down oireyhtymä syyt

Ihmisen solut sisältävät yleensä 23 paria kromosomeja. Yksi kromosomin kussakin parissa tulee isäsi, toinen äitisi.

Downin syndrooma tuloksia, kun epänormaali solunjakautumisen kromosomijaksosta 21 tapahtuu. Nämä solunjakautumisen poikkeavuudet aiheuttaa ylimääräisiä geneettistä materiaalia kromosomi 21, joka vastaa ominaispiirteet ja kehitysongelmat Downin oireyhtymä. Jonkin kolmesta geneettisen vaihtelut voivat aiheuttaa Downin oireyhtymä

Tiedossa ei ole käyttäytymiseen tai ympäristöön liittyvät tekijät aiheuttavat Downin syndrooma.

Onko se perinnöllinen?

Suurimman osan ajasta, Downin oireyhtymä ei peritty. Se aiheuttaa virheen solunjakautumisen aikana kehityksen muna, spermaa tai alkion.

Translokaatio Downin oireyhtymä on ainoa muoto häiriö, joka voidaan siirtää vanhemmalta lapselle. Kuitenkin vain noin 4 prosenttia lasten Downin oireyhtymä on translokaatio. Ja vain noin kolmasosa näistä lapsista perinyt sen toisen vanhempansa.

Kun toiselle siirtäminen periytyvät, äiti tai isä on joitakin uudelleen järjestetyssä geneettistä materiaalia, mutta mitään ylimääräistä geneettistä materiaalia – tämä tarkoittaa, hän on tasapainoinen harjoittaja. Tasapainoinen kantaja ei ole merkkejä tai oireita Downin syndrooma, mutta hän voi siirtää translokaatio on lapsiin, aiheuttaen ylimääräisiä geneettistä materiaalia kromosomi 21.

Mahdollisuus siirtää translokaatio riippuu sukupuolesta vanhemman kuljettaa Uudelleenjärjesty- kromosomi 21