ERCP (endoskooppinen retrogradinen kolangiopankreatikografia)

ERCP (endoskooppinen retrogradinen kolangiopankreatikografia)

Mikä on ERCP?

Mikä on ERCP ?; Mikä on ylemmän ruoansulatuskanavan (GI) tähystys ?; Mitkä ovat sapen ja haiman kanavat ?; Kun on ERCP käytetään ?; Miten henkilö valmistautua ERCP ?; Miten ERCP suoritetaan ?; Mitä toipuminen ERCP liity ?; Syöminen, Ruokavalio ja ravitsemus; Mitä riskejä liittyy ERCP ?; Muistuttaa Muista;

Endoskooppinen taaksepäin cholangiopancreatography on menettely, joka yhdistää ylemmän ruoansulatuskanavan (GI) tähystys ja röntgensäteet hoitoon ongelmia sapen ja haiman kanavat. ERCP käytetään myös diagnosoida ongelmia, mutta saatavuus ei-invasiivisia testejä kuten magneettikuvaus cholangiography on mahdollistanut ERCP käytettävä ensisijaisesti tapauksia, joissa on odotettavissa, että hoito toimitetaan menettelyn aikana, katso “Kuinka ERCP suoritetaan ? ”

Ylä GI tähystys on menettely, joka käyttää valaistu, joustava endoskooppi nähdä ja suorittaa menettelyt sisällä ylemmän maha-suolikanavan. Ylemmän maha-suolikanavan sisältää ruokatorven, mahalaukun ja pohjukaissuolen-ensimmäinen osa ohutsuolesta.

Mikä on ylemmän ruoansulatuskanavan (GI) tähystys?

Kanavat ovat putkimainen rakenteita elin, joka kuljettaa nesteitä. Sappiteiden kuljettaa sappi, nestettä maksassa tekee auttaa murtamaan ruokaa. Joukko pieniä sappitiehyeiden sanottu sapen puiden maksassa tyhjenee sapen suurempi sappitiekivistä. Aterioiden välillä, sappitiekivistä sulkeutuu ja sappi kerääntyy sappirakon-päärynän muotoinen pussi vieressä maksaan.

kasvaimet; sappikivet että muodostua sappirakon ja juuttua kanaviin; tulehdus johtua traumasta tai sairauden, kuten haimatulehdus-haimatulehdus; infektio; venttiilit putkissa, nimeltään sphincters, joka ei avaudu kunnolla; arpeutuminen kanavat, skleroosi; pseudokystia-keskittymistä nestettä ja kudosjäte

Haimatiehyitä kuljettaa haiman mehu, nestemäinen haima tekee auttaa murtamaan ruokaa. Joukko pieniä haiman kanavat haimassa tyhjenee osaksi tärkeimmät haiman kanava.

steroidiset tulehduskipulääkkeet, kuten aspiriini, ibuprofeeni (Advil) ja naprokseeni (Aleve); verenohennuslääkkeitä; korkea verenpaine lääkitys; diabetes lääkitys; masennuslääkkeet; ravintolisiä

Sappitiekivistä ja tärkeimmät haiman kanava liittyä ennen tyhjennystä niiden sisältö pohjukaissuoleen kautta papillary aukon lopussa pohjukaissuolen papilla-pieni, nipplelike rakenne, joka ulottuu pohjukaissuoleen.

ERCP käytetään, jos epäillään henkilön sappi tai haiman kanavat voidaan kaventaa tai estynyt

infektio; haimatulehdus; allerginen reaktio rauhoittavia; runsasta verenvuotoa, jota kutsutaan verenvuoto; punktio ruoansulatuskanavasta tai kanaviin; kudosvaurio alkaen säteilyaltistusta; kuolema, harvoja tapauksia

nielemisvaikeudet; kurkussa, rinnassa, tai vatsakipu, joka pahenee; oksentelu; verinen tai tumma uloste; kuume

Terveydenhuollon tarjoaja yleensä tarjoaa kirjalliset ohjeet siitä, miten valmistautua ERCP.

Ylempi ruoansulatuskanavasta on oltava tyhjä. Yleensä ei syö tai juo sallitaan 8 tuntia ennen ERCP. Tupakointi ja purukumi on myös kielletty tänä aikana.

Potilaiden tulee kertoa terveydenhuollon tarjoaja kaikissa terveyttä niillä, erityisesti sydämen ja keuhko-ongelmia, diabetes, ja allergiat. Potilaiden tulee myös kertoa terveydenhuollon tarjoaja kaikki lääkkeet he ottavat. Potilaita voidaan pyytää keskeyttämään väliaikaisesti lääkkeitä, jotka vaikuttavat veren hyytymiseen tai vuorovaikutuksessa rauhoittavien lääkkeiden, joita annetaan tavallisesti aikana ERCP auttaa potilaita rentoutumaan ja pysyä mukava.

Lääkehoito ja vitamiineja, jotka voidaan rajoittaa ennen ja jälkeen ERCP sisältävät

Mitkä ovat sapen ja haiman kanavat?

Ajaminen on kielletty 12 ja 24 tunnin kuluttua ERCP jotta rauhoittavia aikaa kokonaan hellittää. Ennen nimittämistä potilaiden tulee tehdä suunnitelmia kyydin kotiin.

ERCP suoritetaan sairaalassa tai avohoidossa keskus lääkärillä ja avustajat, jotka ovat erikoistuneet koulutusta tässä menettelyssä. Potilaat saavat puudutus, joka on gargled tai ruiskutetaan kurkun takaosaan. Anestesia turruttaa kurkun ja rauhoittaa nieluheijaste.

Laskimonsisäinen neula työnnetään suoneen käsivarren jos rauhoittavien annetaan. Lääkärit ja muu hoitohenkilökunta seurata elintoimintojen kun potilaat rauhoittaminen.

Aikana ERCP potilaat makaavat selällään tai puolelta x-ray pöytä. Lääkäri lisää endoskoopin alas ruokatorvea, mahan läpi, ja pohjukaissuoleen. Video lähetetään pieni kamera kiinnitetty endoskoopin tietokoneen näytön sisällä lääkärin mielestä. Ilma pumpataan endoskoopin puhaltaa mahan ja pohjukaissuolen, jolloin ne on helpompi, että lääkäri tutkii.

Kun lääkäri etsii pohjukaissuolen papilla, tylppä putki kutsutaan katetrin liu’utetaan läpi endoskoopin ja opastavat papillaarisen aukon. Kun katetri on sisällä papilla, lääkäri ruiskuttaa väriaine kanaviin. Väriaine, jota kutsutaan myös varjoaine, jonka avulla kanavat voidaan näyttää röntgensäteet. Röntgensäteet sitten toteutettu nähdä kanavien ja etsimään kaventunut alueille tai tukoksia.

Menettelyt hoitoon kaventunut alueille tai tukoksia voidaan suorittaa aikana ERCP. Nähdä kanavat aikana hoitomenettelyistä, lääkäri käyttää röntgen- video, jota kutsutaan myös läpivalaisu. Erikoistyökalut opastetaan endoskoopin ja kanaviin anna lääkäri avata tiehyttukoksille, hajottaa tai poistaa sappikivet, poista kasvaimia kanavat, tai aseta stentit. Stentit ovat muovia tai laajennettavissa metalliputket, jotka ovat jäljellä kaventuneet kanavat palauttaa sappinesteiden tai haiman mehu. Eräänlainen koepala kutsutaan harjalla sytologia avulla lääkäri poistaa solujen sisältä kanavat harjalla, joka sopii läpi endoskoopin. Kerätyt solut myöhemmin tutkitaan mikroskoopilla merkkejä infektion tai syövän.

Toisinaan ERCP tehdään kun sappirakon leikkauksen, jos kirurginen sappi vuotoa epäillään, löytää ja pysäyttää vuodon väliaikaisella stentti.

Sen jälkeen ERCP potilaat siirretään elpymisen huoneeseen, jossa he odottavat noin tunti, että rauhoittavien hellittää. Potilaat voivat muista keskusteluja hoitohenkilökunnan, kuten rauhoittavien supistaa muistin tapahtumien aikana ja sen jälkeen. Tänä aikana potilaat saattavat tuntea paisunut tai pahoinvointia. Potilaat voivat myös olla kipeä kurkku, joka voi kestää päivän tai kaksi.

Potilaat voivat mennä kotiin, kun rauhoittavien hellittää. Potilaat todennäköisesti väsynyt ja pitäisi suunnitella levätä jäljellä päivä.

Jotkut ERCP tulokset ovat heti toimenpiteen jälkeen. Biopsia tulokset ovat yleensä valmiita muutamassa päivässä.

Kun on ERCP käytetään?

ERCP on menettely, joka yhdistää ylemmän ruoansulatuskanavan (GI) tähystys ja röntgensäteet hoitoon ongelmia sapen ja haiman kanavat .; Ylä GI tähystys on menettely, joka käyttää valaistu, joustava endoskooppi nähdä ja suorittaa menettelyt sisällä ylemmän maha-suolikanavan .; Kanavat ovat putkimainen rakenteita elin, joka kuljettaa nesteitä. Sappiteiden kuljettaa sappi, nestettä maksassa tekee auttaa murtamaan ruokaa. Haimatiehyitä kuljettaa haiman mehu, nestemäinen haima tekee auttaa hajottamaan ruokaa .; Sappitiekivistä ja tärkeimmät haiman kanava liittyä ennen tyhjennystä niiden sisältö pohjukaissuoleen, ensimmäinen osa ohutsuolesta .; Terveydenhuollon tarjoaja yleensä tarjoaa kirjalliset ohjeet siitä, miten valmistautua ERCP .; Ajaminen on kielletty 12 ja 24 tunnin kuluttua ERCP jotta rauhoittavia aikaa kokonaan hellittää. Ennen nimittämistä potilaiden tulee tehdä suunnitelmia kyydin kotiin .; Aikana ERCP, lääkäri lisää endoskoopin alas ruokatorvea, mahan läpi, ja pohjukaissuoleen .; Lääkäri ruiskuttaa varjoainetta kanaviin ja röntgensäteet otetaan nähdä kanaviin .; Erikoistyökaluja, jotka liukuvat läpi endoskoopin avulla lääkäri avata tiehyttukoksille, hajottaa tai poistaa sappikivet, poista kasvaimia kanaviin tai aseta stentit .; Merkittävät riskit ERCP kuuluvat infektio, haimatulehdus, allerginen reaktio rauhoittavia, runsasta verenvuotoa, punktio maha-suolikanavan tai kanaviin, kudosvaurion alkaen säteilyaltistusta, ja harvinaisissa tapauksissa kuolema.

Ellei toisin, potilaat voivat välittömästi palata normaaliin ruokavalioon ja elämäntapaan jälkeen joilla on ERCP. Terveydenhuollon tarjoaja voi vastata mitään erityisiä kysymyksiä syöminen, ruokavalio, ja ravitsemus.

Miten henkilö valmistautua ERCP?

Merkittävät riskit ERCP sisältävät

Kun ERCP suoritetaan kokeneen lääkärin, komplikaatioita esiintyy noin 6-10 prosenttia potilaista ja näistä vaativat usein sairaalahoitoa. 1 Potilaat, joilla on jokin seuraavista oireista jälkeen ERCP tulee ottaa yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja välittömästi

National Institute of Diabetes ja Ruuansulatusjärjestelmään ja munuaistautirekisteri tus) ja muut osat theernment tus) suorittaa ja tukemalla tutkimusta moniin sairauksiin ja tiloihin.

Mitkä ovat, ja ovat ne oikea sinulle ?; ovat osa kliinistä tutkimusta ja ytimessä kaikkien lääketieteen kehityksen. etsimään uusia keinoja estää, havaita, tai hoitaa sairauksia. Tutkijat myös tarkastella muita näkökohtia hoitoa, kuten parantamaan elämänlaatua ihmisiä, joilla on kroonisia sairauksia. Selvitä, jos juuri sinulle.

Miten ERCP suoritetaan?

Mitkä ovat auki ?; jotka ovat avoinna ja rekrytoivat nähtävissä osoitteessa www.ClinicalTrials.

Mitä toipuminen ERCP sisältyy?

Tämä tieto voi sisältää sisältöä lääkkeitä ja, kun otetaan määrätty, olosuhteet he kohtelevat. Kun valmis, tämä sisältö sisältyi uusimmat tiedot saatavilla. Päivityksiä tai kysyttävää lääkkeitä, ota yhteyttä Yhdysvaltain Food and Drug Administration maksuton 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) tai käy wwwernment. Kysy terveydenhuollon tarjoaja lisätietoja.

U.S.ernment eikä hyväksy tai suosi mitään erityistä kaupallinen tuote tai yritys. Trade, omistamista tai yritysten nimet tässä asiakirjassa esiintyvien käytetään vain, koska niitä pidetään tarpeellisina yhteydessä annettuja tietoja. Jos tuote ei ole mainittu, jättäminen ei tarkoita eikä tarkoita, että tuote on epätyydyttävä.

Syöminen, Ruokavalio ja ravitsemus

Mitä riskejä liittyy ERCP?

Theernment kiittää; Isaac Samuel, M. D., F.R.C.S., F.A.C.S., Carver College of Medicine

kesäkuu 2012

Muistuttaa Muista