauvalle. Jos raskautta Dilantin, älä lopeta lääkkeen ilman lääkärin ohjeita. Takavarikko valvonta on erittäin tärkeää raskauden aikana ja edut estää kohtauksia voi ylittää aiheuttamat riskit käyttäen Dilantin.

Tärkeää tietoa

Ilmoita uusien tai pahenevat lääkärin kanssa, kuten mielialan tai käyttäytymisen muutoksia, masennusta, ahdistusta, tai jos levoton, vihamielinen, levoton, hyperaktiivinen (henkisesti tai fyysisesti) tai on ajatuksia itsemurhan tai vahingoittaa itseäsi.

Sinun ei tule käyttää Dilantin jos myös delavirdiini (RESCRIPTOR), tai jos olet allerginen fenytoiinin tai vastaavia lääkkeitä kuten etotoiinin (Peganone), fosfenytoiinin (Cerebyx), tai mefenytoiini (Mesantoin).

Varmistaaksesi Dilantin on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

maksasairaus

Ennen lääkkeen

diabetes

aiemmin esiintynyt masennusta

historia itsemurha-ajatuksia tai toimia

D-vitamiinin puutos tai muu sairaus, joka aiheuttaa luiden oheneminen

porfyria (geneettinen entsyymi sairaus, joka aiheuttaa oireita kuoressa tai hermosto); tai

Jos juoda suuria määriä alkoholia.

Saatat joutua ajatuksia itsemurhan lääkkeen. Lääkäri tulee tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä kun käytät Dilantin. Perheesi tai muut huoltajille olisi myös tarkkailtava muutoksia mielentilaan tai oireita.

Potilaat Aasian syntyperä saattaa olla suurempi riski sairastua harvinaisen mutta vakavan ihoreaktion fenytoiinille. Lääkäri voi suositella verikokeen ennen kuin aloitat lääkityksen määrittää riskiä tämän ihoreaktion.

Takavarikko valvonta on erittäin tärkeää raskauden aikana. Älä aloita tai lopeta Dilantin ilman lääkärin neuvoa, jos olet raskaana. Fenytoiini saattaa aiheuttaa haittaa sikiölle, mutta jolla kohtaus raskausaikana voi vahingoittaa sekä äitiä että lasta. Kerro lääkärille heti, jos tulet raskaaksi hoidon aikana.

Jos raskautta Dilantin, nimesi voidaan mainita raskausrekisteriin. Tämä on seurata raskauden lopputulos sekä arvioida mahdolliset vaikutukset Dilantin vauva.

Dilantin tehdä ehkäisypillereitä tehottomampi. Kysy lääkäriltäsi käyttämällä ei hormonaalista ehkäisyä (kondomi, kalvo kanssa spermisidi) raskauden ehkäisyyn ottaen Dilantin.

Fenytoiini voivat kulkeutua rintamaitoon ja voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Sinun ei tule imettää käyttäessäsi Dilantin.

Toteutettava Dilantin täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Älä ota tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

Älä murskata, pureskella, jakaa tai avaa laajennettu versio kapseli. Niele se kokonaisena. Älä käytä Dilantin kapseli, joka on muuttunut värejä. Soita lääkäriltä uutta reseptiä.

Ravista oraalisuspensio (neste) hyvin juuri ennen mitata annoksen. Mittaa neste lääkettä Mittaruiskussa edellyttäen, tai erityisellä annoksesta mittalusikka tai lääkettä cup. Jos sinulla ei ole annoksesta mittalaite, pyydä apteekista yksi.

Kun käytät Dilantin, ehkä usein verikokeita. Saatat myös verikokeeseen, kun vaihdetaan yhdestä muodosta fenytoiinin toiseen. Käy säännöllisesti lääkärin vastaanotolla.

Jos otat Dilantin kohtauksien hoitoon, älä lopeta sitä äkillisesti, vaikka tunnet hieno. Lopettaminen yhtäkkiä voi aiheuttaa lisääntynyttä kohtauksia. Noudata lääkärisi ohjeita suippo annoksen.

Kerro lääkärille, jos tämä lääke ei näytä toimivan yhtä hyvin hoidettaessa kuntoa.

Käytä lääkärin hälytys tagi tai tehdä henkilökortti, jossa todetaan, että otat Dilantin. Jokainen sairaanhoidon tarjoajaa, joka käsittelee voit pitäisi tietää, että otat takavarikointia lääkitystä.

Miten minun pitäisi ottaa Dilantin?

Säilytä huoneenlämmössä pois kosteutta, valoa ja lämpöä.

Ota unohtunut annos heti kun muistat. Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

 Yliannostuksen fenytoiini voi olla kohtalokas. Yliannostus oireet voivat olla nykiminen silmien liikkeet, epäselvä puhe, tasapainon menetys, vapina, lihasjäykkyys tai heikkous, pahoinvointi, oksentelu, pyörryttää, pyörtyminen, ja hidas tai pinnallinen hengitys.

Älä juo alkoholia kun käytät Dilantin. Alkoholin käyttö voi lisätä veren fenytoiinin ja voi lisätä haittavaikutuksia. Päivittäinen alkoholinkäyttö voi pienentää veren fenytoiinin, mikä voi lisätä riskiä kouristuksia.

Vältä antasideja samanaikaisesti otat Dilantin. Antasidit voivat vaikeuttaa kehon imeä lääkitys.

Dilantin voi heikentää ajattelua tai reaktioita. Ole varovainen, jos asema tai tehdä mitään, joka vaatii sinua olla valppaana.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allergisen reaktion Dilantin: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun. Saatat olla todennäköisempää saada allerginen reaktio, jos olet Afrikkalainen Amerikan.

Ilmoita uusien tai pahenevat lääkärin kanssa, kuten mielialan tai käyttäytymisen muutoksia, ahdistuneisuutta, paniikkikohtaukset, univaikeudet, tai jos tunnet impulsiivinen, ärtynyt, levoton, vihamielinen, aggressiivinen, levoton, hyperaktiivinen (henkisesti tai fyysisesti), lisää masentunut tai on ajatuksia itsemurhan tai vahingoittaa itseäsi.

Soita lääkäriltä kerralla, jos olet

kuume, imusolmukkeiden turpoaminen, kurkkukipu, hengitysvaikeuksia, kivulias suun haavaumat, haavaumat ympärillä silmäsi

ihottuma, helposti pintavikoja tai verenlaskun, vakava heikkous

vaikeaa lihaskipua

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

pahoinvointi, oksentelu, ylävatsakipu, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, keltaisuus (ihon tai silmien)

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

luukipu (etenkin lantion, jalkojen tai alaselän), ongelmia kävely; tai

vaikea ihoreaktio – kuume, kurkkukipu, turvotusta kasvoissa tai kielessä, polttamalla silmiin, iholle kipua, jonka jälkeen punainen tai violetti ihottuma että leviää (erityisesti kasvojen tai ylävartalon) ja syyt rakkuloita ja kuorinta.

Mitä pitäisi välttää ottaen Dilantin?

Yhteinen Dilantin haittavaikutuksia ovat

pahoinvointi, oksentelu, ummetus

vapina, epäselvä puhe, tasapainon menetys tai koordinointi

Dilantin sivuvaikutuksia

ihottuma

päänsärky

sekavuus, huimaus, hermostuneisuus; tai

unihäiriöt (unettomuus).

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Tavanomainen aikuisen annos Kohtaukset

Suun kautta (paitsi suspension) Kyllästysannos: Vasta kun tarkoitettu sairaala- .; 1 g suun kautta jaettuna 3 annoksena (400 mg, 300 mg, 300 mg) 2 tunnin välein. Sitten normaali ylläpitoannos aloitettiin 24 tunnin kuluttua kyllästysannos .; Aloitusannos: 100 mg pitkävaikutteinen suun kautta 3 kertaa päivässä .; Ylläpitoannos: 100 mg suun kautta 3-4 kertaa päivässä. Jos hoitovastetta on perustettu jaettuina annoksina kolme 100 mg: n kapselia päivässä, kerran päivässä annostus 300 mg pitkittyvästi vapauttavan fenytoiininatriumia voidaan harkita. Vaihtoehtoisesti annos voidaan joutua nostamaan jopa 200 mg suun kautta 3 kertaa päivässä, tarvittaessa .; Jousitus: Potilaat, jotka eivät ole saaneet aikaisempi hoito voidaan aloittaa 125 mg (yksi teelusikallinen) suspension kolme kertaa päivässä, ja annosta säädetään sitten yksittäisiin tarpeisiin. Nostamalla viisi teelusikallista päivittäin voidaan tarvittaessa .; IV: Älä ylitä infuusionopeudella 50 mg / min .; Kyllästysannos: 10 15 mg / kg IV hitaasti .; Ylläpitoannos: 100 mg IV välein 6-8 tuntia .; IM: Vältä lihakseen takia arvaamaton imeytyminen.

Tavanomainen aikuisen annos Rytmihäiriöt

Kyllästysannos; 1,25 mg / kg IV 5 minuutin välein. Voi toistaa jopa kyllästysannoksena 15 mg / kg, tai; 250 mg suun kautta 4 kertaa päivässä 1 päivä, sitten 250 mg kahdesti päivässä 2 päivää; Ylläpitoannos; 300-400 mg / vrk suun kautta jaettuina annoksina 1-4 kertaa päivässä

Tavanomainen aikuisen annos Status epilepticus

IV; Kyllästysannos: Valmistaja suosittelee 10-15 mg / kg hitaana IV annon (nopeudella enintään 50 mg / min). Vaihtoehtoisesti yleisesti hyväksyttyjen ohjeiden ehdottaa 15-20 mg / kg hitaana IV annon (nopeudella enintään 50 mg / min) .; Huoltokorvaus: 100 mg suun kautta tai laskimonsisäisesti joka 6.-8 tuntia; Enimmäismäärä: 50 mg / minuutti; Ylläpitoannos: IV tai Oral: 100 mg joka 6.-8 tuntia

Tavanomainen aikuisen annos neurokirurgian

Neurosurgery (profylaktinen): 100 200 mg IM noin 4 tunnin välein leikkauksen aikana ja välittömästi leikkauksen jälkeen. (Huom: Vaikka valmistaja suosittelee tietohallinto tämä reitti voi aiheuttaa vakavia paikallisia kudosvauriota ja kuolion. Jotkut lääkärit suosittelevat käyttöä fosfenytoiinin jos IM käyttö on välttämätöntä.) Jos IM hallinto ei ole välttämätön, hyväksytty protokolla on 100-200 mg IV noin 4 tunnin välein leikkauksen aikana ja välittömästi leikkauksen jälkeen.

Tavanomainen Pediatric annos Kohtaukset

Status epilepticus: Kyllästysannos; Pikkulapset, lapset 15 20 mg / kg IV joka yhtenä tai jaettuina annoksina; Anticonvulsant: Kyllästysannos; Kaikenikäiset 15 20 mg / kg suun kautta (perustuen fenytoiinin pitoisuudet seerumissa ja viime annostelu historia). Suullinen lastaus annos annetaan 3 jaettuna annoksena annetaan joka 2-4 tuntia .; Anticonvulsant: Ylläpitoannos; (IV tai suun kautta) (Huom: Voi aluksi jaettu vuorokausiannos otetaan 3 annosta / päivä, säädä yksittäisiin tarpeisiin.); Pienempi tai yhtä suuri kuin 4 viikkoa: Initial: 5 mg / kg / vrk 2 jaettuina annoksina; Tavallinen: 5-8 mg / kg / vrk IV 2 annoksena (saattaa vaatia annostelu 8 tunnin välein) .; Suurempi tai yhtä suuri kuin 4 viikkoa: Initial: 5 mg / kg / päivä 2-3 jaettuna annoksena; Tavanomaiset: (saattaa vaatia jopa joka 8. tunti annostelu); 6 kuukautta ja 3 vuotta: 8-10 mg / kg / päivä; 4-6 vuotta: 7,5-9 mg / kg / vrk; 7-9 vuotta: 7-8 mg / kg / vrk; 10-16vuosi: 6-7 mg / kg / vrk

Tavanomainen Pediatric annos Rytmihäiriöt

Suurempi kuin 1 vuosi; Lastaus Dose: 1,25 mg / kg IV 5 minuutin välein. Voi toistaa jopa kyllästysannoksena 15 mg / kg .; Huolto Annos: 5-10 mg / kg / vrk suun kautta tai IV 2-3 annokseen jaettuna

Joskus ei ole turvallista käyttää tiettyjä lääkkeitä samanaikaisesti. Jotkut lääkkeet voivat nostaa tai laskea veren fenytoiinin, mikä saattaa aiheuttaa haittavaikutuksia tai tehdä fenytoiinin tehoa. Dilantin voi myös vaikuttaa veren tiettyjen muiden lääkkeiden, tekemällä niistä vähemmän tehokkaita tai lisäämällä sivuvaikutuksia.

Monet lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa fenytoiinia. Alla on vain osittainen luettelo. Kerro lääkärille, jos käytät

antibiootit, kuten cycloserine (Seromycin), doksisykliini (Doryx, Vibramycin, Adoxa), isoniatsidi (tuberkuloosilääke), linetsolidi (Zyvox), rifampisiinin (Rimactane, Rifadin, Rifamate), tai sulfalääkkeitä (Bactrim, Septra, Sulfatrim, SMX- TMP, ja muut)

masennuslääke (kuten Elavil, Vanatrip, Limbitrol, Sinequan, Silenor, Pamelor, Paxil, Zoloft, Desyrel, ja muut)

Dilantin annosteluohjeitten

asetyylisalisyylihappo tai muut salisylaatit

pillereitä tai hormonikorvaushoito

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Dilantin?

Dilantin (fenytoiini)

verenohennuslääkettä kuten varfariinia (Coumadin, Jantoven)

tietyt rauhoittavat lääkkeet (Librium, Librax, Limbitrol, Valium) tai masennuslääkkeet (Desyrel, Luvox, Zoloft, Prozac, Rapiflux, Sarafem, Selfemra, Symbyax)

sydäntautilääkkeitä kuten amiodaroni (Cordarone, Pacerone), digoksiini (digitalis, Lanoxin), furosemidi (Lasix), tai kinidiiniä (Quin-G)

proklooriperatsiini (Compazine, Compro), prometatsiini (Pentazine, Phenergan, Anergan, Antinaus), ja muut fenotiatsiinit

steroidi lääkkeet (prednisoni ja muut)

takavarikkoa lääketiede (esim Carbatrol, Equetro, tegretol, Solfoton, Depakene tai Depakote)

mahahapon pienennyslaitteet (esim Tagamet, Prilosec, Zegerid, Zantac, Pepcid tai Axid); tai

teofylliini (Elixophyllin, Theo-Dur, Theo-Bid, Theolair, Uniphyl).

Tämä lista ei ole täydellinen, ja on olemassa monia muita lääkkeitä, jotka voivat olla vuorovaikutuksessa fenytoiinia. Kerro lääkärille kaikista lääkkeistä käytät. Tämä sisältää reseptiä, over-the-counter, vitamiini, ja kasviperäisiä tuotteita. Älä aloita uusi lääkityksen ilman kertoo lääkäriltä. Pidä lista kaikista lääkkeistä ja näyttää sen mihin tahansa terveydenhuollon tarjoaja, joka kohtelee sinua.

13.02.2015-10-14, 03:26:27

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Kohtaukset diatsepaami, Valium, Topamax, Keppra, topiramaatti, levetirasetaami

Epilepsia gabapentiini, Lyrica, Neurontin, Lamictal, Depakote, Keppra

Status epilepticus loratsepaami, Ativania, diatsepaami, Valium, fenytoiini

Neurokirurgia fenytoiini, Phenytek