dysfagia hoito

Nielemisvaikeuksia (dysfagia) tarkoittaa se vie enemmän aikaa ja vaivaa siirtää ruokaa tai nestettä suusta vatsaan. Dysfagia voidaan myös liittyy kipua. Joissakin tapauksissa, nieleminen voi olla mahdotonta.

Satunnainen nielemisvaikeuksia, mikä voi tapahtua, kun syöt liian nopeasti tai ei pureskele ruokasi riittävän hyvin, yleensä ei ole syytä huoleen. Mutta jatkuva dysfagia voi ilmoittaa vakava sairaus vaatii hoitoa.

Dysfagia voi puhjeta missä iässä tahansa, mutta se on yleisempää vanhemmilla aikuisilla. Syyt nielemisen ongelmia vaihtelevat, ja hoito riippuu syy.

Merkkejä ja oireita dysfagia voivat sisältää

Ota yhteys lääkäriin, jos säännöllisesti on nielemisvaikeuksia tai jos laihtuminen, pulauttelu tai oksentelua mukana oman nielemishäiriöitä.

Kun lääkäriin

Jos tukkeuma häiritsee hengitystä, soita välittömästi apua välittömästi. Jos et pysty nielemään, koska tunnet, että ruoka on juuttunut kurkkuun tai rinnassa, mene lähimmälle päivystykseen.

ruokatorven dysfagia

Nieleminen on monimutkainen, ja useita ehtoja voi häiritä tätä prosessia. Joskus syy nielemishäiriöiden ei voida tunnistaa. Kuitenkin dysfagia yleensä kuuluu johonkin seuraavista luokista.

Ruokatorven nielemishäiriöitä viittaa tunne ruoan tarttumista tai saada ripustaa perustaa oman kurkun tai rintaa, kun olet alkanut niellä. Syitä ruokatorven nielemishäiriöitä sisältävät

Tietyt olosuhteet voivat heikentää kurkun lihaksia, mikä vaikeuttaa siirtää ruokaa suusta omalle nielun ja ruokatorven kun alkaa niellä. Voit kuristin, gag tai yskä, kun yritetään niellä tai olla tunne ruoan tai nesteiden menee alas henkitorvi (henkitorvi) tai jopa nenän. Tämä voi johtaa keuhkokuumeeseen.

Syitä nielun nielemishäiriöiden sisältävät

suunielun dysfagia

Seuraavat ovat riskitekijöitä nielemishäiriö

Nielemisvaikeuksia voivat johtaa

Olet todennäköisesti aloittaa näkemästä perhelääkäri tai yleislääkäri. Riippuen oletettu syy, lääkäri voi kirjoittaa lähetteen lääkärille, joka on erikoistunut hoitoon korvan, nenän ja kurkun sairaudet (otorhinolaryngologist), lääkäri, joka on erikoistunut hoitoon ruoansulatuskanavan häiriöt (gastroenterologist) tai lääkäri, joka on erikoistunut sairauksien hermoston (neurologi).

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmistautunut varaamiseksi.

Sillä dysfagia, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Mitä voit tehdä

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä, kuten

Kunnes nimitys, se voi auttaa pureskele ruokasi hitaasti ja huolellisesti kuin tavallisesti. Jos sinulla on närästys tai Gerd, yritä syödä pienempiä aterioita, ja eivät syö juuri ennen nukkumaanmenoa. Over-the-counter antasidit voi myös auttaa väliaikaisesti.

Lääkäri todennäköisesti suorittaa fyysinen tarkastus ja voivat käyttää erilaisia ​​testejä selvittää syy oman nielemisen ongelma.

Testit voivat sisältää

X-ray kanssa kontrastin materiaalia (barium röntgen). Juot barium ratkaisu, joka takit ruokatorveen, jolloin se näyttää jopa paremmin röntgenkuvat. Lääkäri voi sitten nähdä muutoksia muoto ruokatorven ja voi arvioida lihastoiminta.

Lääkäri voi myös olla nielemistä kiinteää ruokaa tai pilleri päällystetty barium katsomaan lihaksia kurkkuun kun niellä tai etsimään tukoksia ruokatorveen että nestemäinen barium ratkaisu välttämättä tule ilmi.

Mitä odottaa lääkäriltä

Hoito nielemishäiriöitä riippuu tai syyn nielemishäiriöstä.

Suun ja nielun dysfagia, lääkäri voi kirjoittaa lähetteen puhe tai niellä terapeutti, ja hoito voi sisältää

Mitä voit tehdä sillä välin

Hoito lähestymistapoja ruokatorven nielemisvaikeuksia voivat sisältää

Jos olet ruokatorven kouristus mutta ruokatorven näyttää normaalilta ja ilman GERD, voi olla hoidettu lääkkeillä rentouttaa ruokatorven ja vähentää epämukavuutta.

Jos nielemisvaikeuksia estävä syöminen ja juominen riittävästi, lääkäri voi suositella

Jos sinulla on vaikeuksia niellä, varmasti nähdä lääkäri ja seurata hänen neuvoja. Myös jotkut asiat voit yrittää helpottaaksemme oireita ovat

Vaikka nielemisvaikeudet ei voida estää, voit vähentää riskiä satunnaisesti nielemisvaikeuksia syömällä hitaasti ja purevien ruokasi hyvin. Varhainen havaitseminen ja tehokas hoito GERD voi alentaa riskiä sairastua nielemisvaikeuksia liittyy ruokatorven kurouma.

suunielun dysfagia

Diagnoosi nielemisvaikeuksia alkaa perusteellinen sairaushistoria ja fyysinen tentti. Asiantuntijat ruoansulatuskanavan sairaudet, korvan, nenän ja kurkun (ENT) leikkaus, LOGOPEDIA ja toimintaterapia voi olla mukana oman arvioinnin.

Testitulokset ovat yleensä saatavilla samana päivänä tai 24 tunnin kuluessa. Tehokas testaus auttaa joukkue nopeasti aikaan diagnoosi, joten hoito voidaan aloittaa mahdollisimman pian.

Asiantuntijatiimi hoitoon perehtyneen nielemisvaikeudet kehittää hoitosuunnitelma perustuu syyn nielemisen ongelma.

Dysfagia aiheuttamat refluksitauti (GERD) on yleensä hoidettu lääkkeillä.

ruokatorven dysfagia

Vaikea dysfagia

Nielemisvaikeudet aiheuttamat motiliteettihäiriöissä (ruokatorven lihasten puristusta) voidaan hoitaa

Leikkaus

Voit voidaan opettaa harjoituksia ja uusia nielemiseen tekniikoita, joiden avulla kompensoimaan nielemisvaikeuksia aiheuttamien neurologisia ongelmia, kuten Alzheimerin tauti tai Parkinsonin tauti.

Leikkaus voidaan suositella lievittää nielemistä aiheuttamia ongelmia kurkun ahtauma tai tukoksia, kuten luinen outgrowths, äänihuulten halvaus, GERD ja akalasian tai hoitoon ruokatorven syöpä. Puhe ja niellä hoito on yleensä hyödyllistä leikkauksen jälkeen.

Tyyppi kirurginen hoito riippuu syy nielemisvaikeuksia. Joitakin esimerkkejä ovat

toimii satoja vakuutusyhtiöiden ja on in-verkon tarjoaja miljoonille ihmisille. Useimmissa tapauksissa ei vaadi lääkärin lähete. Jotkut vakuutusyhtiöt vaativat viittausten tai voi olla lisävaatimuksia tiettyjen sairaanhoidon. Kaikki nimitykset priorisoidaan perusteella lääkehoitoa.

kampuksella Arizonassa on erityinen nielemishäiriöitä klinikalla, ruokatorven Clinic, koordinoida huolta aikuisia, joilla on nielemisvaikeuksia. Asiantuntijatiimi toimivat yhdessä tunnistamaan asianmukaista hoitoa lähestymistapa kullekin henkilölle nielemishäiriöitä. Joukkueessa on asiantuntijoita gastroenterologian ja Hepatology, ENT (Korvatautien), neurologia, fyysinen lääketiede ja kuntoutus, ja puhe patologia. Jos sinulla on ruokatorven syöpä, asiantuntijoille thoraxkirurgia lääketieteellisen onkologian ja säteilyn onkologia voi myös olla mukana hoidon.

Tapaamisia tai lisätietoja, soita Keski nimeäminen toimistossa 800-446-2279 (maksuton) 8 kello on seitsemäntoista Mountain Standard Time, maanantaista perjantaihin tai täyttää online-tapaaminen lomakkeella.

Asiantuntijatiimi kampuksella Floridassa toimivat yhdessä tunnistamaan asianmukaista hoitoa lähestymistapa kullekin henkilölle nielemishäiriöitä. Joukkueessa on asiantuntijoita gastroenterologian ja hepatology, Otolaryngology – pään ja kaulan kirurgian / audiologia, neurologia, fyysinen lääketiede ja kuntoutus, ja puhe patologia. Jos sinulla on ruokatorven syöpä, asiantuntijoille thoraxkirurgia lääketieteellisen onkologian ja säteilyn onkologia voi myös olla mukana hoidon.

Tapaamisia tai lisätietoja, soita Keski nimeäminen toimistossa 904-953-0853 8 kello on seitsemäntoista itärannikon aikaa, maanantaista perjantaihin tai täyttää online-tapaaminen lomakkeella.

kampuksella on erityinen nielemishäiriöitä klinikalla, ruokatorven Clinic, koordinoimaan lasten ja aikuisia, joilla on nielemisvaikeuksia. Asiantuntijatiimi toimivat yhdessä tunnistamaan asianmukaista hoitoa lähestymistapa jokaiselle henkilölle. Joukkue kuuluu lääkäreitä, jotka ovat erikoistuneet gastroenterologian ja hepatology, Otolaryngology – pään ja kaulan kirurgian / audiologia, neurologia, fyysinen lääketiede ja kuntoutus, ja puhe patologia. Jos sinulla on ruokatorven syöpä, asiantuntijoille thoraxkirurgia lääketieteellisen onkologian ja säteilyn onkologia voi myös olla mukana hoidon.

Tapaamisia tai lisätietoja, soita Keski nimeäminen toimistossa 507-538-3270 7 kello on kahdeksantoista Keski aikaa, maanantaista perjantaihin tai täyttää online-tapaaminen lomakkeella.

Katso tietoa potilaan palveluista kolmessa paikoista, mm liikkumismahdollisuudet ja majoitus.

on antanut suuren panostuksen tutkimukseen nielemisvaikeuksia ja sen syitä. Tutkijat käyvät johtavia tutkimuksia ruokatorven syöpä, mukaan lukien tutkimukset, joissa arvioidaan eri leikkaushoitoa tekniikoita.

 on myös edistäneet endoskooppinen kuvantamismenetelmiä, vähän invasiivisia hoitoja, ja diagnosointiin ja hoitoon eosinofiilinen ruokatorvitulehdus ja ruokatorven ahtaumien.

Tutkimukset ovat tehneet hoitoon eosinofiilinen ruokatorvitulehdus steroidien lääkkeiden ja muiden lääkeaineiden. Lisäksi ers kehittävät tietopankin tietoa satoja ihmisiä akalasia auttaa luomaan parempia diagnoosin ja hoitovaihtoehtojen perustuva suuntauksiin.

Katso julkaisuluettelo lääkäreiden nielemishäiriöitä PubMed, palvelu kansalliskirjaston of Medicine.

käydä lääkärin