Effexor-xr

Masennuslääkkeet lisäsi riskiä itsemurha-ajatusten ja käyttäytymisen lapsilla, nuorilla ja nuorilla aikuisilla lyhyen aikavälin tutkimuksia masennustila (MDD) ja muiden psykiatristen häiriöiden. Lyhytaikaiset tutkimukset eivät osoittavat kasvua riski itsetuhoisuuden masennuslääkkeiden verrattuna lumelääkkeeseen aikuisilla yli 24 vuotta, ja siellä oli vähennä riskiä masennuslääkkeiden verrattuna lumelääkkeeseen aikuisilla 65 vuotta täyttäneiden. Tämä riski on tasapainotettu kliininen tarve. Seurata potilaita tarkasti kliinisen tilan huononemisen, suicidality tai outoon käytökseen. Perheet ja huoltajille tulee kertoa, että tarvitaan tiivistä havainnointia ja viestintä lääkemääräyksen. Ei hyväksytty käytettäväksi lapsipotilaille.

Käyttää Effexor-XR

Terapeuttinen luokka: Masennuslääke

Farmakologiset Luokka: serotoniini / noradrenaliinin takaisinoton estäjä

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka tämä käyttö ei sisälly tuotemerkintöjen, venlafaksiinia käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairaus

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimukset mennessä suoritetusta eivät ole osoittaneet mitään hyötyä käyttää venlafaksiinia lapsilla. Tutkimukset ovat osoittaneet, että jotkut lapset, nuoret ja nuoret aikuiset miettiä itsemurha tai yrittää itsemurhaa, kun lääkkeen ottamisen. Tämän vuoksi myrkyllisyyttä, lapsille ei suositella.

Ennen Effexor-XR

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta venlafaksiinin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäät potilaat saattavat olla herkempiä lääkkeen vaikutuksille, jotka voivat aiheuttaa alhainen veren natriumpitoisuus. Vanhukset voivat olla myös ikääntymiseen liittyvien maksan tai munuaisten, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen varten potilailla venlafaksiinin.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Tässä osassa on tietoja asianmukaisen käytön useita tuotteita, jotka sisältävät venlafaksiini. Se ei voi olla spesifinen Effexor-XR. Lue huolellisesti.

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti hyötyä ehdon mahdollisimman paljon. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

Tätä lääkettä mukana Lääkitys Guide. On erittäin tärkeää, että luet ja ymmärrät tämän tiedon. Muista kysyä lääkäriltä mitään et ymmärrä.

Ota laajennettu vapauttava kapseli tai tabletti ruoan kanssa joko aamulla tai illalla suurin piirtein samaan aikaan joka päivä. Jos lääkäri kehottaa sinua ottamaan lääkettä tietyllä tavalla, ota se tarkasti käyttöohjeiden mukaan.

Niellä laajennettu-release kapseli kokonaisena nesteen. Älä murskata, pureskella, jakaa tai sijoittaa kapselin nesteeseen.

Jos et pysty nielemään laajennettu versio kapseli, avaa se ja kaada lääke lusikallinen omenasosetta. Swallow seos omenasosetta ja lääketieteen heti pureskelematta. Juo lasi vettä joten kaikki lääke on nielty.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Oikea käyttö venlafaksiinin

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Jos tulee lääkkeen pitkään, se on hyvin tärkeää, että lääkäri tarkistaa sinulle säännöllisiä käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä.

Älä ota venlafaksiini kanssa monoamiinioksidaasin (MAO) estäjä (esim isokarboksatsidi [Marplan®], feneltsiini [Nardil®], selegiliini [Eldepryl®], tranyylisypromiini [Parnate®]). Älä aloita ottamalla venlafaksiini aikana 2 viikon kuluttua lopettamisen MAO-estäjän ja odota 1 viikon kuluttua lopettamisen venlafaksiini, ennen kuin aloitat MAO-estäjän. Jos ottaa ne yhdessä vai eivät odota oikea määrä aikaa, voi kehittyä sekavuus, agitaatio, levottomuus, maha- tai suolisto-oireita, äkillinen kuume, erittäin korkea verenpaine tai vakava kouristukset.

Venlafaksiini saattaa aiheuttaa vakavan sairaus nimeltä serotoniinioireyhtymä jos yhdessä joidenkin lääkkeiden. Älä käytä Venlafaksiinin ja buspironi (BUSPARR), fentanyyli (Abstral®, Duragesic®), linetsolidi (Zyvox®), litium (Eskalith®, Lithobid®), metyleenisininen injektio, tryptofaani, mäkikuisma, tai kipua tai migreeni lääkkeet (esim ritsatriptaanin, sumatriptaanin, tramadoli, Frova®, Imitrex®, Maxalt®, Relpax®, Ultram®, Zomig®). Tarkista lääkäriltä ennen muita lääkkeitä venlafaksiinin.

Joillekin lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille, tämä lääke voi lisätä itsemurha-ajatuksia. Kerro lääkärille heti, jos alkaa tuntea enemmän masentunut ja on ajatuksia vahingoittaa itseäsi. Ilmoita kaikista epätavallisista ajatuksia tai käyttäytymismalleja, jotka hämmentävät teitä, varsinkin jos ne ovat uusia tai pahenevat nopeasti. Varmista, että lääkäri tietää, jos sinulla on univaikeuksia, pahastua helposti, on iso energiankulutuksen kasvusta, tai alkaa toimia holtiton. Kerro myös lääkärille, jos sinulla on äkillinen tai vahvoja tunteita, kuten hermostuneisuus, vihainen, levoton, väkivaltainen tai pelottaa. Anna lääkäri tietää, jos sinä tai joku perheessäsi on kaksisuuntainen mielialahäiriö (maanis-depressiivinen) tai on yrittänyt itsemurhaa.

Älä lopeta tämän lääkkeen tarkistamatta ensin lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun vähitellen vähentää käytät ennen pysäyttämistä, kokonaan. Tämä vähentää mahdollisuutta haittavaikutuksia kuten kiihtymystä, sekavuutta, päänsärkyä, ärtyneisyyttä, tunnottomuus tai kihelmöinti, levottomuus, univaikeudet, tai epätavallinen uneliaisuutta tai heikkous.

Varotoimet Vaikka käyttäminen Effexor-XR

Tämä lääke voi aiheuttaa hyponatremiaa (alhainen veren natriumpitoisuus). Tämä on yleisempää iäkkäillä potilailla, jotka ottavat diureetti lääkkeitä, tai ne, joilla on alhainen määrä nestettä elimistöön takia vakavaa ripulia tai oksentelua. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on päänsärkyä, keskittymisvaikeuksia, muistin ongelmat, sekavuus, heikkous, tai tuntea epävakaa seistessä.

Venlafaksiini saattaa lisätä verenvuodon ongelmia. Varmista, että lääkäri tietää, jos käytät myös muita lääkkeitä, jotka ohentavat verta, kuten aspiriini, NSAID kipu tai tulehduskipulääkkeitä (esim diklofenaakki, ibuprofeeni, naprokseeni, Advil®, Aleve®, Celebrex®, Voltaren®) tai varfariinin (Coumadin®, Jantoven®).

Kerro lääkärille heti, jos sinulla on rintakipua, yskää tai hengitysvaikeuksia tätä lääkettä. Nämä voivat olla oireita vakavasta keuhko-ongelma.

Venlafaksiini saattaa aiheuttaa joillekin ihmisille uniseksi tai olla näön hämärtyminen. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et ole valppaana eikä pysty näkemään selvästi. On parasta välttää alkoholin kanssa venlafaksiini.

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro lääkäri vastuussa, että käytät tätä lääkettä. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa tätä lääkettä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Effexor-XR Side Effects

Effexor XR (venlafaksiini)

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Masennus tratsodoni, sertraliini, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac

Masennus Xanax, tratsodoni, sitalopraami, sertraliini, Zoloft, Lexapro

Autismi venlafaksiini, Abilify, Effexor, risperidoni, Risperdal, aripipratsoli

Ahdistus Xanax, Lexapro, Cymbalta, alpratsolaami, atenololi, loratsepaami