efavirentsi, emtrisitabiini ja tenofoviiri (suun kautta) varotoimenpiteet

Lääkäri haluaa tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja, varsinkin ensimmäisinä viikkoina, että otat tätä lääkettä. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa ei-toivottuja vaikutuksia.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai käsikauppalääkkeitä (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Älä käytä tätä lääkettä yhdessä Adefoviiriresistenssiin (Hepsera®), bepridiili (Vascor®), sisapridi (Propulsid®), lamivudiini (Combivir®, Epivir®, Epivir-HBV®, Epzicom®, Trizivir®), midatsolaami (Versed®) , pimotsidi (Orap®), triatsolaami (Halcion®), vorikonatsoli (Vfend®), mäkikuisma, tai ergotamiini lääkkeet (esim, dihydroergotamiini, ergonoviini, ergotamiini, metyyliergonoviini, Cafergot®, Ergomar®, Wigraine®).

Lääkkeet Tässä yhdistelmätabletilla ovat saatavilla myös Complera®, Emtriva®, Stribild®, Sustiva®, Truvada®, Viread®. Älä ota efavirentsi, emtrisitabiini ja tenofoviiri yhdessä jotakin näistä lääkkeistä.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Sinun ei pitäisi tulla raskaaksi, kun käytät tätä lääkettä ja 12 viikkoa lopettamisen jälkeen sitä. Jotkut ehkäisypillereitä ehkä toimi yhtä hyvin, kun käytät tätä lääkettä. Käytä ehkäisypillereitä yhdessä toisen ehkäisymenetelmää, kuten kondomia, kalvo, tai ehkäisymenetelmän vaahtoa tai hyytelö. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Kaksi harvinainen mutta vakava reaktioita lääkkeen ovat maitohappoasidoosia (liikaa happoa veressä) ja maksatoksisuutta, mukaan lukien maksan laajentumisen. Nämä ovat yleisempiä, jos olet nainen, hyvin ylipainoisia (lihavia), tai ovat saaneet HIV-lääkkeitä pitkään. Soita heti lääkärille, jos sinulla on vatsan tai mahavaivat, kouristelua, pahoinvointia, oksentelua, ripulia, tai vähentynyt ruokahalu, lihas kouristelua tai kipua, epätavallinen väsymys tai heikkous, hengitysvaikeudet, tai ihon tai silmien keltaisuus.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä on vakavia mielenterveyden tai käyttäytymisen ongelmia. Kerro lääkärille, jos sinulle kehittyy mielialan muutoksia, outoja ajatuksia tai epätavallisten käyttäytymisestä, kun käytät tätä lääkettä.

Jotkut ihmiset, jotka ovat käyttäneet tätä lääkettä kehittyi vakavia iho-ongelmia. Soita heti lääkärille, jos sinä tai lapsesi huomaa vakava ihottuma, rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, punainen ihovaurioita, haavaumat tai haavaumia iholla, tai kuume tai vilunväreet, kun tai lapsesi lääkkeen käyttämisen .

Tämä lääke saattaa myös lisätä riskiä sairastua murtumia (luunmurtumia). Kysy lääkäriltä tästä jos sinulla on huolia.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä munuaisongelmia. Jotta pienentää tätä riskiä, ​​välttää muita lääkkeitä, jotka voivat olla haitallisia munuaisiin kuten aminoglykosidiantibiootit, eräiden muiden viruslääkkeiden ja NSAID kipu lääkkeet.

Tämä lääke ei pienentää riskiä lähettämällä HIV tartunnan seksuaalisen kanssakäymisen tai saastuneesta verestä. Varmista, että ymmärrät ja käytännössä turvaseksiä, vaikka kumppanisi on myös HIV. Vältä jakaminen neuloja kenenkään kanssa.

Tämä lääke voi aiheuttaa joillekin ihmisille huimausta, pyörrytystä, unelias, tai valppauden kuin ne ovat normaalisti. Vaikka ottaa nukkumaan mennessä, se voi aiheuttaa joillekin ihmisille uneliaisuutta tai vähemmän hälytys johtuvat. Varo rajoittaa määrä alkoholia että juot, sillä alkoholi voi myös aiheuttaa uneliaisuutta. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et ole valppaana.

Immuunijärjestelmä voi vahvistua, kun aloitat HIV-lääkkeiden kanssa. Kerro lääkärille heti, jos huomaat muutoksia terveydentilassasi. Joskus immuunijärjestelmä alkaa torjumaan infektioita, joita oli piilotettu elimistössä, kuten keuhkokuume, herpes, tai tuberkuloosi. Autoimmuunisairaudet (kuten Gravesin tauti, polymyosiitti, ja Guillain-Barrén oireyhtymä) voi myös esiintyä.

Tämä lääke voi aiheuttaa voit olla liikaa rasvaa. Kerro lääkärille, jos huomaat muutoksia kehossasi, kuten lisääntynyt määrä rasvan yläselän ja niska, tai rinnan ympärille ja vatsan alueella. Saatat myös rasvan vähenemistä jaloista, käsivarsista ja kasvojen.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät tätä lääkettä. Tämä lääke saattaa vaikuttaa tuloksiin tiettyjen lääketieteellisten kokeiden.