dom-etoposidi

Vaikea myelosuppressio on seurauksena infektio tai verenvuoto voi ilmetä etoposidin.

Vaikea myelosuppressio on seurauksena infektio tai verenvuoto voi esiintyä etoposidifosfaatin.

Käyttää Dom-Etoposide

Terapeuttinen luokka: Antineoplastiset Agent

Farmakologiset Luokka: Mitoottista Inhibitor

Etoposide kuuluu ryhmään lääkkeitä kutsutaan syöpälääkkeet. Tarkka tavalla etoposidin teot syöpää vastaan ​​ei ole tiedossa. Näyttää kuitenkin siltä, ​​häiritä kasvua syöpäsoluissa, mikä lopulta tuhoutuu. Koska kasvun normaalin kehon solut, voidaan myös vaikuttaa etoposidin, muut vaikutukset myös esiintyä. Jotkut näistä voivat olla vakavia ja on ilmoitettava lääkärille. Muut vaikutukset, kuten hiustenlähtö, ei voi olla vakava, mutta voi aiheuttaa huolta. Jotkut niistä voivat tapahtua vasta kuukausia tai vuosia sen jälkeen, kun lääkettä käytetään.

Ennen hoidon aloittamista etoposidin, sinun ja lääkärin pitäisi puhua eduista tätä lääkettä sekä riskit käyttää sitä.

Tämä lääke on tarkoitettu annettavaksi vain tai sen välittömästä lääkärin valvonnassa.

Ennen Dom-Etoposide

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka näitä käyttötarkoituksia ei sisälly tuotemerkintöjen, etoposidi käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairauksia

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille Etoposidin injektion lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä etoposidin injektion vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla on todennäköisemmin olla ei-toivottuja sivuvaikutuksia (esim infektio, pahoinvointi ja oksentelu, hiustenlähtö), ja on ikään liittyvät munuais-, maksa- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta iäkkäillä potilailla, jotka saavat etoposidia injektio.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun saat tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista voi aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjen sivuvaikutuksia, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Tässä osassa on tietoja asianmukaisen käytön useita tuotteita, jotka sisältävät etoposidin. Se ei voi olla spesifinen Dom-Etoposide. Lue huolellisesti.

Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle tätä lääkettä sairaalassa tai syövän hoitoon keskus. Tämä lääke annetaan neulan läpi sijoitetaan laskimoon. Lääkettä pistää hitaasti, joten IV putki täytyy pysyä paikallaan 30 minuutista 60 minuuttiin.

Etoposidi on joskus annetaan yhdessä tiettyjen muiden lääkkeiden kanssa. Jos yhdistämällä lääkkeiden, varmista, että otat kukin oikeaan aikaan ja eivät sekoita niitä. Jos käytät joitakin näistä lääkkeistä suun, kysy lääkäriltäsi auttaa suunnittelemaan tapa muistaa ottaa lääkkeet oikeaan aikaan.

Etoposide aiheuttaa usein pahoinvointia, oksentelua, ja ruokahaluttomuus, joka voi olla vaikea. On kuitenkin erittäin tärkeää, että edelleen saada lääkettä, vaikka olosi sairas. Kysy lääkäriltä tapoja vähentää näitä vaikutuksia.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että tämä lääke toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Oikea käyttö Etoposidin

Etoposidi voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus oman saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Kerro lääkärille tai hoitajalle heti, jos olet vilunväristykset, kuume, huimaus, huimaus, tai pyörtyminen, nopea, sydämentykytys, kasvojen, kielen ja nielun tai hengitysvaikeudet jälkeen saat lääkettä.

Pistoskohdan reaktioita voi esiintyä, kun saat tätä lääkettä. Kerro lääkärille heti, jos huomaat turvotusta, kipua tai punoitusta injektiokohdassa.

Tämä lääke voi aiheuttaa leukemia (veren tai luuytimen) harvoissa tapauksissa. Keskustele lääkärisi kanssa huolia olet tästä.

Keskustele lääkärin kanssa ennen saada flunssarokotteita muut rokotteet, kun saat tätä lääkettä, koska on olemassa tiettyjä rokotteita että sinun ei pitäisi saada.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Varotoimet Vaikka käyttäminen Dom-Etoposide

Tämä lääke aiheuttaa usein väliaikainen hiustenlähtö. Hoidon jälkeen etoposidia on päättynyt, normaali hiusten kasvu palautuu.

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Dom-Etoposide Side Effects

etoposidi

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Pienisoluinen keuhkosyöpä metotreksaatti, etoposidi, topotekaani, Hycamtinilla

Munasarjasyöpä Avastin, taksoli, karboplatiini, sisplatiini, syklofosfamidi, doksorubisiini

Hodgkinin lymfooma syklofosfamidi, doksorubisiini, Cytoxan, Opdivo, nivolumab, vinkristiini

Kivessyöpä sisplatiini, etoposidi, bleomysiini, ifosfamidi, vinblastiini, daktinomysiini