epogen iv: käyttötarkoituksiin, annostus, sivuvaikutuksia

Mikä on Epogen?

Epogen käytetään anemian hoitoon aiheuttamia kemoterapiaa tai krooninen munuaissairaus. Epoetiini alfaa käytetään myös vähentää tarvetta punasolujen verensiirtoja ihmisiä, joilla on tietynlaisia ​​leikkausta.

Epogen on käytettävissä syöpäpotilaille ainoastaan ​​erityinen ohjelma nimeltä ESA tietoonsa. Vaatii rekisteröitymisen ohjelmaan ja ymmärtää riskit ja hyödyt lääkkeen käyttämisen.

Epogen voi lisätä riskiä hengenvaarallisia sydämen tai verenkierto-ongelmat, kuten sydänkohtaus tai aivohalvaus. Epogen voi myös lyhentää remission aika tai elinaika joissakin ihmisissä tiettyjen syöpien. Keskustele lääkärisi kanssa riskeistä ja etuja käyttämällä Epogen.

Tärkeää tietoa

Sinun ei tule käyttää Epogen jos olet kontrolloimaton korkea verenpaine, tai jos olet joskus ollut puhdas punasoluaplasia (PRCA, anemia) käytöstä johtuvia epoetiini alfaa tai darbepoetiini alfaa tai (Aranesp).

Sinun ei tule käyttää Epogen jos olet allerginen epoetiini alfaa tai darbepoetiini alfaa tai (Aranesp), tai jos

sinulla on hoitamaton tai kontrolloimaton korkea verenpaine

olet ollut puhdas punasoluaplasia (PRCA, anemia) käytön jälkeen darbepoetiini alfaa tai epoetiini alfa; tai

Ennen lääkkeen

käytät Epogen Moniannosinjektiopullossa ja olet raskaana tai imetät.

Älä käytä Epogen peräisin usean annosinjektiopullossa antaessaan lääkettä vauva. Multi-annosinjektiopullo sisältää ainesosa, joka voi aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia tai kuolemaan hyvin pienillä lapsilla tai keskosten.

Epogen voi lyhentää remission aikaa jotkut pään ja kaulan alueen syöpä, jotka ovat myös saaneet sädehoitoa. Epogen voi myös lyhentää eloonjäämisaika tietyillä ihmisillä, joilla on rintasyöpä, ei-pienisoluinen keuhkosyöpä, pään ja kaulan syöpä, kohdunkaulan syöpä, tai lymfaattisessa syöpä. Keskustele lääkärin kanssa yksilöllisen riskin.

Varmistaaksesi Epogen on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

sydänsairaus, korkea verenpaine

munuaistauti (tai jos saat dialyysihoitoa)

takavarikkoa häiriö; tai

historia aivohalvaus, sydänkohtaus tai verihyytymiä.

Käyttämällä Epogen raskausaikana voi vahingoittaa sikiötä. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai jos tulet raskaaksi tämän lääkkeen.

Ei tiedetä, onko epoetiini alfa joutumisesta rintamaidon tai jos se voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Kerro lääkärille, jos imetät lasta.

Älä käytä Epogen peräisin usean annoksen pullossa, jos olet raskaana tai imetät.

Epoetiini alfa on valmistettu ihmisen plasmasta (veren nestemäinen osa), jotka voivat sisältää viruksia ja muita tarttuvia aineita. Lahjoitti plasma on testattu ja käsitelty vähentää sitä sisältävien tartunnanaiheuttajien, mutta on vielä pieni mahdollisuus se voi levittää tauteja. Keskustele lääkärisi kanssa riskeistä ja etuja käyttämällä tätä lääkitystä.

Käytä Epogen täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Lääkäri voi toisinaan muuttaa annoksen varmista, että saat parhaat tulokset. Älä käytä tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

Epogen pistetään ihon alle tai suoneen kautta IV. Saatat näytetään miten käyttää IV kotona. Älä anna itsellesi tätä lääkettä, jos et ymmärrä miten käyttää injektio ja hävitä neulat, IV letkut, ja muita kohteita käytetty.

Jokainen kertakäyttöinen injektiopullo (pullo) tämän lääkkeen on yksi käyttöön. Heittää pois yhden käyttökerran jälkeen, vaikka on vielä jonkin verran lääkettä jäljellä sen jälkeen pistosta. Heitä pois jääneen lääkkeen monen annoksen pullossa 21 päivän kuluttua ensimmäisestä käyttökerrasta.

Saatat tarvitsevat usein lääketieteellisten testien olla varma, että tämä lääke ei aiheuta haitallisia vaikutuksia. Insuliinin voi viivästyä perusteella näiden testien tulokset.

Voit joutua ottamaan verenpaine lääkitystä käyttäessäsi Epogen. Lue kaikki potilastiedot, lääkitys oppaita, ja ohjekorttien annetaan sinulle. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä.

Jos tarvitset leikkausta, kerro kirurgi etukäteen, että käytät Epogen. Saatat joutua käyttämään lääkettä estämään veren hyytymistä.

Soita lääkärillesi, jos tunnet heikko, väsynyt, pyörryttää, tai hengenahdistusta, tai jos iho näyttää kalpea. Nämä voivat olla merkkejä siitä, että elimistö ei enää vastaa Epogen.

Miten käytän Epogen?

Epogen on vain osa täydellistä hoito-ohjelma, joka voi sisältää myös erikoisruokavaliota. Noudata lääkärin ohjeita erittäin tarkasti.

Säilytä jääkaapissa ja valolta suojattuna. Älä jäätyä Epogen, ja heittää pois lääkitystä, jos se on tullut jäädytetty.

Älä ravista lääkettä. Valmista annos vasta sitten, kun olet valmis antamaan pistoksen. Älä käytä, jos lääke on muuttunut värejä tai on hiukkasia. Soita apteekista uutta lääkettä.

Käytä kertakäyttöistä neulaa ja ruiskua vain kerran. Noudata tahansa valtion tai paikallisten lakien noin heittää pois käytetyt neulat ja ruiskut. Käytä pistonkestävän “terävien” keräysastiaan (kysy apteekista mistä saa yhden ja miten heittää sen pois). Pidä tämä säiliö poissa lasten ulottuvilta ja lemmikkieläimet.

Soita lääkäriltä ohjeita, jos annos jää Epogen.

Epogen voi heikentää ajattelua tai reaktioita. Ole varovainen, jos asema tai tehdä mitään, joka vaatii sinua olla valppaana.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allerginen reaktio Epogen: nokkosihottuma, hikoilu; nopea pulssi; vinkuminen, hengitysvaikeudet; vakavia huimausta tai pyörtyminen; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Epogen voi lisätä riskiä hengenvaarallisia sydämen tai verenkierto-ongelmat, kuten sydänkohtaus tai aivohalvaus. Tämä riski kasvaa mitä kauemmin käytät tätä lääkettä. Hakeudu ensiapuun, jos olet

sydänkohtauksen oireita – rintakipu tai painetta, kipu leviää leuan tai lapa, pahoinvointi, hikoilu

merkkejä aivohalvaus – äkillinen tunnottomuus tai heikkous (erityisesti toisella puolella kehoa), äkillinen voimakas päänsärky, epäselvä puhe, ongelmia näkö tai tasapainossa

merkkejä veritulppa jalassa – kipu, turvotus, kuumotus, punoitus toinen tai molemmat jalat; tai

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

vaarallisen korkea verenpaine – kova päänsärky, näön hämärtyminen, paukuttavat niskan tai korvien, nenäverenvuoto, ahdistuneisuus, sekavuus, vaikea rintakipu, hengenahdistus, rytmihäiriölääke.

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

Soita lääkäriltä kerralla, jos olet

epätavallinen väsymys

Mitä minun pitäisi välttää kun käytät Epogen?

takavarikko (kouristukset)

vähäkaliumista – jalkakrampit, ummetus, rytmihäiriölääke, tuulta rintaa, lisääntynyt jano tai virtsaaminen, tunnottomuus tai pistely, lihasheikkoutta tai ontuminen tunne; tai

vaarallisen korkea verenpaine – kova päänsärky, näön hämärtyminen, paukuttavat niskan tai korvien, nenäverenvuoto, ahdistuneisuus, sekavuus, vaikea rintakipu, hengenahdistus, rytmihäiriölääke.

Epogen sivuvaikutuksia

Yhteinen Epogen haittavaikutuksia ovat

verenpaineen nousu

nivelkipu, luukipu, lihaskipu

kutina tai ihottuma

kuume, yskä

pahoinvointi, oksentelu

päänsärky

suukipu; tai

kipu tai punoitus, jossa lääke annetaan.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa epoetiini alfa, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt ja minkään lääkkeen aloitat tai lopetat.

8.01.2016-01-13, 10:15:11.

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Anemia liittyy krooniseen munuaisten vajaatoiminta ferrosulfaatti, Procrit, Aranesp, epoetiini alfa

Anemia, kemoterapian aiheuttaman Procrit, Aranesp, epoetiini alfa, darbepoetiini alfaa

Anemia Procrit, Revlimid, pyridoksiini, B6-vitamiini, epoetiini alfa, lenalidomidi

Anemia, lääkkeiden aiheuttamat Procrit, epoetiini alfa

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Epogen?

Epogen (epoetiini alfa)