ekseema opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Ihottuma on ihon tulehdus. Ihottuma on yleisin ihottuman .; Ekseema näkyy ensin episodi kutinaa ja ihon punoitus. Voit myös joutua pieniä kuoppia tai rakkuloita .; Kun ihottuma kehittyy pitkäaikainen sairaus, sitä kutsutaan krooninen ekseema. Tämä johtaa; Paksuuntuminen ihon; skaalaus; hilseily; kuivuus; värimuutokset

oireet

Lyhytaikaiset oireita ekseema kutiava, punoitusta ja pieniä kuoppia tai rakkuloita .; Jos näitä oireita jäävät hoitamatta, iho voi tulla paksu, hilseilevä ja kuiva. Ei voi olla alueita hiustenlähtöä ja väri muuttuu. Iho vaikuttaa pitkäaikainen ekseema on alttiimpi toissijaisten tulehdusten .; Jokaisella ekseema on erityispiirteitä ja malleja oireita; Atooppinen ekseema (atooppinen ihottuma) – atooppinen ihottuma näkyy ärtynyt, punainen, kuiva, karstainen läiskiä iholle. Jos iho tulehtuu, se voi kehittää märkä (itku) näyttää. Raapimista kutiava laastaria aiheuttaa enemmän ärsytystä. Se lisää riskiä tartunnan .; Kosketusihottuma – Kun ärsyttävä aiheuttaa kosketusihottumaa, oireet voivat vaihdella lievästä punoitusta tai vaikea ihon rakkuloita tai haavaumia.

Diagnoosi

Riippuen rakenteessa iho-oireiden, lääkäri kysyvät

Kuinka kauan se kestää?

Kesto riippuu ekseema. Oireet voivat häviävät viikon tai kaksi. Tai ne voivat kestää vuosia.

Miten estää tämän terveydentila

On monia asioita, voit tehdä ehkäistä tai vähentää ekseema flare-ups.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Lääkärin tulisi tarkistaa ihon puhdistus. Lääkäri voi varmistaa teet kaiken mahdollisen estääkseen oireita.

Kun vierailla lääkäri

Soita lääkärillesi, jos sinulla on alueen punoittavalle ja erittäin kutiava. Myös soittaa, jos iho on haljennut, rakkuloita tai tuskallisen kuiva.

Ennuste

Ennuste vaihtelee henkilöittäin. Se riippuu ekseema ja sen hoitovastetta.