essitalopraamia raskauden ja imetyksen varoitukset

Escitalopram tunnetaan myös: Lexapro

Eläinkokeet ovat osoittaneet todisteita alkiotoksisuudesta (alentunut sikiön paino ja palautuvia viiveellä luutuminen). Eläinkokeet raseemisen sitalopraamin ovat paljastaneet todisteita teratogeenisuudesta annoksilla yli ihmisen terapeuttiset annokset. Ei ole olemassa olevan tiedon raskauden aikana. Ihmisen keskenmenon on raportoitu raseemisen sitalopraamin .; Vastasyntyneet altistuvat SSRI- ja SNRI myöhään kolmanneksen aikana ovat melko harvoin raportoitu kliinisten löydösten kuten hengitysvaikeudet, syanoosi, apnea, kouristukset, lämpötilanvaihtelut, ruokkimisvaikeudet, oksentelu, hypoglykemia, hypotonia, hypertonia, hyperrefleksia, vapina, tärinä, ärtyneisyys, ja jatkuva itku. Nämä vaikutukset ovat enimmäkseen esiintynyt joko syntymän jälkeen tai muutaman päivän sisällä syntymästä. Nämä ominaisuudet ovat yhdenmukaisia ​​joko suoraan toksinen vaikutus SSRI ja SNRI tai mahdollisesti lääkkeen käytön lopettaminen oireyhtymä, joissakin tapauksissa, kliininen kuva vastaa serotoniinioireyhtymän .; Epidemiologiset tiedot ovat ehdottaneet, että SSRI-, erityisesti raskauden loppuvaiheessa, saattaa lisätä riskiä kohonneen keuhkoverenkierron vastasyntyneelle. Tietoja ei ole saatavilla SNRI .; Eläinkokeiden tuloksista kävi ilmi, että essitalopraami voi vaikuttaa sperman laatuun. Ihmisen tapausselostuksissa joidenkin SSRI ovat osoittaneet tämän vaikutuksen olevan palautuva. Toistaiseksi tämä vaikuttaa ihmisen hedelmällisyyteen ei ole havaittu .; AU TGA raskaus luokka C: Lääkkeet, joiden ei niiden farmakologisia vaikutuksia, ovat aiheuttaneet tai voidaan epäillä aiheuttavan haitalliset vaikutukset ihmisen sikiön tai vastasyntyneen aiheuttamatta epämuodostumia. Nämä vaikutukset saattavat korjautua. Oheisiin teksteihin olisi kuultava lisätietoja .; FDA raskauden luokka C: Eläinten lisääntymistutkimukset eivät osoittaneet haitallisia vaikutuksia sikiöön ja ei ole riittäviä ja hyvin kontrolloituja tutkimuksia ihmisillä, mutta mahdolliset hyödyt voivat oikeuttaa käyttää huumeita raskausaikana huolimatta mahdollisista riskeistä.

Tätä lääkettä tulee käyttää raskauden aikana vain, jos hyöty on suurempi kuin riski sikiölle .; AU TGA Raskaus Luokka: C; US FDA Raskaus Luokka: C; Comments; -Newborns Tulee seurata, jos äiti on käyttänyt tätä lääkettä jatkuu myöhemmissä vaiheissa raskaus, erityisesti viimeisen kolmanneksen aikana .; -Abrupt Lopettamista tulee välttää raskauden aikana.

Escitalopram ei odoteta aiheuttavan haittavaikutuksia imeväisten, erityisesti pikkulapsilla yli 2 kuukauden iässä. Yksi tapaus on nekrotisoiva enterokoliitti on raportoitu rintamaitoa vastasyntyneen jonka äiti otti essitalopraami raskauden ja imetyksen aikana, mutta syy-yhteyttä ei ole vahvistettu .; Äidin annoksia Essitalopraamin enintään 20 mg päivässä lukemiin alhainen maidossa, noin 3,9% ja 1,7% äidin painon mukaan annoksen essitalopraamin ja desmethylcitalopram, vastaavasti. Vähäiset tiedot viittaavat siihen, että essitalopraami on parempi raseemisen sitalopraamin imetyksen aikana johtui annostus ja maito tasolla, ja yleinen puute sivuvaikutuksia imeväisten.

Käytä varoen, hyöty äidille olisi suuremmat kuin lapseen kohdistuvia riskejä .; Erittyy äidinmaitoon: Kyllä; Comments; -Breastfed Vauvoilla tulee seurata uneliaisuutta; -Mothers Ottamalla SSRI raskauden ja synnytyksen voi olla vaikeuksia imettävät ja saattaa vaatia lisää imetyksen tukea.