eosinofiilinen ruokatorvitulehdus tauti

In eosinofiilinen ruokatorvitulehdus (eo-sin-o-FILL-ik uh-ohje-uh-JIE-tis), valkoisten verisolujen (eosinofiilien) kerääntyy limakalvon putken, joka yhdistää suun vatsaa (ruokatorvi ). Tämä kertyminen, joka on reaktio elintarvikkeita, allergeeneja tai happo refluksi voi tulehduttaa tai vahingoittaa ruokatorven kudosta. Vaurioituneet ruokatorven kudos voi aiheuttaa nielemisvaikeuksia tai aiheuttaa elintarvikkeiden saada kiinni, kun niellä.

Eosinofiilinen esofagiitti on krooninen immuunijärjestelmän sairaus. Se on tunnistettu vasta viimeisten kahden vuosikymmenen aikana, mutta katsotaan nyt suurin syy ruoansulatuskanavan (ruoansulatuskanavan) sairaus. Tutkimus on käynnissä ja johtaa todennäköisesti tarkistuksia sen diagnosointiin ja hoitoon.

oireet

Esofagiitti on tulehdus, joka vahingoittaa limakalvon ruokatorven. Endoskoopin – pitkä, joustava putki varustettu kamera – voidaan nähdä sisällä ruokatorveen. Tämä endoskooppinäytön eosinofiilinen ruokatorvitulehdus osoittaa renkaat epänormaalin kudoksen (ruokatorven renkaat) johtuvat krooninen tulehdus.

Nielemisvaikeuksia (dysfagia); Elintarvikkeiden impaction; Rintakipu, joka yleensä toimii keskeisellä paikalla ja ei vastaa antasideja; Jatkuva närästys; Ylävatsakipu; Ei vastausta refluksitauti (GERD) lääkitys; Takaisinvirtaus undigested ruokaa (regurgitaatio)

Merkkejä ja oireita ovat

aikuiset

lapset

Vaikeus ruokinta; oksentelu; Vatsakipu; Nielemisvaikeuksia (dysfagia); Elintarvikkeiden impaction; Ei vastausta GERD lääkitys; Jättäminen menestyä (heikko kasvu, aliravitsemus ja laihtuminen)

Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos on rintakipua, varsinkin jos on muita merkkejä ja oireita, kuten hengenahdistusta tai leuassa tai käsivarren kipu. Nämä voivat olla merkkejä ja oireita sydänkohtaus.

Ilmasto. Elävät kylmässä tai kuiva ilmasto .; Kausi. Voidaan todennäköisemmin diagnosoitu välillä keväällä ja syksyllä, luultavasti koska tasot siitepölyn ja muut allergeenit ovat korkeampia ja ihmiset ovat alttiimpia olla ulkona .; Sex. Yleisempää miehillä kuin naisilla .; Perhehistoria. Jos perheenjäsenillä on eosinofiilinen ruokatorvitulehdus, sinulla on suurempi mahdollisuus on diagnosoitu .; Allergiat ja astma. Jos sinulla on ruokaa tai muita allergioita tai astmaa, olet todennäköisemmin diagnosoitu .; Ikä. Alunperin ajatellaan olevan lapsuuden sairaus, mutta nyt tiedetään olevan yleistä sekä aikuisilla. Kuitenkin oireet vaihtelevat jonkin verran.

syyt

Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jos sinulla on kovia tai usein eosinofiilinen ruokatorvitulehdus oireita. Jos ottaa over-the-counter lääkkeitä närästys yli kaksi kertaa viikossa, ota yhteyttä lääkäriin.

Aiemmin lääkärit ajatellut eosinofiilinen ruokatorvitulehdus oireet johtuivat refluksitauti (GERD), mutta nyt ne tunnista sitä erillisenä ehto hyvin erilaisia ​​syitä. Eosinofiilinen esofagiitti on allerginen reaktio, jossa limakalvon ruokatorven reagoi allergeenit, kuten elintarvikkeiden tai siitepölyä.

Eosinofiilit ovat normaali tyyppi valkosolujen läsnä ruoansulatuskanavan, mutta eosinofiilinen ruokatorvitulehdus ne lisääntyvät Ruokatorvitulehduksen. Eosinofiileista tuottavat proteiinia, joka aiheuttaa tulehduksen, joka voi johtaa arpia, kaventuminen ja muodostuminen liiallisen sidekudoksen limakalvon ruokatorveen. Tämän seurauksena voi olla nielemisvaikeuksia (dysfagia) tai on ruokaa jumiutuneen kun niellä (impaction) sekä muita oireita.

Ihmiset, joilla eosinofiilinen ruokatorvitulehdus voi olla myös ruoka-aineallergiat, ympäristön allergiat, astma, atooppinen ihottuma tai krooninen hengityselinten sairaus. Myös lääkärit ajattelevat jotkut ihmiset ovat geneettisesti muita todennäköisemmin kehittää eosinofiilinen ruokatorvitulehdus.

On ollut merkittävä kasvu määrä ihmisiä diagnosoitu eosinofiilinen ruokatorvitulehdus viime vuosikymmenellä. Aluksi tutkijat ajatellut tämä johtui kasvusta tietoisuutta lääkärit ja suurempaa saatavuutta ylemmän tähystykseen. Kuitenkin tutkimukset viittaavat nyt siihen, että tauti yleistyy, yhdensuuntainen kasvu astma ja allergia.

Riskitekijät

Olosuhteet, jotka voivat lisätä riskiä eosinofiilinen ruokatorvitulehdus sisältävät

Ajankohtaista ja kaventuminen ruokatorveen. Tämä vaikeuttaa niellä ja todennäköisempää, että sinulla on ruokaa jumiin .; Vaurio ruokatorveen. Koska ruokatorven tulehdus, tähystys voi aiheuttaa perforaatio tai repeämiä ruokatorven limakalvon kudos. Joskus repiminen tapahtuu spontaanisti.

komplikaatiot

Joissakin ihmisiä, eosinofiilinen ruokatorvitulehdus voi johtaa seuraaviin

Ole tietoinen ennalta nimittäminen rajoituksia. Tuolloin teet nimittämistä, muista kysyä, onko siellä jotain tarvitsee tehdä etukäteen, kuten rajoittaa ruokavaliota .; Tuo testitulokset. Jos näet uusi asiantuntija kun olet ollut tähystys toiselta lääkäri, tuo tuloksia te .; Merkitse mitään oireita sinulla on, vaikka ne näyttävät liity syy olet aikataulun nimittämistä .; Merkitse muistiin tärkeitä henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten asioita, kuten viime elämä muuttuu, tai suuria jännityksiä .; Listaa kaikki lääkkeet, vitamiinit tai lisäravinteet, että olet parhaillaan tai olet äskettäin .; Harkitse perheenjäsen tai ystävä pitkin. Joskus voi olla vaikea omaksua kaikki tiedot aikana nimittäminen. Joku, joka liittyy muistat jotain, olet jäänyt tai unohtunut .; Kirjoita lista kysymyksiä kysyä lääkäriltä.

Jos uskot eosinofiilinen ruokatorvitulehdus, olet todennäköisesti aloittaa näkemästä perhelääkäri tai yleislääkäri. Lääkäri voi suositella nähdä asiantuntija hoitoon ruoansulatuskanavan sairaudet (gastroenterologist) tai allergialääkäri.

Mikä on todennäköisesti aiheuttaa minun oireita ?; Millaisia ​​testejä tarvitsen ?; Tarvitsenko tähystys ?; Onko tilani todennäköisesti tilapäistä tai kroonista ?; Mikä on paras tapa toimia ?; Mitä vaihtoehtoja ensisijainen lähestymistapa, että olet viittaa ?; Minulla on myös muita terveyttä. Miten voin parhaiten hoitaa heidät yhteen ?; Onko olemassa rajoituksia minun täytyy seurata ?; Pitäisikö minun nähdä asiantuntija? Mitä se maksaa ?; Onko yleinen vaihtoehto lääke olet määrättäessä minua ?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa voin ottaa mukaan? Mitä sivustot suositella ?; Pitäisikö minun ajoittaa seurantakäynti?

Valmistautuminen varaamiseksi

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja koska siellä on usein paljon kentällä kattamaan se hyvä olla hyvin valmisteltu. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiiksi, ja mitä odottaa lääkäriltä.

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeä asia aika loppuu. Sillä eosinofiilinen ruokatorvitulehdus, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Mitkä ovat oireita ?; Milloin ensimmäinen huomaa niitä ?; Ne ovat olleet jatkuvasti tai satunnaisesti ?; Kuinka vakavia oireita ?; Mitä, jos mitään, tuntuu parantaa oireita ?; Mitä, jos mitään, ilmeisesti pahentaa oireesi ?; Tee oireet herättää sinut yöllä ?; Ovatko oireet pahempi aterian jälkeen tai sen jälkeen makuulla ?; Onko teillä nielemisvaikeuksia ?; Oletko koskaan ollut ruokaa juuttua kun olet nieleminen ?; Onko ruoka tai hapan materiaali koskaan tullut ylös taakse kurkkuun ?; Onko teillä rintakipua tai vatsakipu ?; Oletko ollut ruokatorven laajentuma ?; Oletko ollut hoidettu ajankohtainen steroidi tai ruoan poistaminen ruokavaliosta ?; Oletko saanut tai menettänyt paino ?; Koetko pahoinvointia tai oksentelua ?; Ovatko oireet pahempi tiettyinä aikoina vuodesta ?; Onko teillä astma tai jokin krooninen hengityselinten sairaus ?; Onko teillä mitään allergioita elintarvikkeisiin tai mitään ympäristössä, kuten siitepöly ?; Onko kukaan perheessänne on allergioita ?; Oletko kokeillut ottaen antasidi tai anti-refluksi lääkitystä? Mikä oli tulos?

Lisäksi kysymyksiin olet valmis, älä epäröi kysyä kysymyksiä aikana varaamiseksi.

Refluksitauti (GERD), jossa eosinofiilit yleensä ole läsnä; Protonipumpun estäjä reagoiva ruokatorven eosinofilia (PPI-REE), joissa eosinofiilit ovat läsnä, mutta oireet paranevat protonipumpun estäjä (PPI) lääkitystä

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi antaa enemmän aikaa myöhemmin kattamaan pisteitä haluat käsitellä.

Jos vanhempi lapsi, lääkäri voi myös kysyä, jos lapsella on vaikeuksia ruokinta tai on diagnosoitu jättäminen menestyä.

Ylä tähystykseen. Lääkäri käyttää pitkä kapea putki (endoskooppi), joka sisältää kevyen ja pienen kamerasta ja aseta se suun kautta alas ruokatorveen. Hän tarkastaa limakalvon ruokatorven tulehduksen ja turvotusta, vaakarenkaiksi, pystysuora uurteet, kapenee (strictures) ja valkoiset täplät. Jotkut ihmiset eosinofiilinen ruokatorvitulehdus tulee olemaan ruokatorvi, joka näyttää normaalin .; Koepala. Lääkäri tekee koepala oman ruokatorven, todennäköistä ottaen kaksi-neljä näytettä solujen kahdesta sijainnista.

Testit ja diagnoosi

Lääkäri harkitsee sekä oireita ja testitulokset diagnosoida eosinofiilinen ruokatorvitulehdus. Tähän sisältyy onko teillä

Verikokeet. Sinulle voidaan antaa verikoe etsiä tavallista korkeampi eosinofiilimäärien tai täydellinen immunoglobuliini E (IgE) tasot, mikä viittaa siihen, allergia .; Lääkitys tutkimuksissa. Voit voidaan antaa anti-refluksi lääkitystä, erityisesti protonipumpun estäjät (PPI), nähdä, jos oireet paranevat. 8 viikon kuluttua, sinun on toista tähystys, kuinka parantuminen on edennyt .; Ruokavalion hoito tutkimuksissa. Lääkäri voi olla osallistut elintarvikkeen poistaminen ruokavaliosta. Tähän kuuluu ottaa koepalat ruokatorveen opetella tauti vastaa näihin ruokavalion muutokset .; Ruoka-lappukoe. Tässä testissä ruoka laitetaan pieneen säiliöön, joka sitten teipataan selällään, koskettaa ihoa. Lääkäri etsii tulehdus, että paikalla.

Testit diagnosoida eosinofiilinen ruokatorvitulehdus sisältävät

Jos lääkärit epäilevät eosinofiilinen ruokatorvitulehdus, sinulle voidaan antaa joitakin lisätestejä diagnoosin varmistamiseksi ja alkaa etsiä lähteitä allergisen reaktion (allergeeneja).

Hoidot ja huumeet

Tähystys menettely liittyy lisäämällä pitkä, taipuisa putki (endoskooppi) alas kurkusta ja ruokatorveen. Pieni kamera endoskoopin päähän lets lääkäriltä tutkia oman ruokatorven, mahalaukun ja alussa oman ohutsuolessa (pohjukaissuolen).

Eosinofiilinen esophagitis pidetään krooninen relapsoiva sairaus, mikä tarkoittaa, että useimmat ihmiset vaativat jatkuvaa hoitoa valvoa niiden oireita. Hoito mukana yksi tai useampi seuraavista

Ylläpitää terveen painon. Yli puntaa painostaa vatsaan, nousevat vatsaa ja aiheuttaa hapon takaisin ylös ruokatorveen. Jos paino on hyvällä tasolla, työ ylläpitää sitä. Jos olet ylipainoinen tai liikalihava, toimi hitaasti laihtua – ei enempää kuin 1 tai 2 kiloa (0,5- 1 kilogramma) viikossa. Kysy lääkäriltä apua suunnitteluun painonlasku strategia, joka toimii sinulle .; Vältä elintarvikkeita ja juomia, jotka laukaisevat närästys. Yhteinen laukaisee, kuten rasva tai paistettuja ruokia, tomaattikastiketta, alkoholi, suklaa, minttu, valkosipuli, sipuli, ja kofeiini, voivat tehdä närästys pahempi. Vältä elintarvikkeita tiedät käynnistävät närästys .; Nosta pää sängyn. Jos säännöllisesti kokea närästystä yöllä tai kun yrittää nukkua, laittaa painovoima työskennellä sinulle. Aseta puuta tai sementtilohkareet jalkojen alle sängyn niin, että pää pää nostetaan 6-9 tuumaa. Jos se ei ole mahdollista nostaa sängyn, laita kiilaa patjan ja laatikko keväällä nostaa kehon vyötäröstä ylöspäin.

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Riippuen vastaus testit ruoka-aineallergiat, lääkäri voi suositella, että lopetat syömisen tietyissä elintarvikkeissa, kuten maito- tai viljatuotteita, lievittää oireita ja vähentää tulehdusta. Rajoitetumpi ruokavalio on joskus tarpeen. Lääkäri voi kirjoittaa lähetteen allergialääkäri varten erityisiä suosituksia.

Vaihtoehtoinen lääke

Lääkäri todennäköisesti ensin määrätä hapon estäjä kuten PPI. Tämä hoito on helpoin käyttää, mutta useimmat ihmiset oireet eivät lievene. Jos et vastata PPI, lääkäri sitten todennäköisesti määrätä ajankohtainen steroidi, kuten flutikasonin tai budesonidi, joka otetaan suun kautta hoitoon eosinofiilinen ruokatorvitulehdus.

Tämäntyyppinen steroidi ei imeydy verenkiertoon, niin olet todennäköisesti ole tyypillisiä sivuvaikutuksia liittyy usein steroideja. Jos ajankohtainen steroidi ei ole tehokas tai tarvitset välitöntä oireiden lievitystä, sinulle saatetaan määrätä prednisonia.

Steroidit voivat vähentää kertyminen eosinofiilien ruokatorven, vähentää tulehdusta allergisen reaktion, ja anna ruokatorven parantua. Jotkut saattavat otettava steroideja jatkuvasti.

Lue lisää eosinofiilinen ruokatorvitulehdus

Jos koet vaikea ahtauma (strictures) oman ruokatorven, lääkäri voi suositella dilation auttamaan nielemistä helpompaa. Dilation voidaan käyttää, jos steroideja eivät auta.

Koska ihmiset eosinofiilinen ruokatorvitulehdus voi olla verenvuotoa tai repimällä heidän ruokatorven, lääkärit ovat olleet huolissaan turvallisuudesta dilation, varsinkin perforaation menettelyn aikana. Tutkimuksissa on havaittu, että dilataatio on turvallinen ja se voi antaa oireiden lievitystä joillekin ihmisille – vaikka se voi aluksi olla tuskallista. Kuitenkin, se ei paranna taustalla tulehdus.

Lisää Eosinofiilinen ruokatorvitulehdus

Riippuen tilanteesta, voit saada kokeellisia hoitoja osana terveydenhuollon ammattilainen tutkimus pitkän aikavälin hallintaan eosinofiilinen ruokatorvitulehdus.

Jos sinulla on usein närästys, nämä elintapojen muutokset voivat auttaa harventaa tai oireiden vakavuudesta.

Ei vaihtoehtoisen lääketieteen hoitomuotoja on todistetusti hoitamaan eosinofiilinen ruokatorvitulehdus. Silti jotkut täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitoja voi antaa hieman helpotusta närästys tai refluksioireiden yhdistettynä lääkärin hoitoon. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, mitä vaihtoehtoisia hoitoja voi olla sinulle turvallinen. Vaihtoehdot voivat olla

1

Rohdosvalmisteita. Rohdosvalmisteet käytetään joskus närästys tai refluksoidaan oireita ovat lakritsi, liukas jalava, kamomilla, vaahtokarkkia ja muut. Rohdosvalmisteet voi olla vakavia sivuvaikutuksia, ja ne voivat häiritä lääkitys. Kysy lääkäriltäsi turvallinen annos ennen mitään rohdosvalmiste .; Rentoutushoitoja. Tekniikat rauhoittaa stressiä ja ahdistusta voi vähentää oireita ja närästys tai refluksitauti. Kysy lääkäriltäsi rentoutustekniikat, kuten progressiivinen lihasten rentoutumista tai ohjattua kuvakieli .; Akupunktio. Akupunktio liittyy lisäämällä ohut neuloja erityisiä kohtia kehon. Rajoitettu näyttö viittaa siihen, se voi auttaa ihmisiä, joilla pulauttelu ja närästys, mutta suuret tutkimukset eivät ole osoittautuneet hyötyä. Kysy lääkäriltä, ​​onko akupunktio on turvallinen sinulle.

)