endokardiitti opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Endokardiitti, jota kutsutaan myös infektiivinen endokardiitti, on infektio ja tulehdus sydänläpät ja sisävuori sydämen kammiot, jota kutsutaan sydämen sisäkalvon. Endokardiitti tapahtuu, kun tarttuvan organismeja, kuten bakteerit tai sienet, siirtyvät verenkiertoon ja asettua sydämessä. Useimmissa tapauksissa nämä organismit ovat streptokokit ( “strep”), stafylokokki ( “staph”) tai bakteereita, jotka normaalisti elävät kehon pinnoille .; Infektoivan organismin siirtyy verenkiertoon kautta iho rikkoutuu aiheuttama ihosairaus tai vamma, joka on lääkärin tai hammaslääkärin menettelyä, tai ihon prick, erityisesti suonensisäisten huumeiden käyttäjien keskuudessa .; Riippuen aggressiivisuus (virulenssi) infektoivan alkio, sydämen aiheuttamia sydämen sisäkalvon tulehdus voi olla nopeaa ja vakavia (akuutti endokardiitti) tai hitaammin ja vähemmän dramaattinen (subakuutti endokardiitti) .; Akuutti endokardiitti – Akuutti endokardiitti useimmiten tapahtuu, kun aggressiivinen laji ihon bakteereita, erityisesti Staphylococcus, siirtyy verenkiertoon ja hyökkää sydämen läpän. Yleensä vaikuttaa sydämen venttiili oli aikaisemmin normaali. Kun staph bakteerit alkavat lisääntyä sisällä sydän, he voivat lähettää pieniä möhkäleitä bakteereita kutsutaan septinen emboli verenkiertoon. Septinen emboli syöttää muihin elimiin, erityisesti munuaisten, keuhkojen ja aivojen. Suonensisäinen (IV) huumeiden käyttäjät ovat erittäin suuri riski akuutin endokardiitti, koska lukuisat neulan pistoja antaa aggressiivinen staph bakteerit monia mahdollisuuksia päästä veren läpi rikkoutuneen ihon. Dirty huumausainetarvikkeita lisää riskiä. Hoitamattomana tämä muoto endokardiitti voi johtaa kuolemaan alle kuuden viikon .; Subakuutti endokardiitti – Tämä muoto endokardiitti useimmiten aiheutuu yksi viridans ryhmän streptokokin (Streptococcus sanguis, mutans, mitis tai milleri), jotka normaalisti elävät suun ja nielun. Streptococcus bovis tai Streptococcus equinus voi myös aiheuttaa subakuutti endokardiitti, tyypillisesti potilailla, joilla on ruoansulatuskanavan ongelmia, kuten divertikuliitti tai paksusuolensyöpä. Subakuutti endokardiitti yleensä noudattavan sydänläpät jotka ovat epänormaaleja, kuten kaventunut tai vuotavat sydänläppien. Subakuutti bakteeriendokardiitti aiheuttaa usein epäspesifisiä oireita, jotka voivat kestää useita viikkoja ennen kuin diagnoosi tehdään.

oireet

Oireita akuutti endokardiitti ovat; Korkea kuume; Rintakipu; Hengenahdistus; Yskä; äärimmäinen väsymys

Diagnoosi

Lääkäri tarkistaa sairaushistoria erityistä huomiota mahdolliset riskitekijät endokardiitti, kuten synnynnäinen sydänvika, reumakuume, keinotekoinen sydän venttiili tai sydämentahdistin, historia IV huumeiden käytön, ja on ollut krooninen sairaus. Lääkäri myös kysyy on joskus kerrottu, että sinulla on sivuääniä ja onko sinulla on ollut viime aikoina lääkärin tai hammaslääkärin menettelyä, jossa bakteerit olisi voinut olla mahdollisuus koko verenkiertoon (hampaiden skaalaus, periodontal kirurgian, ammatillinen hampaiden puhdistus , bronkoskopia tiettyjä diagnostisia testejä urogenitaaliseen, kolonoskopia).

Kuinka kauan se kestää?

Oireita akuutti endokardiitti alkaa yleensä äkillisesti ja pahentua nopeasti. Se on tartunta, joka voi kehittyä huimasti muutamassa päivässä. Subakuutti endokardiitti kehittyy hitaammin, ja sen lievemmät oireet voivat olla läsnä viikkoja tai kuukausia ennen sairauden epäillään.

Miten estää tämän terveydentila

Jos olet suuri riski Endokardiitti takia vaurioitunutta sydämen venttiili tai muu lääketieteellinen ongelma, kerro lääkärille ja hammaslääkärille. Voit estää endokardiitti, lääkäri ja hammaslääkäri voi määrätä antibiootteja teillä lääkärin tai hammaslääkärin menettelyä, jossa bakteerit on mahdollisuus päästä veressä. Tätä kutsutaan antibioottiprofylaksin.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Kun endokardiitti on aiheuttanut bakteeri-infektio, se yleensä käsitellään neljä-kuusi viikkoa antibiootteja. Tyyppi antibioottia ja pituus hoidon tuloksista riippuu veren viljelmiä. Antibioottihoito annetaan suonensisäisesti (kautta suoneen). Hoito on lähes aina alkoi kun olet sairaalassa. Kun lääkäri määrää se on turvallista, voit purkautua kotiin lopuksi aikana suonensisäisiä antibiootteja.

Kun vierailla lääkäri

Soita lääkärillesi kun oireita, akuutin tai subakuutti endokardiitti, varsinkin jos on ollut sydänläppävauriota, tunnettu sivuääni tai istutettu laite sydämessäsi (tekoläppä tai tahdistimen johto).

Ennuste

Täsmällisin diagnoosi ja asianmukaista hoitoa, yli 90%: lla bakteeriendokardiitti toipua. Ne, joiden sydämen sisäkalvon tulehdus vaikuttaa oikealla puolella sydän on yleensä parempi näkymät kuin vasemmalla puolella osallistumista. Niissä tapauksissa, joissa sydämen sisäkalvon tulehdus on sienten aiheuttamat, ennuste on yleensä huonompi kuin bakteeriendokardiitti.