eletriptaanin (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä.

Tarkista lääkäriltä, ​​jos olet käyttänyt tätä lääkettä ja migreeni ei mene pois, tai jos migreeni pahentunut tai alkoi esiintyvä useammin.

Tämä lääke voi aiheuttaa ongelmia, jos sinulla on sydänsairaus. Jos lääkärisi mielestä saatat olla ongelma lääkkeen, hän saattaa haluta sinun ottaa ensimmäinen annos lääkärin vastaanotolla tai klinikalla.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä ottaa sydämen rytmihäiriöitä, sydänkohtaus, angina pectoris tai aivohalvaus. Tämä on todennäköisempää, jos sinä tai perheenjäsen on jo sydänsairaus, jos sinulla on diabetes, korkea verenpaine, korkea kolesteroli, jos poltat, jos olet mies ja yli 40-vuotiaat, tai jos olet nainen ja ovat käyneet läpi vaihdevuodet. Soita heti lääkärille, jos sinulla on oireita sydänvaivoja, kuten rintakipua tai epämukavuutta, epätasainen syke, pahoinvointi tai oksentelu, kipu tai epämukavuus hartiat, käsivarret, leuka, selkä tai niska, hengenahdistus, tai hikoilua. Soita heti lääkärille, jos sinulla on oireita aivohalvauksen, kuten sekavuus, puheen tuottamisen vaikeudet, kahtena näkeminen, päänsärky, kyvyttömyys siirtää käsien, jalkojen tai kasvojen lihaksia, kyvyttömyys puhua tai hidas puhe.

Sinun ei pidä käyttää tätä lääkettä, jos olet käyttänyt muita triptan tai torajyväyhdisteitä tyyppinen migreeni lääkkeitä viimeisten 24 tunnin aikana. Joitakin esimerkkejä triptan lääkkeet ovat almotriptaanin (Axert®), frovatriptaani (Frova®), naratriptaania (Amerge®), ritsatriptaanin (Maxalt®), sumatriptaani (Imitrex®, Treximet®), tai tsolmitriptaania (Zomig®). Joitakin esimerkkejä torajyvä-tyyppisiä lääkkeitä ovat dihydroergotamiini (D.H.E. 45®, Migranal®), ergotamiini (Bellergal®, Cafergot®, Ergomar®, Wigraine®), tai metysergidi (Sansert®).

Älä käytä tätä lääkettä, jos olet ottanut klaritromysiini (Biaxin®), itrakonatsoli (Sporanox®), ketokonatsoli (Nizoral®), nefatsodoni (Serzone®), nelfinaviiri (Viracept®), ritonaviiri (Norvir®, Kaletra®) tai troleandomysiini (Tao®) viimeisten 72 tunnin aikana.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet rintakipua, leuka tai kaulan kireys tämän lääkkeen ottamisen jälkeen. Myös kerro lääkärille, jos sinulla on äkillinen tai vaikea vatsaontelon tai vatsakipu tai verisen ripulin jälkeen lääkkeen käyttämisen.

Varmista, että lääkäri tietää kaikki muut lääkkeet käytät. Eletriptaani voi aiheuttaa vakavan sairaus nimeltä serotoniinioireyhtymä kun otetaan joitakin lääkkeitä. Tämä sisältää masennus-, kuten sitalopraami (Celexa®), duloksetiini (Cymbalta®), essitalopraami (Lexapro®), fluoksetiini (Prozac®, Sarafem®, Symbyax®), fluvoksamiini (Luvox®), olantsapiini (Zyprexa) , paroksetiini (Paxil®), sertraliini (Zoloft®), tai venlafaksiini (Effexor®). Tarkista lääkäriltä heti, jos olet agitaatio, sekavuus, ripuli, jännitystä puhuessaan joka ei ole normaali, kuume, epätavallisen voimakkaat refleksit, heikko koordinointi, levottomuus, vapina, hikoilu, vapina tai ravistamalla että et voi hallita, tai nykiminen. Nämä voivat olla oireita serotoniinisyndrooman.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita, kuten anafylaksiaa. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, hengitysvaikeuksia, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun, kun käytät tätä lääkettä.

Käyttämällä eletriptaanin yksin tai yhdessä muiden migreeni lääkkeitä vähintään 10 päivää kuukaudessa voi johtaa huononemiseen päänsärky. Voit pitää päänsärky päiväkirjaa tallentaa päänsärky taajuus ja huumeiden käyttöä.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet näön hämärtyminen, vaikeuksia lukemisen tai minkä tahansa muun näkökannan muutos, kun käytät tätä lääkettä. Lääkäri saattaa haluta sinun on silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

Joillekin uneliaisuutta tai huimausta aikana tai sen jälkeen migreeni, tai sen jälkeen kun eletriptaanin lievittää migreenin. Niin kauan kuin olet väsymys tai huimausta, älä aja, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voisi olla vaarallista ennen kuin tiedät, miten tämä lääke vaikuttaa sinuun.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.