DURAGESIC® (fentanyyli) käyttää, annostus, sivuvaikutuksia

Mikä on Duragesic?

Duragesic iholaastareista käytetään kohtalaisen tai vaikean kroonisen kivun ympäri vuorokauden.

Duragesic ei hoitoon lievä tai satunnaista kipua tai tuskaa leikkauksesta.

Fentanyyli voi hidastaa tai pysäyttää hengityksen. VÄÄRINKÄYTTÖ DURAGESIC® voi aiheuttaa kuoleman, varsinkin lapsi saa otteen ihon laastari ja sijoittaa sen suuhun tai iholle.

Tärkeää tietoa

Fentanyyli voi olla tottumusta. Koskaan tätä lääkettä toiselle henkilölle, erityisesti joku aiemmin lääkkeiden väärinkäyttöä tai riippuvuutta. Pidä lääkitys paikkaan, missä muut eivät pääse sitä.

Älä käytä Duragesic laastarilappuun jos sinulla on hengitysvaikeuksia ongelma, tukos vatsassa tai suolistossa, tai jos et ole jo hoidetaan vastaavalla opioidi (huume) kipulääkitystä tai sietävät sitä. Et välttämättä pysty käyttämään Duragesic jos myös tiettyjen antibioottien sienilääkkeiden lääkkeitä, sydän- tai verenpaine lääkkeitä tai lääkkeitä HIV tai AIDS.

Vältä lämmönlähteitä, kun olet pukeutunut Duragesic ihon laastari. Lämpö voi lisätä määrää lääkkeen ihon imee.

Fentanyyli voi olla tottumusta, ja Duragesic laastarilappuun sisältää runsaasti tätä lääkettä. Koskaan tätä lääkettä toiselle henkilölle, erityisesti joku aiemmin lääkkeiden väärinkäyttöä tai riippuvuutta. Pidä lääkitys paikkaan, missä muut eivät pääse sitä. Myynnin tai lahjoittaa Duragesic on vastoin lakia.

Ennen lääkkeen

Älä käytä Duragesic laastarilappuun jos olet allerginen fentanyyliä, tai jos

vakava hengitys ongelma kuten astmakohtauksia

tukos suolistossasi (vatsassa ja suolistossa); tai

Jos et ole jo hoidetaan vastaavalla opioidi (huume) kipulääkitystä tai sietävät sitä.

Jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa ei-toivottuja tai vaarallisia vaikutuksia, kun sitä käytetään fentanyyliä. Et ehkä voi käyttää tätä lääkettä, jos myös tiettyjen antibioottien sienilääkkeiden lääkkeitä, sydän- tai verenpaine lääkkeitä tai lääkkeitä HIV tai AIDS. Kerro lääkärille kaikista lääkkeistä käytät.

Jotkut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa fentanyyli ja aiheuttaa vakavan sairaus nimeltä serotoniinioireyhtymä. Varmista, että lääkäri tietää, jos myös ottaa lääkettä masennuksen, psyykkinen sairaus, Parkinsonin tauti, migreeni, vakavia infektioita tai ehkäisyyn pahoinvointia ja oksentelua. Kysy lääkäriltä ennen kuin teet mitään muutoksia siihen, miten tai kun otat lääkkeitä.

Varmistaaksesi Duragesic on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

tahansa hengitys ongelma tai keuhkosairaus

historia päävamman, aivokasvain, psyykkinen sairaus, alkoholismi tai huumeriippuvuus

virtsaaminen ongelmia

maksa- tai munuaissairaus; tai

ongelmia teidän sappirakko, haima, tai kilpirauhasen.

Älä laita Duragesic laastarilappuun tahansa lapsi, joka ei ole henkilökohtaista reseptiä tätä lääkettä.

Ei tiedetä, onko Duragesic vahingoittaa sikiötä. Jos käytetään fentanyyliä, kun olet raskaana, vauva voi tulla riippuvaiseksi lääkkeen. Tämä voi aiheuttaa hengenvaarallisia vieroitusoireita vauvan syntymänsä jälkeen. Syntyneiden riippuvainen tottumusta lääke saattaa tarvita lääkärin hoitoa useita viikkoja. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta.

Fentanyyli voi erittyä rintamaitoon ja voi aiheuttaa riippuvuutta ja vieroitusoireita hoitotyön vauvan. Älä imetä käyttäen Duragesic.

Duragesic laastarilappuun voi polttaa ihoa, jos pukeudut laastari aikana MRI (magnetic resonance imaging). Irrota laastarin ennen tällaisen testin.

Käytä Duragesic täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Älä käytä Duragesic suurempia määriä tai pidempään kuin määrätty. Kerro lääkärille, jos lääke näyttää lakata toimimasta samoin lievittää kipua. Älä käytä ihon laastari, jos se on leikattu tai vaurioitunut, tai voit saada yliannostuskuoleman fentanyyliä.

VÄÄRINKÄYTTÖ DURAGESIC® transdermaalinen VOI aiheuttaa haittavaikutuksia tai DEATH, varsinkin lapsi saa otteen ihon laastari ja sijoittaa sen suuhun tai iholle.

Älä käytä tätä lääkettä on lapsi, joka ei ole reseptiä käyttää Duragesic. Saattaessaan ihon laastari lapsi, valitse päällään, jossa lapsi ei voi helposti poistaa laastari ilman valvontaa.

Miten käytän Duragesic läiskät iholla?

Duragesic iho laastari on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan ​​iholla. Vältä koskemasta liimapuoli ihon laastari. Älä anna lääkettä tulla silmiin, nenään, suun tai huulten.

Levitä laastari tasainen alue rinnassa, selkä, sivu- tai ulkosivulla olkavarren. Trim karvoituksen saksilla, mutta älä aja patch-yllään alueilla. Puhdista iho vain puhtaalla vedellä ja kuivaa täysin. Paina laastaria tiukasti kanssa kämmenellä 30 sekunnin ajan. Pese kädet käytön jälkeen ihon laastari. Tarkista laastari usein, varmista, että se on hyvin kiinni iholla koko ajan.

Vältä lämmönlähteitä, kun olet päällään Duragesic laastari. Älä käytä lämpötyyny tai sähköinen viltti, vesisänky lämmitin, solarium tai sauna. Älä istu kuumassa vedessä, aurinkoa, tai nostaa kehon lämpötilaa voimakasta toimintaa. Lämpö voi lisätä määrää lääkkeen imevät ihon läpi ja saattaa aiheuttaa yliannostuksen tai kuolema.

Irrota ja vaihda Duragesic laastari 72 tunnin välein. Levitä uusi laastari eri ihoalueelle rinnassa, selkä, sivu- tai olkavarteen. Poistamisen jälkeen laastareilla: taita se kahtia tukevasti kanssa tahmea puolella, ja huuhtele laastaria WC heti. Älä laita käytetty laastarilappuun osaksi roskakoriin.

Älä pidä mitään käyttämättömiä ihon laastaria. Kysy apteekista sijoituspaikkojen lääke otetaan takaisin hävittämistä ohjelmaa. Jos ei ole palautusohjelman, huuhtele käyttämättömät laastarit samalla taitettuna edellä kuvatulla tavalla. Älä huuhtele foliopussi tai laastari vaipat; laita ne roskakoriin säiliö poissa lasten ulottuvilta ja lemmikkieläimet.

Pidä molemmat käytetyt ja käyttämättömät Duragesic iholäiskille poissa lasten ulottuvilta tai lemmikkieläimiä. Määrä fentanyyliä käytetään ihon laastari voi olla kohtalokasta lapsen tai lemmikin joka vahingossa pureskelee, imee tai nielee laastari. Pyrittävä hätätilanteissa sairaanhoidosta, jos näin tapahtuu.

Säilytä Duragesic iholaastareista huoneenlämmössä. Pidä kukin laastari sen foliopussissa kunnes olet valmis käyttämään sitä. Seurata, kuinka monta iholaastareista on käytetty kustakin uusi paketti. Fentanyyli on huumeiden väärinkäytön ja sinun on hyvä tietää, jos joku käyttää lääkkeen väärin tai ilman reseptiä.

Jos käytät ihon laikkuja aikataulun, soveltamaan jäi laastari heti kun muistat. Jatka päällään Duragesic laastari enintään 72 tuntia ja sitten se uuteen, jos niitä tarvitaan kivun. Älä käytä ylimääräisiä laastaria muodostavat annos.

 Yhtä fentanyyli yliannostus voi johtaa kuolemaan, etenkin lapsen tai muun henkilön käyttää lääkettä ilman reseptiä. Yliannostus oireita voivat olla hidas hengitys ja sydämen syke, vaikea uneliaisuus, lihasheikkous, kylmä ja nihkeä iho, paikantaa oppilaiden ja pyörtyminen.

Tämä lääkitys voi heikentää ajattelua tai reaktioita. Älä aja tai käytä koneita ennen kuin tiedät, miten fentanyyli vaikuttaa sinuun. Huimausta tai vaikeaa uneliaisuutta voi aiheuttaa kaatumisen tai muita onnettomuuksia.

Älä juo alkoholia tai vaarallisia sivuvaikutuksia ja kuolema voi tapahtua. Tarkista ruokaa ja lääkkeitä etikettien olla varma, että nämä tuotteet eivät sisällä alkoholia.

Vältä yllään Duragesic laastarilappuun on osa kehosta, jossa lapsi voisi saavuttaa tai poistaa laastarin iholta. Vältä mahdollistaa lasten katsella laittaa ihon laastari. Koskaan kerro lapselle, että Duragesic laastarilappuun on “side”.

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allergisen reaktion Duragesic: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

Poista laastarilappuun ja soittaa lääkäriltä kerralla, jos olet

hidas syke, huokauksia, heikko tai pinnallinen hengitys (jopa useita päiviä poistamisen jälkeen iholle laastari)

Mitä minun pitäisi välttää kun käytät Duragesic laastaria?

rintakipu, nopea tai iskevät Sykkeiden; tai

äärimmäinen uneliaisuus, tunne, kuten voisivat kulkea ulos.

Hakeudu lääkäriin heti, jos sinulla on oireita Serotoniinioireyhtymäriskin kuten: levottomuus, aistiharhat, kuume, hikoilu, vapina, nopea syke, lihasten jäykkyys, nykiminen, koordinaatiokyvyn menetys, pahoinvointi, oksentelu, tai ripuli.

Duragesic laastarilappuun sivuvaikutuksia

Yhteinen Duragesic haittavaikutuksia ovat

pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu, ruokahalun menetys, ripuli, ummetus

uneliaisuus, huimaus, väsymys

unihäiriöt (unettomuus); tai

lisääntynyt hikoilu, tai palelu.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa ei-toivottuja tai vaarallisia vaikutuksia, kun sitä käytetään fentanyyliä. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt, ja kaikki lääketieteen alat tai lopeta.

Tämän lääkkeen käyttäminen muiden lääkkeiden kanssa, jotka aiheuttaa väsymystä tai hidastaa hengitys voi aiheuttaa vaarallisia tai hengenvaarallisia haittavaikutuksia. Kysy lääkäriltä ennen Duragesic kanssa unilääke, rauhoittaa tai rauhoittava, muiden huumaavien kipulääkitystä, lihas relaxer, tai lääkkeitä ahdistuksen, masennuksen, tai kouristuksia.

Sinun ei tule käyttää Duragesic jos olet käyttänyt MAO-estäjän viimeisten 14 päivän aikana. Vaarallinen lääkeinteraktion voisi tapahtua. MAO-estäjät sisältävät isokarboksatsidi, linetsolidi, metyleenisininen injektio, feneltsiini, rasagiliini, selegiliini, tranyylisypromiini, ja toiset.

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa fentanyylin transdermaalisen, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kaikkia mahdollisia yhteisvaikutuksia lääkitystä oppaassa. Kerro lääkärin kaikki lääkkeet ja mahdolliset aloitat tai lopetat hoidon aikana Duragesic.

10.06.2016-03-28, 12:44:02

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu 2 korkea väärinkäytön mahdollisuus

Krooninen kipu tramadoli, oksikodoni, Cymbalta, Percocet, duloksetiini, fentanyyli, morfiini, Dilaudid, OxyContin, metadoni, Ultram, hydromorfoni

Kipu tramadoli, oksikodoni, parasetamoli, Parasetamoli, naprokseeni, asetyylisalisyylihappo, ibuprofeeni, hydrokodonin, amitriptyliini, Percocet, hydroksitsiinin klonidiinia

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Duragesic?

Duragesic (fentanyyli)