dong quai (Angelica sinensis) tausta

Luonnollinen Standard® Potilas Monograph, Copyright © 2016 (). Kaikki oikeudet pidätetään. Kaupalliseen jakeluun kielletty. Tämä monografia on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sitä pitäisi tulkita siten erityisiä lääkäriin. Sinun pitäisi kuulla pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen päätöksiä hoitojen ja / tai terveyttä.

Dong quai tunnetaan myös kiinalainen angelica. Se kuuluu samaan kasvikuntaa kuin persilja, selleri, porkkanat, ja myrkkyä katko. Dong quai on käytetty tuhansia vuosia perinteisen kiinalaisen, korea ja japani lääketiede. Se on yksi suosituimmista kasveista kiinalaisessa lääketieteessä.

Dong quai on kutsuttu “naispuolinen ginseng”, koska se on yleisesti käytetty terveyttä naisilla. Laitoksessa on käytetty kuukautiskipuja liittyvä anemia, kuukautisten, raskauden, kuukautisia edeltävä oireyhtymä (PMS), lantion kipu, toipuminen synnytyksestä tai sairauden ja väsymys tai vähän energiaa. Dong quai käytetään sekä miesten ja naisten sydänsairaudet, korkea verenpaine, tulehdus, päänsärky, infektiot, ja hermosärky.

On ehdotettu, että Dong quai on heikko estrogeenin kaltaisia ​​vaikutuksia. On kuitenkin vielä epäselvää, dong quai on samat vaikutukset kuin estrogeenit, lohkot estrogeenin toimintaa, tai siitä puuttuu merkittäviä hormonaalisia vaikutuksia.

Dong quai käytetään usein yhdessä muiden yrttien maksan ja pernan ongelmista. Sen uskotaan parhaiten ihmisiä, joilla on rauhallinen, varattu profiilin, ja uskotaan olevan lievästi lämpeneminen yrtti. Dong quai uskotaan auttaa ravitsemaan veren ja tasapaino energia.

On vain vähän ihmisen todisteita lääketieteellistä käyttöä dong quai. Dong quai on tutkittu monia ehtoja, kuten poissa kuukautiset, niveltulehdus, verenkiertoa, aivosairauksien, sydänsairaus, immuunijärjestelmän ongelmia, ja seksuaalinen toimintahäiriö. Enemmän korkealaatuista tutkimusta tarvitaan vahvistaa käytön dong quai tahansa kunnossa.

Tämä näyttöön perustuva monografia valmistettiin Natural Standard Research Collaboration