Diprivan iv tippua: käyttötarkoituksiin, annostus & sivuvaikutukset

Mikä on Diprivan?

Diprivan käytetään auttaa rentoutumaan ennen ja yleisanestesiassa kirurgiaan tai muita lääketieteellisiä toimenpiteitä. Propofolia käytetään myös kriittisesti sairaiden potilaiden, jotka tarvitsevat hengitysputken liitetty tuuletin (kone, joka liikkuu ilmaa sisään ja ulos keuhkoista, kun henkilö ei voi hengittää itse).

Diprivan voidaan myös käyttää muihin tarkoituksiin ei lääkitystä oppaassa.

Ennen kuin saat Diprivan, kerro lääkärille kaikista oman sairauksia ja allergioita. Varmista myös, että lääkäri tietää, jos olet raskaana tai imetät. Joissakin tapauksissa et ehkä voi käyttää Diprivan.

Tärkeää tietoa

Sinulle ei pidä antaa Diprivan jos olet allerginen propofolin.

Varmistaaksesi Diprivan on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

epilepsia tai muu kouristuskohtauksia; tai

korkea kolesteroli tai triglyseridit (eräs rasva-arvot).

Ennen receivine tätä lääkettä

Hallitus raskauden B-luokan Propofolia ei odoteta voivan vahingoittaa sikiötä. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta hoidon aikana.

Katso myös: Raskaus ja imetys varoitukset (tarkemmin)

Propofolia voi kulkeutua rintamaitoon ja voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Sinun ei pitäisi imettää lääkkeen käyttämisen.

Diprivan annetaan pistoksena läpi neula sijoitettu laskimoon. Saat tämän injektio sairaalassa tai kirurgisen.

Saat rentoutua ja nukahtaa hyvin nopeasti sen jälkeen Diprivan ruiskutetaan.

Hengitys, verenpaine, happipitoisuus, munuaisten toiminta, ja muut elintoiminnot tarkkaillaan tiiviisti, kun olet alle vaikutukset Diprivan.

Koska Diprivan annetaan terveydenhuollon ammattilainen lääketieteellisessä ympäristössä, et todennäköisesti unohda annoksen.

Koska tämä lääke annetaan terveydenhuollon ammattilainen lääketieteellisessä ympäristössä, yliannostus on epätodennäköistä.

Diprivan voivat aiheuttaa vakavia uneliaisuutta tai huimausta, mikä voi kestää useita tunteja. Tarvitset jonkun ajaa sinut kotiin leikkauksen jälkeen tai menettelyyn. Älä aja itse tai tehdä mitään, joka vaatii teitä olemaan hereillä ja valppaana vähintään 24 tuntia sen jälkeen, kun on hoidettu Diprivan.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos jokin näistä merkeistä allergisen reaktion Diprivan: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Kerro hoitaja heti, jos olet

valoa otsikkona tunne (kuten ehkä tajuntasi), vaikka tunne hereillä

heikko tai pinnallinen hengitys; tai

voimakasta kipua tai epämukavuutta, jossa pistos annetaan.

Yhteinen Diprivan haittavaikutuksia ovat

lievä kutinaa tai ihottumaa

nopea tai hidas sydämen syke; tai

lievää kirvely tai pistely ympärillä IV neula.

Miten Diprivan annetaan?

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Tavanomainen aikuisen annos Anestesia

Alle 55 vuotta: Anestesia Induktio: 40 mg IV 10 sekunnin välein kunnes induktio puhkeamista. Yhteensä tarvittava annos on 2-2,5 mg / kg, enintään 250 mg .; Alle 55 vuotta: Anestesian ylläpito: laskimoinfuusio: 100-200 mcg / kg / min. Suurin annos 20.000 mcg / min. Suurin annos 10000 mcg / min .; Ajoittainen bolus: 20-50 mg tarvittaessa .; Sydämen Anestesia: Induktio: 20 mg joka 10. sekunti, kunnes induktio puhkeamista (0,5- 1,5 mg / kg) .; Huolto: Opioidit ovat yleensä yhdistetty Diprivan varten anestesian ylläpidon .; 100-150 mcg / kg / min (ensisijainen propofoli); 50-100 mcg / kg / min (toissijainen propofoli) .; Suurin annos 15000 mcg / min .; Neurokirurgia: Induktio: 20 mg joka 10. sekunti, kunnes induktio puhkeamista (1 2 mg / kg) .; Ylläpito: 100-200 mcg / kg / min enintään annoksella 20.000 mcg / min .; Ajoittainen IV bolusannoksia 0,3 0,7 mg / kg mg voidaan antaa anestesian ylläpidon ollessaan typpioksiduulin .; Tehohoitosedaatiossa: Initial Jatkuva IV: 5 mcg / kg / min kurkkuputki mekaanisesti tuuletettu potilaiden .; Huolto Jatkuva IV: Voi kasvaa 5-10 mcg / kg / min välein, 5 minuuttia, kunnes haluttu sedaatioaste saavutettu. Tyypillinen huolto-alue on 5-50 mcg / kg / min .; Bolusantaminen 10- 20 mg tulisi käyttää ainoastaan ​​lisäämään nopeasti syvyyttä sedaatio potilailla jossa hypotensio ei ole todennäköistä .; MAC sedaatio: Initial Jatkuva IV: 100-150 mcg / kg / min 3-5 minuuttia, tai; Hidas IV: 0,5 mg / kg 3-5 minuuttia, jonka jälkeen; Huolto laskimoinfuusio: 25-75 mcg / kg / min (ensisijainen) tai; vähitellen bolusannoksia 10 20 mg.

Tavanomainen Geriatric annos Anestesia

Vanhukset, heikkokuntoisille tai ASA III / IV potilaat .; Induktio: 20 mg joka 10. sekunti, kunnes induktion alkamiseen (1-1,5 mg / kg). Suurin annos 200 mg; Huolto: 50-100 mcg / kg / min .; MAC sedaatio: Ylläpitoannos on yleensä 80% tavallista aikuisten annosta.

Tavanomainen Pediatric annos Anestesia

3 vuodesta 16 vuotta: induktio: 2,5-3,5 mg / kg 20 30 sekunnin .; Huolto: 125-300 mcg / kg / min.

Muiden lääkkeiden, jotka aiheuttaa väsymystä tai hidastaa hengitys voi pahentaa näitä vaikutuksia. Kun on hoidettu Diprivan, käänny lääkärin ennen unilääke, huumausaineiden kipua lääketieteen, lihas relaxer, tai lääkkeitä ahdistuksen, masennuksen, tai kouristuksia.

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa propofolia, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt ja minkään lääkkeen aloitat tai lopetat.

2.01.2014-02-25, 09:23:58.

Raskaus Luokka B Ei todistettu riski ihmisten

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Anestesia fentanyyli, lidokaiini, Hyoskyamiini, ketamiini, propofoli, Levsin, glykopyrrolaatti suksinyylikoliinin, Robinul, Stadol, butorfanoli, Nubain, rokuroniumia, EMLA, bentsokaiini ajankohtainen, Talwin, nalbufiini, etomidaatti, pentatsosiinin, Xylocaine Jelly, halotaani, sevofluraanin, vekuroniumia

Mitä minun pitäisi välttää saatuaan Diprivan?

Diprivan sivuvaikutuksia

Diprivan annosteluohjeitten

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Diprivan?

Diprivan (propofoli)