hoitaa lapsesi tyypin 1 diabetes

diabetes Trends

Jos lapsi on hiljattain diagnosoitu tyypin 1 diabetes, perheesi on oppimiskäyrä kun tajuta asianmukaista hoitoa ja uusi rutiinia.

Elämänne muuttuu, mutta ajan saat mukavammaksi tämä “uusi normaali”.

Kun teet säätöjä, voit lohduttaa tietää tässä autoimmuunisairaus ei tarvitse rajoittaa lapsesi. “Lapset, joilla on diabetes voi tehdä kaikkea muuta lapset voivat tehdä”, sanoo Andrea Petersen Hulke on Juvenile Diabetes Research Foundation.

A Visual Guide to Type 1 Diabetes

Sairaalat tarjoavat peruskoulutukseen, joka voi antaa oman perheen ja hoitajien oivalluksia tarvitaan auttamaan tämän uuden tilanteen.

Tärkein muutos opettelee usein tarkistaa ja säätää verensokeria (kutsutaan myös “verensokeri”). Se on ehkä tarkistaa 10-12 kertaa päivässä. Kuinka paljon insuliinia lapsi tarvitsee riippuu aterioiden ajoituksesta, tyyppisiä ruokaa syödään, ja hänen toiminnan tason.

Se voi kestää hieman matematiikkaa taito pitää verensokeri terveellä alueella. Mutta se saa helpommin ja käytäntöä. Vaikka teet virheen, kun opit oireita lapsesi reagoi, kun hänen taso on liian alhainen tai korkea, tiedät miten korjata sen.

“Matematiikka oli outoa aluksi, mutta on niin monia työkaluja, joiden avulla”, sanoo Lisa Sterling, joka selville tyttärensä (nyt 17) oli tyypin 1, kun hän oli 11. Lokit, metriä, ja online-seurantoja auttaa sinua pysymään päälle asioita.

Insuliini voidaan antaa laukausta (ruiskulla tai kynän) tai pumpulla. Lääkärit usein aloittaa laukauksia perheiden oppii. Pumppu on pieni tietokone, joka antaa tasaisen annos insuliinia. Tarvitset silti seurata verensokeri auttaa pumpun työn oikealle. Sinä, lääkäri, ja lapsi päättää yhdessä, mikä laite lapsesi tulee käyttää.

Tavoitteena on hallita diabetesta noin lapsesi elämään, “ei toisinpäin, kertoo Jane Chiang, MD, on Diabetes Association.