doksisykliini

Terapeuttinen luokka: Antibiootti

Käyttää doksisykliini

Kemiallinen luokka: Tetrasykliini (luokka)

Doksisykliini viivästynyt vapautuvaa tablettia ja tabletteja käytetään myös estää malarian ja hoitaa pernarutto infektio jälkeen mahdollinen altistuminen ja muita ongelmia Lääkäri määrää.

Doksisykliini kuuluu luokkaan lääkkeitä kutsutaan Tetrasykliiniantibiooteille. Se toimii tappamalla bakteereita tai estää niiden kasvun. Kuitenkin, doksisykliini ei toimi vilustuminen, flunssa, tai muiden virusinfektioiden.

doksisykliini on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Doksisykliinille seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio doksisykliini tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Doksisykliini voi aiheuttaa pysyviä värimuutoksia hampaiden ja hidastaa kasvua luita. doksisykliini ei saa antaa lapsille 8-vuotiaille ja nuoremmille (paitsi hoito altistumisen Keuhkopernarutto), ellei ohjannut lapsen lääkäriin.

Ennen doksisykliini

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta doksisykliini vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin munuaisten, maksan tai sydämen ongelmia, jotka saattavat edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla doksisykliini.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät doksisykliini, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä doksisykliini, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä doksisykliini, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä doksisykliini, joilla on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa kun doksisykliiniä. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Toteutettava doksisykliini täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Muuten voi lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia.

doksisykliini mukana potilaan ohjeet. Lue ja noudata ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Jos käytät myöhässä vapautuvaa tablettia tai tabletin

Niele kapseli kokonaisena. Älä riko, murskaa, pureskele tai avaa sen.

Ravista oraaliliuos hyvin juuri ennen käyttöä. Mittaa annos, joissa on voimakas mittalusikka, ruisku, tai lääke cup.

Juoda runsaasti nesteitä välttää kurkun ärsytystä ja haavaumia.

Jos käytät doksisykliini estää malarian matkoilla, aloitat lääkkeen 1 tai 2 päivää ennen matkaa. Ota lääke päivittäin matkan aikana ja toistuvasti uudelleen 4 viikon kuluttua palaat. Älä kuitenkaan käytä lääkettä pidempään kuin 4 kuukautta.

Jos käytät For Oracean ™ viivästyneen depotkapselit

Käytä vain merkki doksisykliini, että lääkäri määrännyt. Eri merkit eivät välttämättä toimi samalla tavalla.

Auttaa selvittää infektio kokonaan, pitää ottaa doxycycline koko ajan hoidon, vaikka alkaa tuntea paremmin muutaman päivän jälkeen. Jos lopetat doksisykliini liian aikaisin, oireet saattavat palata.

Oikea käyttö Doksisykliinin

Annos Doksisykliinin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräisestä doksisykliiniannosten. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää doksisykliinin, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Jos oireet eivät lievene muutaman päivän kuluessa tai jos ne pahenevat, tarkistaa lääkäriltä.

Varotoimet Vaikka käyttäminen doksisykliini

Käyttämällä doksisykliini raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi käyttäen doksisykliini, kerro heti lääkärille.

Doksisykliini voi tummentaa väriä ihoon, kynnet, silmät, hampaat, ikenet, tai arpia. Keskustele lääkärin kanssa, jos sinulla on huolia.

Doksisykliini voi aiheuttaa ripulia, ja joissakin tapauksissa se voi olla vakava. Se voi tapahtua 2 kuukautta tai enemmän, kun lopetat doksisykliini. Älä ota mitään ripulilääkkeitä ensin lääkärin kanssa. Ripuli lääkkeet voivat tehdä ripulia huonompi tai tehdä se kestää pidempään. Jos sinulla on kysyttävää tästä tai jos lievä ripuli jatkuu tai pahenee, tarkistaa lääkäriltä.

Ehkäisypillereitä (joka sisältää estrogeenin) ei välttämättä toimi oikein, kun käytät doksisykliini. Jottei tulla raskaaksi, käytä muita syntyvyyden säännöstely. Näitä ovat kondomit, kalvo, tai ehkäisymenetelmän vaahtoa tai hyytelö.

Doksisykliini voi aiheuttaa iho herkempi auringonvalolle kuin se on normaalisti. Altistuminen auringonvalolle, edes lyhyitä aikoja, voi aiheuttaa ihottumaa, kutinaa, punoitusta tai muita ihon värjäytymistä, tai vakava auringonpolttama. Kun aloitat doksisykliini

Jos sinulla on vaikea reaktio auringon, tarkistaa lääkäriltä.

doksisykliini voi aiheuttaa kallonsisäinen hypertensio. Tämä on todennäköisempää naisilla hedelmällisessä iässä, jotka ovat ylipainoisia tai joilla on ollut kallonsisäinen hypertensio. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on päänsärkyä, näön hämärtyminen tai näköhäiriöt.

doksisykliini Side Effects

doksisykliini

Ota yhteys lääkäriin välittömästi, jos kuume, ihottuma, nivelkipu tai väsymys tapahtuu. Nämä voivat olla oireita autoimmuuni oireyhtymä, jossa keho hyökkää itse.

Sinun ei tule ottaa antasideja, jotka sisältävät alumiinia, kalsium tai magnesium, tai tuote, joka sisältää rautaa, kuten vitamiinin tai kivennäisaineita.

Jos käytät doksisykliini estää malaria, erityisen huolellinen ei saada pureman hyttysten. Käytä suojavaatetusta, hyttysverkot tai näyttöjä, ja hyönteiskarkotteella.

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro lääkäri vastuussa että käytät doksisykliini. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa doksisykliini.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Ylähengitystieinfektio amoksisilliini, atsitromysiini, Augmentin, kefaleksiini, Bactrim, Keflex

Klamydiainfektio amoksisilliini, atsitromysiini, Levaquin, levofloksasiini, Zithromax, erytromysiini

Lymen tauti keftriaksoni, erytromysiini, kefuroksiimi, Rocephin, Ceftin, kefotaksiimille

Bakteeritartunta siprofloksasiini, amoksisilliini, atsitromysiini, metronidatsoli, Augmentin, klindamysiini