efavirentsi (suun kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Efavirentsi käytetään yhdessä muiden lääkkeiden hoitoon infektion aiheuttama ihmisen immuunikatovirus (HIV). HIV on virus, joka aiheuttaa immuunikato (AIDS).

Efavirentsi on ei-nukleosidinen käänteiskopioijaentsyymin estäjä (NNRTI). Se toimii alentamalla HI-virusten määrää veressä.

Efavirenz ei paranna tai estä HIV-infektiota tai AIDSia, mutta se auttaa pitämään HIV lisääntymistä ja näyttää hidastavan tuhoaminen immuunijärjestelmää. Tämä voi auttaa sen kehityksen viivyttämiseen ongelmia, jotka johtuvat yleensä AIDS tai HIV-taudista. Efavirenz ei pidä sinua leviämästä HIV muihin ihmisiin. Ihmiset, jotka saavat tätä lääkettä voi edelleen olla joitakin ongelmia liittyy yleensä AIDS tai HIV-taudista.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kapseli; Tablet

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

allergiat

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille efavirentsin kanssa lapsilla alle 3 kuukauden ikäisten tai jotka painavat alle 3,5 kilogrammaa (kg). Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

pediatrinen

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta efavirentsin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvä munuais-, maksa- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla potilailla efavirentsin kanssa.

geriatrinen

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Muut vuorovaikutukset

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Muut sairaudet

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

annostelu

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Vastaamaton annos

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota tätä lääkettä juuri niin kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Älä myöskään muuta annosta tai lopeta lääkkeen tarkistamatta ensin lääkärin kanssa. Kun tarjonta tätä lääkettä on vähissä, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin etuajassa. Älä anna itsesi loppuu tätä lääkettä.

Tämä lääke tulee potilaan tiedot insertti. Lue ja noudata ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Pidä efavirentsin koko ajan hoidon, vaikka alkaa tuntea paremmin. On myös tärkeää, että jatkat kaikki muita lääkkeitä HIV-infektion hoitoon lääkäri on määrännyt ottamaan. Efavirenz ei toimi, jos se on yksinään. On otettava muiden HIV-lääkkeiden kanssa.

Tämä lääke toimii parhaiten, kun on vakiomäärä veressä. Auttaa pitämään veren jatkuvasti, älä unohda yhtään annosta. Lisäksi se on paras ottaa annokset tasaisin kertaa päivän aikana. Jos esimerkiksi olet tai lapsesi ottamalla yksi annos päivässä, yritä ottaa se samaan aikaan joka päivä. Jos tarvitset apua suunnitellaksesi parhaan ottaa lääkkeesi, tarkistaa lääkäriltä.

Ota lääke tyhjään vatsaan, mieluiten nukkumaan mennessä. Niellä tätä lääkettä vedellä. Älä riko, murskaa tai pureskele tabletteja.

Jos sinä tai lapsi ei voi niellä kapseleita tai tabletteja, voit avata kapselin ja kaataa sisältö pieneen määrään pehmeää ruokaa (esim omenasosetta, rypäleen hyytelöä, jogurtti). Voit myös sekoittaa sitä äidinmaidonkorvikkeen pikkulapsille, jotka eivät voi syödä kiinteää ruokaa vielä. Se on annettava 30 minuutin kuluessa, kun se on sekoitettu. Kun seos on annettu lisää pieni määrä ruokaa tai kaavaa säiliön ollessa tyhjä ja varovasti sekoita sekoittaa kapselin sisältö jäljellä. Älä syö mitään muuta 2 tuntia lääkkeen ottamisen jälkeen ruoan kanssa tai kaavan.

varastointi

Kerro lääkärille, jos otat rifampisiinin (Rifadin®, Rifamate®, Rifater®) tai vorikonatsoli (Vfend®). Your annosta joutua muuttamaan.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinun tai lapsen säännölliset vierailut, varmista, että tämä lääke toimii kunnolla. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Sinun ei pitäisi tulla raskaaksi, kun käytät tätä lääkettä ja 12 viikkoa lopettamisen jälkeen sitä. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Tämä lääke voivat heikentää joidenkin syntyvyyden kuten pillerit, injektiot tai implantit. Välttämiseksi tulla raskaaksi, käyttää ylimääräistä ehkäisymenetelmää yhdessä oman pillereitä, injektioita tai implantin ja 12 viikkoa lopettamisen jälkeen sitä. Muita muotoja syntyvyyden kuuluu kondomi, kalvo, ehkäisymenetelmää vaahto tai hyytelö.

Älä käytä tätä lääkettä, jos olet tai lapsesi ovat myös käyttämällä Atripla®. Atripla® sisältää myös efavirentsia.

Saatat olla mielialan tai käyttäytymisen muutoksia tällä lääkkeellä, kuten surullinen tai toivoton, tai saa häiritä helposti. Voisit tuntea hermostunut tai vihamielinen. Jotkut ihmiset olla raju ja halua satuttaa itseään tai toisia. Soita heti lääkärille, jos sinulla tai lapsellasi on outoa tunteita, ajatuksia tai käyttäytymistä.

Tämä lääke voi aiheuttaa joillekin ihmisille huimausta, pyörrytystä, unelias, tai valppauden kuin ne ovat normaalisti. Vaikka ottaa nukkumaan mennessä, se voi aiheuttaa joillekin ihmisille uneliaisuutta tai vähemmän hälytys johtuvat. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et ole valppaana.

Tarkista lääkäriltä ennen efavirentsiä alkoholilla tai muita lääkkeitä, jotka vaikuttavat keskushermostoon (CNS). Alkoholin tai muita lääkkeitä, jotka vaikuttavat keskushermoston Efavirentsihoitoa voi pahentaa haittavaikutuksia tätä lääkettä, kuten huimausta, huono keskittymiskyky, uneliaisuus, epätavalliset unet, ja unihäiriöt. Joitakin esimerkkejä lääkkeistä, jotka vaikuttavat keskushermostoon ovat antihistamiineja tai lääke allergioita tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai nukkuminen lääkkeet, lääke masennuksen, lääketieteen ahdistuneisuus, reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, lääketieteen huomiota alijäämän ja ylivilkkaushäiriö, lääketieteen Takavarikot tai barbituraatit, lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia.

Kerro lääkärille, jos sinä tai lapsesi saada tahansa ihottumaa, jopa lievä ihottuma. Soita heti lääkärille, jos sinulla tai lapsellasi on rakkulainen ihottuma, kuume, suun haavaumat, punaiset tai ärtynyt silmät, kasvojen, lihas- tai nivelkipu tai lihasheikkoutta.

Maksan ongelmia saattaa ilmetä, kun käytät tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinä tai lapsesi on enemmän kuin yksi näistä oireista: vatsa- tai vatsakipuja tai arkuus, savi-värinen uloste, tumma virtsa, kuume, päänsärky, kutina, ruokahaluttomuus, pahoinvointi ja oksentelu , ihottuma, jalkojen turvotus tai sääret, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon.

Tämä lääke voi lisätä kolesterolia ja rasva-arvot. Jos näin käy, lääkäri voi määrätä lääkettä alentaa kolesterolia ja rasvoja. Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet huolissasi.

Immuunijärjestelmä voi vahvistua, kun aloitat HIV-lääkkeiden kanssa. Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi huomaat muutoksia terveydelle. Joskus immuunijärjestelmä alkaa torjumaan infektioita, joita oli piilotettu elimistössä, kuten keuhkokuume, herpes, tai tuberkuloosi. Autoimmuunisairaus häiriöt (esim Gravesin tauti, polymyosiitti, ja Guillain-Barrén oireyhtymä) voi myös esiintyä.

Efavirentsi voi aiheuttaa voit olla liikaa rasvaa. Kerro lääkärille, jos sinä tai lapsesi ilmoituksen muutoksia kehossasi, kuten lisääntynyt määrä rasvaa niskan tai yläselän, rintaasi, tai vatsan alueella. Saatat myös rasvan vähenemistä jaloista, käsistä, ja kasvot.

Tämä lääke ei pienentää riskiä lähettämällä HIV tartunnan seksuaalisen kanssakäymisen tai saastuneesta verestä. Varmista, että ymmärrät ja käytännössä turvaseksiä, vaikka kumppanisi on myös HIV. Vältä jakaminen neuloja kenenkään kanssa.

Kerro hoitavalle lääkärille, että olet tai lapsesi lääkkeen ennen kuin mitään lääketieteelliset testit. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa tätä lääkettä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.