epoprostenoli (laskimoon) kuvaus ja tuotenimiä

Epoprostenolihoidon injektio hoidetaan oireiden keuhkovaltimopaineeseen ja keuhkoverenpainetauti potilailla, jotka ovat jo hoidettu muilla lääkkeillä, jotka eivät toimi hyvin. Keuhkoverenpainetauti on korkea verenpaine, jota esiintyy pääväylä, joka kuljettaa verta oikealta puolelta sydämen (kammion) keuhkoihin. Kun pienempiä verisuonia keuhkoihin entistä vastustuskykyisiä verenkiertoa, oikean kammion täytyy tehdä enemmän työtä pumpata riittävästi verta keuhkojen kautta.

Epoprostenolihoidon kuuluu ryhmään agentteja kutsutaan prostaglandiineja. Prostaglandiinit esiintyy luonnostaan ​​elimistössä ja ovat mukana monissa biologisia toimintoja. Epoprostenolihoidon toimii rentouttava verisuonia ja lisäämällä verta keuhkoihin, vähentää työtaakkaa sydämen.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Aine, liuosta

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille Epoprostenolihoidon injektion lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

allergiat

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä Epoprostenolihoidon injektion vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvien maksa-, munuais- tai sydänvaivoja, joka voi vaatia oikaisua annoksen saavilla epoprostenolia injektio.

pediatrinen

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

geriatrinen

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut vuorovaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut sairaudet

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

annostelu

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Lääkäri tai hoitaja opettaa sinulle tai hoitaja miten antaa tätä lääkettä. Lääkettä annetaan infuusiona katetrin kautta, joka on sijoitettu suoraan verisuoneen. Älä käytä enemmän lääkettä kuin lääkäri on määrännyt.

Lääkäri tai hoitaja opettaa sinulle miten valmistautua lääketieteen ja käytä pumppua infuusio. Epoprostenolihoidon tulee antaa jatkuvasti kannettava pumppu hoitaa pieni tietokone. Lääke toimitetaan suoraan sydämeen katetrin kautta, jota asetetaan suoneen rinnassa.

Epoprostenoli tulee valmistaa vain steriiliä laimenninta, joka on varustettu tätä lääkettä. Käyttövalmista lääkettä ei saa sekoittaa muita ratkaisuja tai lääkkeitä. Käytä seuraavaa menettelyä palautetaan potilaan päivittäiseen tarjontaa

Käytön aikana, sekoitettu liuos voidaan antaa pumpun huoneenlämmössä 24 tuntia, jos sekoitetaan koko injektiopullo 5 ml liuosta säädetty. Jos käytössä alhaisempi pitoisuus, seos on vain hyvä 12 tuntia. Suojaa ratkaisu suoralta auringonvalolta.

Kysy lääkäriltä, ​​kuka soittaa, jos on ongelmia infuusiopumppuun. Saatat annettava toinen infuusiopumpun saada jos ensimmäinen pumppu lakkaa toimimasta. Varmista, että pääsy tähän pumppuun varmuuskopio aina.

Sinun tulee jatkaa lääkkeen käyttämisen pitkän aikaa, mahdollisesti useita vuosia. Keskustele lääkärin kanssa, jos sinulla on huolissaan tästä.

Määrä lääkettä että otat riippuu pitoisuudesta sekoitetun lääkkeen ja nopeus, jolla infuusiopumpun toimittaa lääkettä.

Katso Libellinesteenä (lasipullo). Jos neste on vankka kappaletta tai täpliä niistä, tai jos neste on muuttunut väri, älä käytä injektiopulloa.

Vastaamaton annos

Käytä vain toimituksiin, joilla lääkitys kit pistää Flolan®. Sekoitettu lääke on injisoitava mukana toimitetulla infuusio letku, jossa on suodatin poistaa kaikki kiinteät palaset tai täpliä (esim lasipartikkelit) nesteessä.

varastointi

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Soita lääkäriltä tai apteekista ohjeita.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Säilytä lääke injektiopullo alkuperäisessä pakkauksessa huoneenlämpötilassa. Pidä kartonki lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Ei saa jäätyä.

Säilytä liuosseos jääkaapissa 5 päivää, suoralta valolta. Pidä lääke jäätymiseltä. Lääkettä, joka on jäädytetty tulisi heittää pois. Sekoitetut liuokset voidaan säilyttää huoneenlämmössä (25 ° C) enintään 48 tunnin ajan. Hävitä sekoitettu ratkaisu, jos se säilytetään jääkaapissa yli 5 päivää tai huoneenlämmössä yli 48 tuntia.

Älä käytä ruiskuja ja neuloja. Laita käytetyt ruiskut ja neulat on läpäistä kerta- tai hävitä niitä lääkärin ohjeiden mukaan.

On tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Näin lääkärisi varmistaa lääkkeen toimii kunnolla ja muuttaa annosta tarvittaessa.

Ilmoita merkkejä tulehduksesta tai reaktion katetrin sivusto heti yhteys lääkäriin. Lisäksi, jos saat äkillinen kuume, ota yhteyttä lääkäriin mahdollisimman pian.

Valmista tätä lääkettä juuri ohjeiden mukaan. Älä lisää mitään tai käyttää mitään vaihtoja sekoittamisen ratkaisu.

Tämä lääke voi aiheuttaa verenpaineen laskuun, mikä voi aiheuttaa huimausta, pyörrytystä tai pyörtyminen.

Älä yhtäkkiä lopeta lääkkeen. Pysäyttäminen tai muuttamatta annos tätä lääkettä yhtäkkiä voi tuoda oireita kuntoa ja voi olla vaarallista. Tarkista lääkäriltä ennen lopettamista tai annoksen muuttamista.

Lääkäri saattaa haluta sinun kuljettaa lääkärin henkilökortti, jossa todetaan, että käytät tätä lääkettä.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.