dong quai (Angelica sinensis) vuorovaikutukset

Luonnollinen Standard® Potilas Monograph, Copyright © 2016 (). Kaikki oikeudet pidätetään. Kaupalliseen jakeluun kielletty. Tämä monografia on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sitä pitäisi tulkita siten erityisiä lääkäriin. Sinun pitäisi kuulla pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen päätöksiä hoitojen ja / tai terveyttä.

Dong quai tunnetaan myös kiinalainen angelica. Se kuuluu samaan kasvikuntaa kuin persilja, selleri, porkkanat, ja myrkkyä katko. Dong quai on käytetty tuhansia vuosia perinteisen kiinalaisen, korea ja japani lääketiede. Se on yksi suosituimmista kasveista kiinalaisessa lääketieteessä.

Dong quai on kutsuttu “naispuolinen ginseng”, koska se on yleisesti käytetty terveyttä naisilla. Laitoksessa on käytetty kuukautiskipuja liittyvä anemia, kuukautisten, raskauden, kuukautisia edeltävä oireyhtymä (PMS), lantion kipu, toipuminen synnytyksestä tai sairauden ja väsymys tai vähän energiaa. Dong quai käytetään sekä miesten ja naisten sydänsairaudet, korkea verenpaine, tulehdus, päänsärky, infektiot, ja hermosärky.

Avain laadut

Kuukautisia (puute kuukautiset)

On ehdotettu, että Dong quai on heikko estrogeenin kaltaisia ​​vaikutuksia. On kuitenkin vielä epäselvää, dong quai on samat vaikutukset kuin estrogeenit, lohkot estrogeenin toimintaa, tai siitä puuttuu merkittäviä hormonaalisia vaikutuksia.

Dong quai käytetään usein yhdessä muiden yrttien maksan ja pernan ongelmista. Sen uskotaan parhaiten ihmisiä, joilla on rauhallinen, varattu profiilin, ja uskotaan olevan lievästi lämpeneminen yrtti. Dong quai uskotaan auttaa ravitsemaan veren ja tasapaino energia.

On vain vähän ihmisen todisteita lääketieteellistä käyttöä dong quai. Dong quai on tutkittu monia ehtoja, kuten poissa kuukautiset, niveltulehdus, verenkiertoa, aivosairauksien, sydänsairaus, immuunijärjestelmän ongelmia, ja seksuaalinen toimintahäiriö. Enemmän korkealaatuista tutkimusta tarvitaan vahvistaa käytön dong quai tahansa kunnossa.

Alla annokset perustuvat tieteelliseen tutkimukseen, julkaisuihin, perinteisen käytön tai asiantuntijalausuntojen. Monet yrtit ja lisäravinteet ole testattu, ja turvallisuutta ja tehokkuutta ei voida todistaa. Brands voidaan tehdä eri tavalla, vaihtelevalla ainesosia, jopa saman tuotemerkin. Alla annokset eivät välttämättä koske kaikkia tuotteita. Kannattaa lukea tuotemerkintöjen ja keskustella annoksia pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen hoidon aloittamista.

Dong quai on ottanut suun kolme kertaa päivässä seuraavat annokset: 520 milligrammaa annosta alle 100 kiloa; 1,040 milligrammaa annosta ihmisten 100-175 kiloa, ja 1560 milligrammaa annosta yli 175 kiloa. Dong quai on otettu suun seuraavissa muodoissa: keittäminen (tl tai rkl leikata root haudutettu yhden kupin kuumaa vettä), kuivattiin lehtiä (otettu infuusiona), kuivattu juuri (otettu suoraan suun kautta tai käytettäessä infuusio), nesteen ote; lehtien nestemäinen uute, lehtien tinktuura; dong quai teetä (root liotettu kuumassa vedessä); sokeroitu dong quai varret, koko root tai root viipaletta (keitetty tai liottaa viini), ja juuri tinktuura. Dong quai on ruiskutetaan verisuoneen annoksina 20-40 millilitraa, ja on ruiskutetaan akupunktiopisteisiin annoksilla 0,5-1,0 millilitraa. On puute todisteet tukevat näitä ja seuraavat annokset.

Niveltulehdus

Lisääntymiselle olosuhteissa (mukaan lukien kuukautiskierron kramppeja ja vaihdevuodet), dong quai on otettu suun seuraavissa annokset ja muodot: 1-15 grammaa dong quai juuren 1-3 kertaa päivässä; 4-6 nestettä ote tablettia 2-3 kertaa päivässä ; 1-8 millilitraa tai 10-40 tippaa tinktuura jopa kolme kertaa päivässä, 1-2 grammaa jauhemaista juuresta kolme kertaa päivässä, ja 1-2 grammaa dong quai teetä kolme kertaa päivässä.

Verenkierto

Sillä oireita vaihdevuodet, dong quai on otettu suun seuraavissa annokset ja muodot: kolme kapselia sisältää 4,5 grammaa dong quai, kolme kertaa päivässä 24 viikon ajan ilman hyötyä, 1-4 g jauhettua juurta kuin ote, kapselit, tabletteja, tai teetä, enintään kolme kertaa päivässä, ja 1 millilitra nestettä ote kolme kertaa päivässä.

Kuolema ja kuolevat

Sillä kuukautiskipuja, tl dong quai tinktuura on otettu suun kautta kahdesti päivässä, yhden päivän kuluttua loppuun kuukautiset, ja lopetetaan kun kuukautisvuotoa alkaa. Kevyellä kuukautisvuotoa, yksi teelusikallinen tinktuura on tehty kahden tunnin välein.

Verihiutaleiden määrän väheneminen

Sydänsairaus

immuunijärjestelmän toimintaa

For kuukautisia edeltävä oireyhtymä (PMS), dong quai on otettu suun seuraavissa annokset ja muodot: 0,5 grammaa uutetta kahdesti päivässä, 2-3 grammaa dong quai kapseleina tai tablettia päivässä, 4-8 millilitraa nestettä ote päivittäin; 1-2 grammaa teenä kolme kertaa päivässä, 2-4 ml tinktuura jopa kolme kertaa päivässä, ja puolet tl dong quai sekoitetaan veteen jopa neljä kertaa päivässä.

Munuaistauti (glomerulonefriitti)

Sillä huono verenkierto, yksi teelusikallinen dong quai sekoittaa kupillinen vettä on ottanut suun 1-2 kertaa päivässä.

Punajäkälä (kutiava ihottuma)

Tulehdus, 10-15 tippaa laimennettua dong quai eteerinen öljy on iholle.

Kuukautiskrampit

Alennettua veren virtaus aivoihin, 200 millilitraa dong quai on ruiskutetaan suonet päivittäin 20 päivän ajan.

For punajäkälä (kutiava ihottuma), 1,5-2 millilitraa dong quai on ruiskutettu akupunktiopisteisiin kerran viikossa kahdeksan viikon ajan.

Korkea verenpaine keuhkoissa, dong quai on ruiskutetaan laskimoon glukoosia (250 ml päivässä) 10 päivän ajan.

Haavainen koliitti (tyyppi tulehduksellinen suolistosairaus), 40 ml Dong quai lisätään 250 ml glukoosia on injektoitu suoneen kerran päivässä kolmen viikon ajan.

Ei ole todettu turvallisiksi tai tehokasta annosta dong quai lapsilla.

Nämä käyttötarkoitukset on testattu ihmisillä tai eläimillä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole aina todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

Arvostelu perustelut

Alla käytöt perustuvat perinteeseen tai tieteellisiä teorioita. Usein he eivät ole testattu ihmisillä, sekä turvallisuutta ja tehoa ei aina ole todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

Dong quai voi lisätä verenvuotoriskiä, ​​kun se otetaan lääkkeitä, jotka lisäävät verenvuotoriskiä. Joitakin esimerkkejä ovat aspiriini, antikoagulantit ( “verenohennuslääkkeitä”), kuten varfariini (Coumadin®) tai hepariinia, anti-verihiutaleiden huumeiden, kuten klopidogreeli (Plavix®), ja ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet, kuten ibuprofeeni (Motrin®, Advil ®) tai naprokseeni (Naprosyn®, Aleve®).

Kuukautiset migreeni

Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä lääkkeitä, jotka voivat alentaa veren sokeria. Ihmiset huumeiden diabeteksen suun kautta tai insuliinia tulee seurata tarkasti pätevän terveydenhuollon ammattilaisen, kuten apteekkiin. Lääkitys ehkä muutettava.

Keuhkoverenpainetauti (korkea verenpaine keuhkojen)

Dong quai voi vaikuttaa verenpaineeseen. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat lääkkeitä, jotka alentavat verenpainetta.

Dong quai voi korottaa aiheuttamaa uneliaisuutta joitakin lääkkeitä. Esimerkkejä ovat bentsodiatsepiinit, kuten loratsepaami (Ativan®) tai diatsepaami (Valium®), barbituraatit kuten fenobarbitaali, huumausaineet kuten kodeiini, jotkut masennuslääkkeet, ja alkoholi. On noudatettava varovaisuutta ajon ja koneita.

Dong quai voi myös vuorovaikutuksessa parasetamoli, aineita, jotka lisäävät auringon herkkyys, aineita, jotka stimuloivat tai häiriöiden hoitamiseksi hermoston aineet, jotka sydämen rytmihäiriöiden hoitoon, aineet, jotka lihaskouristusten hoitoon, aineet, jotka kohtelevat vatsan ja suoliston häiriöt, aineita, jotka laajentaa veri alukset, antibiootit, syöpälääkkeiden, masennuslääkkeet (selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät, SSRI), syntyvyyden säännöstely, bleomysiini, kalsiumkanavan salpaajat, disulfiraami (Antabuse®), hormonaaliset aineet, ulostuslääkkeet, keuhko aineet, metronidatsoli (Flagyl®), NSAID- aineet (NSAID), ja kipulääkkeiden.

Dong quai voi lisätä verenvuotoriskiä, ​​kun se otetaan yrttejä ja ravintolisiä, joiden uskotaan lisäävän verenvuotoriskiä. Useita tapauksia on raportoitu verenvuotoa käytön Neidonhiuspuut, ja vähemmän tapauksia valkosipuli ja näki Palmetto. Lukuisia muita aineita voi teoriassa lisätä verenvuotoriskiä, ​​vaikka tämä ei ole todistettu useimmissa tapauksissa.

Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä yrttejä tai ravintolisiä, jotka voivat alentaa veren sokeria. Veren glukoosipitoisuus saattaa vaatia valvontaa, ja annosta voi olla tarpeen säätää.

Dong quai voi korottaa aiheuttamaa uneliaisuutta joitakin yrttejä tai lisiä.

Dong quai voi vaikuttaa verenpaineeseen. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat yrttejä tai lisiä, jotka alentavat verenpainetta.

Dong quai voi vuorovaikutuksessa antibakteerinen yrttejä ja ravintolisiä, syövänvastainen yrttejä ja täydentää, masennuslääke yrttejä ja ravintolisiä (selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät, SSRI), antioksidantit, syntyvyyden säännöstely, yrttejä ja ravintolisiä, jotka vaikuttavat tai hoitaa häiriöitä keskushermoston, yrttejä ja ravintolisiä että nousu auringon herkkyys, yrttejä ja ravintolisiä, jotka estävät lihaskouristuksia, yrttejä ja täydentää, että sydämen rytmihäiriöiden hoitoon, yrttejä ja täydentää, että hoitoon vatsan ja suoliston häiriöt, hormonaaliset yrttejä ja ravintolisiä, laksatiiveja, kipulääkkeiden, mäkikuisma, ja E-vitamiinia .

Tämä tieto perustuu järjestelmällinen katsaus tieteelliseen kirjallisuuteen ja sen vertaisarvioitujen ja muokata avustajat Natural Standard Research Collaboration ().

Monograph metodologia

Happamat polysakkaridit, amerikkalainen Angelica, angelol, väinönputki, Angelica acutiloba, väinönputki, Angelica atropurpurea, Angelica dahurica, Angelica edulis, Angelica gigas, Angelica keiskei, Angelica Koreana, Angelicapolymorpha var. sinensis Oliv., Angelica pubescens, Angelica radix, Angelica root, Angelica silvestris, Angelica sinensis (Oliv.) Diels, angelicide, angelicin, angelicone, Angelique, anodynes, Apiaceae (perhe), Archangelica officinalis Moench tai Hoffm., bergapten, beta- sitosterolia, kiinalainen angelica, kiinalainen danggui, kumariinit, dang gUI, dang gUI ku shen wan, dang quai, dāngguī (pinyin), Danggui-Nian-Tong-Tang (DGNTT), danggwi (korea), dong kwai, dong qua, dong qui, kuiva-kuei, keisarinna yrteistä, Engelwurzel (saksa), eumenol, Euroopan väinönputki, naispuolinen ginseng, ferulihappo, flavescent Sophora root, flavonoideja, furanokumariinit, väinönputki, Heiligenwurzel (saksa), japani väinönputki, kinesisk kvan (Danish ), kinesisk kvanurt (Tanska), laktonit, Ligusticum glaucescens Franch., Ligusticum officinale Koch, ligustilides, Moon CycleTM teetä, phytoestrogen, psoraleenit, qingui, radix Angelica sinensis, juuri Pyhä Henki, natrium ferulate (SF), suvereeni yrtti, naiset, tan kue Bai Zhi, tang kuei, tang kuei root, tang Kwei, tang quai, tanggui (korea), tanggwi (korea), Toki (japani), karhunputki, villi leuka quai, naisten EnergyTM teetä, naisten ginseng, yuan nan villi dong quai, Yungui.

Valittu yhdistelmä tuotteet: Angelica-alunite ratkaisu, väinönputki-paeonia jauhe, Bloussant (rintojen lisälaite tabletteja, Bust Plus (, danggui huoxue tang (veri stimulantti keittäminen dong quai), danggui buxue tang (Dong quai hematiinipolypeptidien keittäminen), hormonaaliset ja immuunijärjestelmän tonic, Neljä Things Keitto (dong quai, Rehmannia glutinosa, Ligusticum wallichii, ja Paeonia lactiflora), koo sar pillerit (joka sisältää 11 ainesosia, kuten dong quai), Phyto-naaras Complex (SupHerb®, Netanya, Israel, ainekset: standardoitu otteet musta cohosh, dong quai, maito-ohdake, puna-apila, Amerikan ginseng, ja siveä puu marja), shou wu chih, dong quai neljä, shenyan Huayu tang (keittäminen varten munuaistulehdus ja stasis), Sini keittäminen, Siwu tang, shimotus to, tokishakuyakusan, Xiao Yao jauhe, Xiao jao wan ( “vapaa ja helppo vaeltaja,” Radix, ja dong quai), valvojien tang (munuainen tonic keittäminen).

Huomautus: Angelica dahurica on yleisesti tunnettu kiinalainen angelica, mutta se ei sisälly tähän bottom line.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto ei suoranaisesti säädellä yrttejä ja täydentää. Ei ole mitään takeita voimaa, puhtautta tai tuoteturvallisuuden ja vaikutukset voivat vaihdella. Kannattaa aina lukea tuoteselosteet. Jos sinulla on sairaus, tai muita lääkkeitä, yrttejä, tai lisiä, sinun pitäisi puhua pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen uuden hoidon. Keskustele terveydenhuollon tarjoaja välittömästi, jos sivuvaikutuksia.

Vältä ihmisiä, joilla on tunnettu allergia tai herkkyys dong quai, sen osien tai jäsenet kasvi perhe, joka sisältää anis, kumina, porkkana, selleri, tilli ja persilja.

Kuten kaikki kiinalaiset yrtit, on monia eri laatuja ja ominaisuuksia dong quai. Kasviperäisten tuotteiden voivat olla saastuneita raskasmetallien, reseptilääkkeitä tai muita haitallisia aineita. On olemassa vaara, vaarallisia sivuvaikutuksia kun kasvirohdostuotteeseen sekoitetaan yhteen tai ottaa reseptilääkkeitä.

Dong quai on todennäköisesti turvallista, kun otetaan suun vuonna suositellut annokset, edelleen hoidossa lääkäri.

Dong quai voi vaikuttaa verenpaineeseen. On noudatettava varovaisuutta ihmiset huumeiden tai yrttejä ja ravintolisiä, jotka alentavat verenpainetta.

Uneliaisuutta tai sedaatiota. Ole varovainen ajettaessa tai raskaiden koneiden käyttö.

seksuaalinen toimintahäiriö

Varovaisuutta on diabeetikoilla tai matala verensokeri, ja niissä huumeiden, yrtit, tai täydennyksiä, jotka vaikuttavat veren sokeria. Verensokeri ehkä valvottava pätevän terveydenhoitoalan ammattilainen, kuten apteekista, ja lääkitys on ehkä muutettava.

tahti

Käytä varoen määrinä suositeltua suurempia annoksia.

Haavainen paksusuolen tulehdus (tulehduksellinen suolistosairaus)

Käytä varoen henkilöille, joilla on alkoholiriippuvuus tai intoleranssin, anemia, syöpä, silmäoireet, sydänvaivoja, maksasairaus, keuhko- ongelmia, herkkä iho, ja vatsavaivoja.

Käytä varoen ihmiset ottavat aineita, jotka vaikuttavat alkoholin, aineita, jotka laajentaa verisuonia, ja sydän tekijöille.

Käytä varovasti lapsilla.

Dong quai voi lisätä verenvuotoriskiä. Vältä ihmisiä, joilla on verenvuotohäiriöitä (kuten epätavallisen runsaat kuukautiset) tai huumeiden, jotka saattavat lisätä verenvuotoriskiä (kuten varfariinin (Coumadin®)). Annostusta saattaa olla tarpeen.

Vältä ennen leikkausta tai suuria hammashoitoon, ja aikana pitkäaikainen altistuminen auringonvalolle tai muista lähteistä ultraviolettivaloa, kuukautiset naisilla runsaaseen vuotoon ja virusinfektiot kuten kylmä tai flunssa.

Vältä ihmisiä, joilla on hormoniherkän olosuhteissa (kuten rintasyövän, kohdun limakalvon syöpä tai endometrioosi, munasarjasyöpä, ja kohtusyöpä tai kohdun kasvaimet), aivohalvaus, ja tromboembolia (hyytymistä, joka estää verisuonia).

Vältä ihmisiä, jotka ovat ottaen syntyvyyden suun, hormonikorvaushoito, mäkikuisma, ja tretinoiinia.

Vältä raskaana oleville ja imettäville naisille.

Vältä rusketus öljyt pitoisuudet yli 1 prosentti dong quai.

Vaihdevuodet

Vältä ihmisiä, joilla on tunnettu allergia tai herkkyys dong quai, sen osien tai jäsenet kasvi perhe, joka sisältää anis, kumina, porkkana, selleri, tilli ja persilja.

Dong quai voi aiheuttaa sydämen rytmihäiriöitä, anoreksia, astma tai hengitysvaikeudet, turvotus, röyhtäily, muutoksia kuukautiset, muutokset sukupuoliviettiä, vilunväreet, ripuli, huimaus, suun kuivuminen, estrogeenin kaltaisia ​​vaikutuksia, liiallinen rintojen kasvua miehillä, kuume , päänsärky, kuumat aallot, lisääntynyt syövän riski, lisääntynyt riski saada keskenmeno, ärtyneisyys, munuaissairaus, ruokahaluttomuus, vähän energiaa, pahoinvointi rentoutusvasteet vaikutukset, herkkyys auringonvalolle, ihon ärsytys (polttava, kipu tai ihottuma), uni vaikeuksia, hikoilu, vatsavaivoja, kohtu stimulaatio, näön menetys, oksentelu, heikkous, hengityksen vinkuminen, ja levennetty verisuonia.

On riittävästi tieteellistä näyttöä käytön dong quai raskauden tai imetyksen aikana. Vältä raskaana oleville tai imettäville naisille.

Armstrong TS ja Gilbert MR. Käyttö täydentävän ja vaihtoehtoisen lääketieteen hoito potilailla, joilla on ensisijainen aivokasvaimia. Curr Neurol.Neurosci.Rep. 2008,8 (3): 264-268., Gao ZY, Xu H, Shi DZ, et ai. Analyysi tuloksista 5284 potilaiden, joilla on sepelvaltimotauti: rooli lääketieteeseen. J.Ethnopharmacol. 6-1-2012,141 (2): 578-583., Haimov-Kochman R, Brzezinski A ja Hochner-Celnikier D. Rohdosvalmisteet vaihdevuosioireisiin: olemmeko varovaisia ​​tarpeeksi? Eur J Contracept.Reprod.Health Care 2008,13 (2): 133-137., Jalili J, Askeroglu U, Alleyne B, et ai. Kasviperäisiä tuotteita, jotka saattavat edistää verenpainetauti. Plast.Reconstr.Surg. 2013,131 (1): 168-173., Kan WL, Cho CH, Rudd JA et ai. Tutkimus antiproliferatiivisia vaikutuksia ja yhteisvaikutusta ftalideja alkaen Angelica sinensista koolonkarsinoomasoluissa. J Ethnopharmacol. 10-30-2008,120 (1): 36-43., Kelley KW ja Carroll PO. Arvioiminen näyttöä over-the-counter vaihtoehtoja helpotusta kuumia aaltoja vaihdevuosi-ikäisillä naisilla. J.Am.Pharm.Assoc. (2003). 2010,50 (5): E106-E115.; Lin B. polyfenolit ja neuroprotection vastaan ​​iskemian ja hermosolujen rappeutumisen. Mini.Rev.Med.Chem. 2011,11 (14): 1222-1238., Majewska I ja Gendaszewska-Darmach E. proangiogeeninen aktiivisuus kasviuutteita kiihtyvässä haavan paranemista – uudet kasvot vanhan phytomedicines. Acta Biochim.Pol. 2011,58 (4): 449-460., Mazaro-Costa R, Andersen ML, Hachul H, et al. Lääkekasveja vaihtoehtoisia hoitoja naisten seksuaalinen toimintahäiriö: utopistista visio tai mahdollista hoitoa vaihdevuodet naisilla? J.Sex Med. 2010,7 (11): 3695-3714., Mousa SA. Antitromboottiset vaikutukset luonnollisesti johdettuja tuotteita hyytymiseen ja verihiutaleiden toimintaan. Menetelmät Mol.Biol. 2010.663: 229-240., Wang C, Wan Y, Luo X, et al. [Säätelevä mekanismi Kiinan kasviperäisten solun signalointireitille munuaisten]. Zhongguo Zhong.Yao Za Zhi. 2011,36 (1): 85-91., Wong VC, Lim CE, Luo X, et al. Nykyinen vaihtoehtoisia ja täydentäviä hoitomuotoja käytetään vaihdevuodet. Gynecol.Endocrinol. 2009,25 (3): 166-174., Xu RS, Zong XH, ja Li XG. [Kontrolloiduissa kliinisissä tutkimuksissa on terapeuttisia vaikutuksia kiinalaisten yrttien edistää verenkiertoa ja poistamalla veren stasis hoidosta refleksi sympaattinen dystrofia tyypin pysähtyneisyyden elintärkeää energiaa ja veren stasis]. Zhongguo Gu.Shang 2009,22 (12): 920-922., Zhuang SR, Chiu HF, Chen SL, et al. Effects of kiinalaisen lääketieteen yrtit monimutkainen solu- immuniteetti ja myrkyllisyys liittyvät ehdot rintasyöpäpotilaiden. Br.J.Nutr. 2012,107 (5): 712-718., Zuo AH, Wang L, ja Xiao HB. [Research etenevät tutkimukset farmakologian ja farmakokinetiikkaa ligustilide]. Zhongguo Zhong.Yao Za Zhi. 2012,37 (22): 3350-3353.

Käyttää perustuvat perinteeseen tai teoriaan

Tämä näyttöön perustuva monografia valmistettiin Natural Standard Research Collaboration