dronedaroni (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että tämä lääke toimii oikein. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Älä käytä tätä lääkettä, jos käytät myös siklosporiinia (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®), ritonaviiri (Norvir®), lääke masennuksen (kuten amitriptyliini, nefatsodoni, nortriptyliini, Elavil®, Serzone®), lääke sydän rytmihäiriöihin (esim amiodaroni, disopyramidi, dofetilidi, flekainidi, propafenoni, kinidiini, sotaloli, Cardioquin®, Cordarone®, Norpace®, Tikosyn®), lääke infektiot (kuten klaritromysiini, erytromysiini, itrakonatsoli, ketokonatsoli, telitromysiini, vorikonatsoli, ery-välilehteä®, Nizoral®, Vfend®), tai fenotiatsiini lääkettä (kuten klooripromatsiini, proklooriperatsiini, prometatsiini, tioridatsiini, Compazine®, Mellaril®, Phenergan®, Thorazine®, Trilafon®). Käyttämällä näitä lääkkeitä yhdessä voivat aiheuttaa vakavia sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkäriltä heti, jos saat jonkin seuraavista: rintakipu, hengenahdistus, turvotus käsissä, nilkkojen tai jalkojen tai painonnousu. Nämä voivat olla sydämen vajaatoiminnan oireita.

Tämä lääke voi aiheuttaa muutoksia sydämen rytmihäiriöitä, kuten edellytys kutsutaan QT-ajan pidentymistä. Se voi aiheuttaa pyörtymisen tai vakavia haittavaikutuksia joillekin potilaille. Ota yhteyttä lääkäriin heti, jos sinulla on mitään oireita sydämen rytmihäiriöihin, kuten nopeasti, jytinä, tai rytmihäiriölääke.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet ylävatsakipu, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, epätavallinen väsymys tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Kerro lääkärille heti, jos sinulla on hengenahdistusta, puristava tunne rinnassa, tai mitä tahansa hengitys ongelma, kun hoidetaan tätä lääkettä.

Tämä lääke voi lisätä riskiä sydänkohtaus, aivohalvaus tai muita vakavia sivuvaikutuksia. Keskustele lääkärisi kanssa tuleeko sinun jatkaa tämän lääketieteen paroxysmal tai pysyviä eteisvärinä.

Älä lopeta tämän lääkkeen ensin lääkärin kanssa.

Greippi ja greippimehu saattavat lisätä haittavaikutusten dronedaronia lisäämällä määrä tämän lääkkeen elimistössä. Et saa syödä greippiä tai juo greippimehua käytät tätä lääkettä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.