ephedra (efedraa spp.), ma Huang metodologia

Luonnollinen Standard® Potilas Monograph, Copyright © 2016 (). Kaikki oikeudet pidätetään. Kaupalliseen jakeluun kielletty. Tämä monografia on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sitä pitäisi tulkita siten erityisiä lääkäriin. Sinun pitäisi kuulla pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen päätöksiä hoitojen ja / tai terveyttä.

Vuonna 2003 oli kuolema US Major League Baseball syöttäjä, jonka ajateltiin liittyvän Ephedra. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on kerännyt yli 800 ilmoitettu vakavia myrkyllisyys, mukaan lukien yli 22 kuolemantapausta. 6. helmikuuta 2004 FDA antoi kieltoa myynti sisältävien ravintolisien efedriinialkaloidien (ephedra). Tämä sääntö annettiin siksi täydennykset ephedra aiheuttaa vakavan riskin sairauden tai vamman.

Vuonna 2005 tämä sääntö löi Utah peilikuvaksi uudelleen neljä kuukautta myöhemmin. Efedriini on tällä hetkellä kielletty kaikkialla Yhdysvalloissa. On edelleen epäselvää, onko ephedra uudelleen ilmestyy markkinoille, huolimatta vakavista turvallisuusriskejä, mukaan lukien sydämen tapahtumia tai kuolema.

Avain laadut

Painonpudotus

Ephedra Sinica, lajin efedra- (Ma Huang), sisältää efedriini ja pseudoefedriini. Efedriini on havaittu stimuloivan hermoston, lisäävät ilmavirtaa keuhkoihin ja supistavat verisuonia. Yhdessä kofeiinia, ephedra näyttää aiheuttavan laihtuminen. Kuitenkin vaikutukset efedraa tai efedriiniä monoterapiana ovat olleet vaihtelevia. Efedriini on tutkittu laajasti astman ja matala verenpaine. Kuitenkin laatu tutkimus kaupallisten täydentää Ephedra puuttuu.

Turvallisuuden heikentyminen on liittynyt efedraa tai efedriiniä käyttöön, kuten korkea verenpaine, lisääntynyt sydämen syke, kiihottumista, epäsäännöllinen syke, sydänkohtaus, ja aivohalvaus.

Alla annokset perustuvat tieteelliseen tutkimukseen, julkaisuihin, perinteisen käytön tai asiantuntijalausuntojen. Monet yrtit ja lisäravinteet ole testattu, ja turvallisuutta ja tehokkuutta ei voida todistaa. Brands voidaan tehdä eri tavalla, vaihtelevalla ainesosia, jopa saman tuotemerkin. Alla annokset eivät välttämättä koske kaikkia tuotteita. Kannattaa lukea tuotemerkintöjen ja keskustella annoksia pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen hoidon aloittamista.

Huomautus: Yhdysvaltain liittovaltion hallitus on kieltänyt myynnin efedra vuodesta 2004. Efedriini voi aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia millään annoksella, erityisesti silloin, kun käytetään yhdessä muiden lääkkeiden, kuten kofeiini. Koska vakavaa huolta turvallisuudesta, ephedra voida ehdotettu millään annoksella.

Perinteisesti herbalists ovat ehdottaneet erilaisilla annoksilla (8-100 milligrammaa ephedra suun kolme kertaa päivässä). Aiemmin over-the-counter lääkkeitä, jotka sisältävät efedraa neuvoi ottaen 12,5-25 milligrammaa ephedra suun neljästä kuuteen tuntia ja yli 150 milligrammaa 24 tunnissa.

Allergiset nenäoireita (käytetään nenän pesu)

Allergisiin nenäoireet, 1% efedriini-suolaliuosta neste on käytetty nenä pestä 48 tunnin välein neljän viikon ajan.

Astma

Urheilullinen suorituskyvyn parantamiseksi, 1 milligramma efedriini painokiloa kohden on ottanut suun 90 minuuttia ennen harjoitusta kerran viikossa neljän viikon ajan.

Urheilullinen suorituskyky parannus

Saat alhainen verenpaine, 5-45 milligrammaa efedriini on ruiskutetaan laskimoon tai lihakseen.

Alhainen verenpaine

hengitystieinfektiot

seksuaalisen kiihottumisen

Seksuaalisen kiihottumisen, 50 milligrammaa efedriini sulfaatti on ottanut suun ennen altistumista eroottisen ärsykkeille.

Käyttää perustuvat perinteeseen tai teoriaan

Laihtuminen, 2 grammaa Ephedra ote on ottanut suun kolme kertaa päivässä kahdeksan viikon ajan, 20-50 milligrammaa efedriini on ottanut suun kolmesti päivässä 2-3 kuukautta.

Efedriini ei suositella lapsille, koska toksisuusriskiä ja kuolema.

Astman, 24-25 milligrammaa efedriiniä tai 0,65-2,1 milligrammaa efedriini kilogrammaa kohden on ottanut suuhun joka 6-8 tuntia 1-8 viikkoa.

Nämä käyttötarkoitukset on testattu ihmisillä tai eläimillä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole aina todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

Arvostelu perustelut

Alla käytöt perustuvat perinteeseen tai tieteellisiä teorioita. Usein he eivät ole testattu ihmisillä, sekä turvallisuutta ja tehoa ei aina ole todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

Efedriini voi nostaa verenpainetta. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat lääkkeitä, jotka vaikuttavat verenpaineeseen.

Efedriini voi alentaa verensokeria, vaikka ephedra-kofeiini yhdistelmät voivat lisätä veren sokeria. Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä lääkkeitä, jotka voivat myös muuttaa veren sokeria. Potilaita, jotka lääkkeitä diabeteksen suun kautta tai insuliinia tulee seurata tarkasti pätevän terveydenhuollon tarjoaja. Lääkitys ehkä muutettava.

Efedriini voi häiritä miten kehon käsittelee tiettyjä lääkkeitä käytetään maksan “P450” -entsyymijärjestelmän. Tämän seurauksena tasot näiden lääkkeiden voidaan muuttaa veressä, ja se voi aiheuttaa muuttunut vaikutuksia tai mahdollisesti vakavia haittavaikutuksia. Ihmiset käyttävät mitään lääkkeitä tulisi tarkistaa pakkausselosteessa, ja puhua pätevän terveydenhuollon ammattilaisen, kuten apteekista, mahdollisia yhteisvaikutuksia.

Efedriini voi myös vuorovaikutuksessa happamoittavat aineet, aineet poistetaan munuaisten kautta, vaikuttavat aineet immuunijärjestelmään, vaikuttavat aineet vatsassa ja suolistossa, aineet, jotka muuttavat syke, aineita, jotka aiheuttavat lihasten rappeutuminen, aineet, jotka alempi kouristuskynnys, aineet myrkyllistä maksa, alkoholi, alkalinizing aineet, anesteetit, antiadrenerginen lääkkeet (alfa-salpaajat), antiadrogens, antiasthma aineet, masennuslääkkeiden (MAO-estäjät, trisykliset masennuslääkkeet, selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät), kihtilääkkeet, anti-inflammatoriset aineet, aspiriini, sydänglykosidit , kolesteroli aineet, keskushermoston stimulantit, diureetit (lisäämällä virtsan virtaus), torajyväalkaloidit, hormonaaliset aineet, metyyliksantiinit (teofylliini, kofeiini), oksitosiinien, fentiatsiinit, phenylpropranolamine, steroideja, kilpirauhashormonit, ja laihtuminen tekijöille.

Efedriini voi nostaa verenpainetta. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat yrttejä tai lisiä, jotka vaikuttavat verenpaineeseen.

Efedriini voi alentaa verensokeria, vaikka ephedra-kofeiini yhdistelmät voivat lisätä veren sokeria. Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä yrttejä ja ravintolisiä, jotka voivat myös muuttaa veren sokeria. Veren glukoosipitoisuus saattaa vaatia valvontaa, ja annosta voi olla tarpeen säätää.

Efedriini voi häiritä miten kehon käsittelee tiettyjä yrttejä tai ravintolisiä käyttämällä maksan “P450” -entsyymijärjestelmän. Tämän seurauksena tasot muita yrttejä tai lisiä voidaan muuttaa veressä. Se voi myös muuttaa vaikutuksia muiden yrttien tai lisiä mahdollisesti olla P450 järjestelmään.

Efedriini voi myös vuorovaikutuksessa anestesia, antiadrenerginen yrttejä ja ravintolisiä (alfasalpaajia), antiadrogens, antiasthma yrttejä ja täydentää, masennuslääke yrttejä ja ravintolisiä (MAO-estäjät, selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät), antigout yrtit ja täydennykset, tulehdusta yrttejä ja ravintolisiä, ruokahalua lisääviä, kofeiinia sisältäviä yrttejä ja ravintolisiä, sydänglykosidit, kolesteroli yrttejä ja lisiä keskushermoston stimulantit, diureetit (lisäämällä virtsan virtaus), yrtit ja täydentää eliminoituu munuaisten, yrttejä ja ravintolisiä, jotka vaikuttavat immuunijärjestelmään, yrttejä ja ravintolisiä jotka vaikuttavat vatsassa ja suolistossa, yrttejä ja ravintolisiä, jotka muuttavat sydämen sykettä, yrttejä ja ravintolisiä, jotka aiheuttavat lihasten rappeutuminen, yrttejä ja ravintolisiä, jotka muuttavat virtsan pH, yrttejä ja täydentää, että alempi kouristuskynnys, yrttejä ja täydentää myrkyllisiä maksassa, hormonaalista yrttejä ja, kaliumia, steroidit, nautintoaine yrtit ja täydennykset, ja laihtuminen yrttejä ja täydentää.

Potilaalla tiedot perustuvat ammattilaistasolla monografia muokata ja vertaisarvioinnin avustajat Natural Standard Research Collaboration ().

Monograph metodologia

6-hydroxykynurenic happo, amp II, amsania Brigham teetä, budshur Cao ma Huang (kiina), Katiini, chewa, kiinalainen efedra, kiinalainen yhteinen kuusi, D-pseudoefedriinin, desert yrtti, desert tee, dextro kiertävän, Ephedra altissima, Ephedra americana, Ephedra anti-syphilitica, ephedra distachya, Ephedra equisetina, Ephedra fasciculata, Ephedra geradiana, Ephedra Helvetica, ephedra intermedia, Ephedra suuria, Ephedra nevadensis, Ephedra shennungiana, Ephedra Sinica, Ephedra trifurca, Ephedra viridis, Ephedra vulgaris, Ephedraceae (perhe ), ephedra herba, ephedrae herba, efedriini, efedriinialkaloidien, epitonin, Euroopan efedra, Gnetales, herba ephedrae, yrttiekstaasia korte, hum, huma, Intian yhteinen kuusen, väli- efedra, isoephedrine, yhteinen kuusen, Khama, khat, L- efedriini, Levo-rotatory efedriinin, mahoàng, máhuáng, mahuuanggen, Mao (kiina), Mao-kon, metyyliefedriiini, methylpseudoephedrine, Meksikon teetä, Moc Tac ma Hoàng, Mongolian efedra, Mormonin teetä, mu-tsei-ma-Huang, muzei mu Huang, luonnollinen ekstaasi, norefedriinia, norpseudoefedriiniä, fenyylipropanoliamiini, phok, popotillo, pseudoefedriiniä, pseudoepehdrine, kinoliini, san-ma-Huang, meri rypäleen, shrubby, soma, laulu ti ma Hoàng, squaw teetä, synephrine, tanniinit, rekkakuski teetä , Trun aa Hoàng, Tsao-ma-Huang, tutgantha, keltainen supistava, keltainen hevonen, Zhong ma Huang.

Valitse yhdistelmä tuotteet: Acceleration®, AllerClear®, AllerPlus®, Andro Heat®, Better BodyEnergy varten Life®, Bio Trim®, Biovital Plus®, Rakkolevä-Voikukka Virtue®, Bofu-Tsusho-san, Bofutsushosan, Breathe-Aid Formula® , hengityksen Easy®, Cordephrine XC®, Diet Fuel®, Dymetadrine Xtrem®, EPH-833®, Ephedra 1000®, Ephedra Plus®, guarana-Gotu Kola Virtue®, Herba Fuel®, kasviperäisiä Decongestant Yskänlääke Capsules®, Herbalife-Thermojetics alkuperäinen Green®, Hydroxycut®, Letigen®, Mahuang zhisou, Metabolife 356®, Metabolift®, Metaboloss®, MetaboTRIM®, Naturafed®, luonnollisesti Ripped®, Naturatussin 1®, Nokkonen-Reishi Virtue® Power Thin®, ProLab Stoked® Pro-Ripatun Ephedra®, ReSPA-Herb®, Respiratory Support Formula®, Lihaksikas Fuel®, Lihaksikas Fuel Extreme®, Shegan mahuang, Shoseiryuto (TJ-19), SinuCheck®, SinuClear®, SnoreStop®, Super Stinger®, Thermadrene ®, Termiset Blast®, Thermicore®, Thermo Cuts®, ThermoDiet®, Thermogen®, TrimSpa®, Ultra Diet Pep®, Virgin Earth®, Xenadrine®, Xenadrine® RFA, Xenadrine® RFA-1, Yellow Jacket.

Huomautus: On noin 40 lajia efedra.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto ei suoranaisesti säädellä yrttejä ja täydentää. Ei ole mitään takeita voimaa, puhtautta tai tuoteturvallisuuden ja vaikutukset voivat vaihdella. Kannattaa aina lukea tuoteselosteet. Jos sinulla on sairaus, tai muita lääkkeitä, yrttejä, tai lisiä, sinun pitäisi puhua pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen uuden hoidon. Keskustele terveydenhuollon tarjoaja välittömästi, jos sivuvaikutuksia.

Vältä ihmisiä, joilla on tunnettu allergia tai herkkyys Ephedra efedriini, tai pseudoefedriini (Sudafed®). Allergiaoireet voivat olla ihottuma, kutina tai punainen, hilseily iho.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on kerännyt yli 800 ilmoitettu vakavia myrkyllisyys, mukaan lukien yli 22 kuolemantapausta. Yhdysvaltain liittovaltion hallitus on kieltänyt myynnin efedra Yhdysvalloissa vuodesta 2004.

Efedriini voi vaikuttaa veren sokeripitoisuus. Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä lääkkeitä, jotka voivat myös vaikuttaa verensokeriin. Ihmiset huumeiden diabeteksen suun kautta tai insuliinia tulee seurata tarkasti pätevän terveydenhuollon ammattilaisen, kuten apteekkiin. Lääkitys ehkä muutettava.

Efedriini voi aiheuttaa korkeaa verenpainetta. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat lääkkeitä, jotka vaikuttavat verenpaineeseen.

Käytä varoen ihmiset herkkä piristeitä tai yhdessä muiden tunnettujen stimuloivia aineita (esim. Kahvi).

Käytä varovaisesti ihmisiä, joilla on munuaisten, kilpirauhasen, maksan tai ulkustauti.

Käytä varovaisesti ihmiset, joilla on sydänsairaus, kuten rakenteellinen sydänsairaus, sydämen rytmihäiriöihin, tukkeutunut valtimo, korkea verenpaine, aivohalvaus, tai ne otetaan aineita sydämen.

Käytä varovaisesti ihmisiä, joilla on glaukooma, ongelmia mahalaukussa tai suolistossa tai kohtaushäiriöitä.

Käytä varovaisesti ihmiset masennus, ahdistus, anoreksia / bulimia, on ollut itsemurha-ajatuksia tai edellinen käyttö monoamiinioksidaasin estäjän (MAO) masennuslääkkeitä.

Käytä varovasti ihmisiä, jotka ovat Virtsaamisvaikeuksia tai on suurentunut eturauhanen.

Vältä aikana merkittäviä lääketieteellisiä toimenpiteitä (kuten leikkaus), sillä ephedra saattaa vähentää tehoa anestesia. Lopeta käyttö vähintään viikkoa ennen suuri leikkaus tai muita menettelyjä.

Vältä suurempia annoksia ehdottanut tai käyttämällä pitkän ajan (yli seitsemän päivää), koska toksisuusriskiä.

Vältä käyttöä lasten takia toksisuusriskiä ja kuolema.

Vältä käyttöä raskauden tai imetyksen aikana, koska ephedra saattaa kulkeutua äidinmaitoon.

Vältä ihmisiä, joilla on todettu allergia tai herkkyys ephedra tai sen osia.

Haittavaikutusten efedra voivat olla vatsavaivoja, levottomuus, ahdistuneisuus, sokeus (ohimenevä), veritulppa, verinen ripuli, aivosairaus, hengitysvaikeudet, muutokset maksan entsyymejä, puristava tunne rinnassa, tukkeutunut valtimo, sekavuus, ummetus, kohdun supistukset, vahinkoja, vahinkoa sydänlihakseen, kuolema, delirium, masennus, ripuli, huimaus, suun kuivuminen, tylsä ​​headedness, euforia, liioiteltu refleksit, kiihtymys, pyörtyminen, nesteen kertyminen keuhkoihin, aistiharhat, päänsärky, kuulon heikkeneminen, sydänkohtaus , sydänoireita, närästys, kyvyttömyys virtsata, lisääntynyt kilpirauhashormonin, lisääntynyt virtsaaminen, tulehdus sydämen, unettomuus, sydämen rytmihäiriöihin, ärtyneisyys, maksavaurioita, maksatulehdus, ruokahaluttomuus, tajunnan menetys, alhainen kalium veren , munuaisten vajaatoiminta, munuaiskivet, mania, lihassärky, lihasten rappeutuminen, pahoinvointi, pakko-oireinen häiriö (OCD), elinten vajaatoiminta, liian aktiivinen refleksit, kivulias virtsaaminen, Parkinsonin taudin kaltaisia ​​oireita, psykoosi, nopea syke, levottomuus, kylläisyyden, kouristukset, hengenahdistus, ihon tulehdus, ihon pistely, kouristukset verisuonissa, vatsakipu, aivohalvaus, itsemurha ajatuksia, väsymys, vapina, oksentelu, heikentynyt ja laajentunut sydän, heikkous, ja laihtuminen.

Vältä raskaana oleville ja imettäville naisille. Efedriini voi aiheuttaa kohdun supistelua tai ongelmia vauvoille kuten itku, lisääntynyt sydämen syke, ärtyneisyys, ja nukkua ongelmia.

Chen WL, Tsai TH, Yang CC, et al. Vaikutukset efedraa on autonomisen hermoston modulaatio terveillä nuorilla aikuisilla. J.Ethnopharmacol. 8-9-2010,130 (3): 563-568., Chen ZX ja Hu GH. [Vaikutus muunnetun shegan mahuang keittäminen sytokiineihin lapsilla potilailla, joilla on yskää ja variantti astma]. Zhongguo Zhong.Xi.Yi.Jie.He.Za Zhi. 2010,30 (2): 208-210., Choi JH, Chung MJ, ja Oh DH. Luokittelu Sasang perustuslaillinen vartalotyypeille käyttäen immunostimuloiva toimintaa perustuslain erityisiä yrttiuutteet ihmisen ensisijainen immuunijärjestelmän soluissa. J.Med.Food 2012,15 (9): 824-834., Cohen PA ja Ernst E. turvallisuus yrttilisistä: opas kardiologien. Cardiovasc.Ther. 2010,28 (4): 246-253., Flanagan CM, Kaesberg JL, Mitchell ES, et al. Sepelvaltimon pullistuma ja tromboosi kroonisen efedra käyttöä. Int.J.Cardiol. 2-18-2010,139 (1): e11-e13., Hallas J, Bjerrum L, Støvring H, et al. Käyttö määrätty efedriini / kofeiini yhdistelmä ja vakavien sydän- ja verisuonitapahtumien: rekisterin perustuva tapauskohtaisesti crossover tutkimuksessa. Am.J.Epidemiol. 10-15-2008,168 (8): 966-973., Hasani-Ranjbar S, Nayebi N, Larijani B, et ai. Systemaattinen katsaus tehosta ja turvallisuudesta rohdosvalmisteita käytetään liikalihavuuden hoidossa. Maailman J.Gastroenterol. 7-7-2009,15 (25): 3073-3085., Jing H, Luo L, Li H, et al. Efedriini säätelee sydämen rytmiä aktivoimalla sydämen I (ks) virtaukset. J.Cardiovasc.Pharmacol. 2010,55 (2): 145-152., Kim HJ, Park JM, Kim JA, et ai. Vaikutus kasviperäisten Efedriini Sinica ja Evodia rutaecarpa kehon koostumukseen ja levossa aineenvaihdunta kiihtyy: satunnaistettu kaksoissokkotutkimus kliinisessä tutkimuksessa Korean Premenopausaaliset naiset. J.Acupunct.Meridian.Stud. 2008,1 (2): 128-138., Martinez-Quintana E, Rodriguez-Gonzalez F, ja Kuuba-Herrera J. [sydänlihaksen kuolion ja vakavia biventricular toimintahäiriö yhteydessä kroonisen efedriini väärinkäytöstä]. Adicciones. 2010,22 (1): 25-28.; Palamar J. How efedriiniä karannut sääntelyn Yhdysvalloissa: historiallinen katsaus väärinkäytön ja siihen liittyvän politiikan. Health Policy 2011,99 (1): 1-9., Retamero C, Rivera T, ja Murphy K. “Ephedra-free” ruokavalio pilleri aiheuttama psykoosi. Psychosomatics 2011,52 (6): 579-582., Singh A, Rajeev AG, ja Dohrmann ML. Kardiomyopatia liittyy ephedra sisältävien ravintolisien. Congest.Heart Fail. 2008,14 (2): 89-90., Thomas JE, Munir JA, McIntyre PZ, et ai. STEMI in 24-vuotiaan miehen käytön synephrine sisältävän ravintolisä: tapausselostus ja kirjallisuuskatsaus. Tex.Heart Inst.J. 2009,36 (6): 586-590., Vigano M, Lampertico P, ja Colombo M. Akuutti hepatiitti seuraava olettamus rohdosvalmiste. Eur.J.Gastroenterol.Hepatol. 2008,20 (4): 364-365.

Tämä näyttöön perustuva monografia valmistettiin Natural Standard Research Collaboration