emtrisitabiini ja tenofoviiri (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinä tai lapsesi säännöllisin käyntejä varmistaa, että tämä lääke toimii oikein. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia. Kannattaa pysyä edelleen hoidossa lääkärin hoidon aikana.

Et saa käyttää tätä lääkettä, jos sinä tai lapsesi saavat myös adefoviirille (Hepsera®), Atripla®, Complera®, Emtriva®, Stribild® tai Viread®. Älä käytä tätä lääkettä, jos käytät myös lääkkeitä, jotka sisältävät lamivudiinia (esim Combivir®, Epivir®, Epivir-HBV®, Epzicom®, Trizivir®). Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi käyttää jotain näistä lääkkeistä. Älä aloita emtrisitabiini ja tenofoviiri yhdistelmä kunnes lääkäri käskee.

Kaksi harvinainen mutta vakava reaktioita lääkkeen ovat maitohappoasidoosia (liikaa happoa veressä) ja maksatoksisuutta, joka sisältää maksan laajentumisen. Nämä ovat yleisempiä, jos olet nainen, hyvin ylipainoisia (lihavia), tai ovat saaneet HIV-lääkkeitä pitkään. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on vatsaontelon tai mahavaivat, ruokahaluttomuus, ripuli, nopea, pinnallinen hengitys, yleinen epämukavuuden tunne, lihaskivut tai kouristelua, pahoinvointia, hengenahdistus, uneliaisuus, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon.

Tämä lääke ei ole hepatiitti B-viruksen infektiota. Infektiota sairastavilla potilailla sekä HBV: n ja HIV jotka ottavat emtrisitabiini ja tenofoviiri yhdistelmä tarvitse sulkea lääketieteellisen seurannan useita kuukausia hoidon lopettamisen jälkeen varmistaa niiden hepatiitti B ei huonone.

Tämä lääke voi aiheuttaa munuaisten toimintahäiriöitä. Vältä muita lääkkeitä, jotka voivat vahingoittaa munuaisia, kuten useita ja suurin annoksin NSAID kipulääkkeiden tai tiettyjä muita viruslääkkeitä.

Tämä lääke saattaa myös lisätä riskiä sairastua murtumia (luunmurtumia). Kysy lääkäriltä tästä, jos sinulla tai lapsellasi on huolia.

Tämä lääke voi aiheuttaa voit olla liikaa rasvaa. Kerro lääkärille, jos sinä tai lapsesi ilmoituksen muutoksia kehossasi, kuten lisääntynyt määrä rasvan yläselän ja niska, tai rinnan ympärille ja vatsan alueella. Saatat myös rasvan vähenemistä jaloista, käsivarsista ja kasvojen.

Immuunijärjestelmä voi vahvistua, kun aloitat HIV-lääkkeiden kanssa. Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi huomaat muutoksia terveydelle. Joskus immuunijärjestelmä alkaa torjumaan infektioita, joita oli piilotettu elimistössä, kuten keuhkokuume, herpes, tai tuberkuloosi. Autoimmuunisairaudet (kuten Gravesin tauti, polymyosiitti, ja Guillain-Barrén oireyhtymä) voi myös esiintyä.

Emtrisitabiini ja tenofoviiri yhdistelmä ei pienentää riskiä välittää HIV-infektion muihin seksuaalisessa kanssakäymisessä tai saastuminen veren välityksellä. HIV voidaan hankkia tai levitä muihin kautta tartunnan kehon nesteiden, kuten veren, emättimen nestettä tai siemennestettä. Jos olet saanut tartunnan, se on parasta välttää seksuaalista toimintaa, johon liittyy kehon nesteiden vaihdon muiden ihmisten kanssa. Jos et seksiä, käytä aina (tai pyydä kumppani kuluminen) kondomia ( “kumi”). Käytä vain kondomeja valmistettu lateksista tai polyuretaanista ja käyttää niitä aina olla yhteydessä siemennesteen, emättimen eritteistä tai verestä. Älä käytä samoja neuloja tai varusteen ketään tai käytä likaisia ​​neuloja. Jos sinulla on kysyttävää tästä, tarkistaa lääkäriltä.

Jos käytät tätä lääkettä edeltävä profylaksia

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.