dysthymia opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Pysyvät masennus (dysthymia) on eräänlainen masennus. Se voi olla lievempiä kuin vakava masennus, mutta – kuten nimestä voi päätellä – se kestää kauemmin. Monet ihmiset, joilla tämän tyyppinen masennus kuvaavat jotka on masentunut niin kauan kuin he muistavat, tai he tuntevat ovat menossa sisään ja ulos masennus koko ajan .; Oireita jatkuva masennuksen ovat samanlaisia ​​kuin masennuksen. Tässä häiriö, pitkä kesto on avain diagnoosin, ei intensiteetti oireita. Kuten masennuksen, mieliala voi olla joko alhainen tai ärtyisä. Yksilön pysyviä masennus saattaa tuntua vähemmän mielihyvää ja energian puute. Hän voi tuntea suhteellisen heikosti motivoitunut ja irtoaa elämää. Ruokahalu ja paino voi lisätä tai vähentää. Henkilö voi nukkua liikaa tai ovat univaikeudet. Epäröinti, pessimismi ja huono minäkuva voi myös olla läsnä .; Oireet voivat kasvaa täyteen episodi masennuksen. Henkilöt, joilla on jatkuva masennus on suurempi keskimääräistä mahdollisuus kehittää vakavan masennuksen .; Vaikka masennuksen usein esiintyy jaksot, jatkuva masennus määritellään tasaisempana, joka kestää vuosia. Häiriö joskus alkaa lapsuudessa. Tämän seurauksena henkilö jatkuva masennus on taipumus uskoa, että masennus on osa hänen luonteensa, ja niin itsestään määritellään, että hän ei voi edes ajatella puhua tästä masennus lääkäreitä, perheenjäsenet tai ystävät .; Pysyvät masennuksen kuten vakava masennus, taipumus ajaa perheissä. Se on yleisempää naisilla kuin miehillä, mutta miehillä se voidaan alidiagnosoitu koska miehet ovat vähemmän todennäköisesti puhua niiden lääkäreiden heidän mieliala. Jotkut ihmiset, joilla pysyviä masennus ovat kokeneet suuria menetyksiä lapsuudessa, kuten kuolema vanhempi. Toiset kuvaavat että alle krooninen stressi. Mutta se on usein vaikea tietää, onko ihmisiä, joilla häiriö kohdistuu enemmän stressiä kuin muut ihmiset tai jos sairaus aiheuttaa niiden hahmottaa enemmän stressiä kuin toiset .; oireet; Tärkein oire jatkuva masennus on pitkäkestoinen matala tai surullinen mieliala. Henkilöt, joilla on jatkuva masennus voi myös olla ärtyisä. Muita oireita ovat; Lisääntynyt tai vähentynyt ruokahalu tai painon; Unen puute tai nukkuu liian paljon; Väsymys tai vähän energiaa; Alhainen itsetunto; Keskittymisvaikeuksia; epäröinti; Toivottomuuden tai pessimismi

oireet

Tärkein oire jatkuva masennus on pitkäkestoinen matala tai surullinen mieliala. Henkilöt, joilla on jatkuva masennus voi myös olla ärtyisä. Muita oireita ovat; Lisääntynyt tai vähentynyt ruokahalu tai painon; Unen puute tai nukkuu liian paljon; Väsymys tai vähän energiaa; Alhainen itsetunto; Keskittymisvaikeuksia; epäröinti; Toivottomuuden tai pessimismi

Diagnoosi

Monet ensihoidon lääkärit voivat tunnistaa, kun yksi niiden potilaiden on jonkinlainen masennus, mikä voi johtaa lähetteen mielenterveyden ammattilainen perusteellista arviointia varten. Hoitohenkilökunta diagnosoida masennuksen jatkuva masennus, kun henkilö on ollut alhainen mieliala, yhdessä joidenkin muiden masennusoireita, kaksi vuotta tai enemmän.

Kuinka kauan se kestää?

Pysyvät masennus voi alkaa varhain elämässä, jopa lapsuudessa. Ei voi olla ylä-ja alamäkiä tuulella, mutta pienempi tunnelmia hallitsevat ja ovat pysyviä. Hoito voi vähentää, kuinka kauan se kestää ja intensiteetti oireita.

Miten estää tämän terveydentila

Ei ole tiedossa tapa estää jatkuva masennus.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Paras hoito on yhdistelmä psykoterapian ja lääkitys.

Kun vierailla lääkäri

Ota yhteys terveydenhuollon ammattilainen, jos epäilet, että sinulla tai rakastettusi on tämä häiriö.

Ennuste

Hoidon, näkymät joku tämä häiriö on erinomainen. Kesto ja voimakkuus oireet usein vähentynyt merkittävästi. Monissa ihmiset, oireet häviävät kokonaan. Ilman hoitoa sairaus on todennäköisesti jatkuvat, henkilö on todennäköisesti elämänlaatu heikkenee ja on lisääntynyt riski sairastua masennuksen.