hourailu

Delirium on vakava häiriö henkinen joka johtaa sekava ajattelua ja vähentää tietoisuutta ympäristön. Alku delirium on yleensä nopea – sisällä tunnin tai muutaman päivän.

Delirium voidaan usein jäljittää yhteen tai useampaan vaikuttavat tekijät, kuten vakava tai krooninen sairaus sairaus, muutoksia aineenvaihdunnan tasapaino (kuten alhainen natrium), lääkitys, infektio, leikkaus, tai alkoholin tai huumeiden peruuttaminen.

Vähentynyt tietoisuus ympäristöstä

Koska oireita delirium ja dementia voi olla samanlainen, panosta perheenjäsenen tai huoltaja voi olla tärkeä lääkäri tehdä tarkka diagnoosi.

Huono ajattelua (kognitiivinen heikentyminen)

Merkkejä ja oireita delirium alkavat tavallisesti muutaman tunnin kuluessa tai muutaman päivän. Usein ne vaihtelevat koko päivän, ja siellä voi olla kausia mitään oireita. Oireet ovat yleensä huonompi yöllä, kun on pimeää ja tilanne näyttää vähemmän tuttuja. Ensisijainen oireita ovat ne alla.

käyttäytyminen muuttuu

Tämä voi johtaa

stressi

Tämä voi näkyä

Tähän voi sisältyä

Tämä voi näkyä

Asiantuntijat ovat selvittäneet kolmenlaisia ​​delirium

Dementia ja delirium saattaa olla erityisen vaikea erottaa, ja henkilö voi olla molempia. Itse asiassa usein delirium esiintyy dementoituneiden.

Dementia on etenevä heikkeneminen muistia ja muita ajattelun taidot johtuu asteittaisesta toimintahäiriö ja menetys aivosolujen. Yleisin syy dementian syy on Alzheimerin tauti.

Joitakin eroja oireita delirium ja dementia sisältävät

Jos sukulainen, ystävä tai joku hoito näyttää mitään merkkejä tai oireita delirium, mene lääkäriin. Syötteesi noin henkilön oireet, sekä hänen tyypillinen ajattelun ja jokapäiväistä kykyjä, on tärkeää oikean diagnoosin ja löytää perimmäinen syy.

Jos havaitset oireita ja delirium on henkilö sairaalassa tai vanhainkodissa, ilmoita huolenaiheet hoitohenkilökunnalle tai lääkärille sijaan olettaen, että nämä ongelmat on havaittu. Vanhemmat ihmiset toipumassa sairaalassa tai asuvat pitkäaikaishoidon laitokseen ovat erityisesti vaarassa delirium.

Delirium tapahtuu, kun normaali lähettää ja vastaanottaa signaaleja aivojen heikentyä. Tämä vajaatoiminta johtuu todennäköisesti yhdistelmä tekijöitä, jotka tekevät aivojen haavoittuvia ja laukaista toimintahäiriö aivojen toimintaa.

Delirium voi olla yksittäinen syy tai useampi kuin yksi syy, kuten sairaus ja lääkitys myrkyllisyys. Joskus mitään syytä voidaan tunnistaa. Mahdollisia syitä ovat

Useita lääkkeitä tai lääkkeiden yhdistelmät voivat laukaista delirium, kuten joidenkin

Tyypit delirium

Delirium ja dementia

Kun lääkäriin

Mitä voit tehdä

Mitä odottaa lääkärin

tukihoito

Lääkehoito

Edistää hyviä nukkua tottumukset

Edistää rauhallisuus ja suuntautuminen

Estä monimutkaistaa ongelmia

Huolehtiminen hoitaja

Mikä tahansa tila, joka aiheuttaa sairaalahoidon, varsinkin tehohoidossa tai leikkauksen jälkeen, lisää riskiä delirium, samoin asuva vanhainkodissa.

Esimerkkejä muista olosuhteista, jotka lisäävät riskiä delirium sisältävät

Delirium voi kestää vain muutamia tunteja tai niin kauan kuin useita viikkoja tai kuukausia. Jos asiat vaikuttavat delirium osoitetaan, toipumisaika on usein lyhyempi.

Hyödyntämisaste riippuu jossain määrin terveyteen ja psyykkisen tilan ennen puhkeamista delirium. Dementiapotilaiden esimerkiksi saattaa huomattavaan laskuun muistia ja ajattelun taitoja. Ihmiset parempaan terveyteen ovat todennäköisesti täysin toipunut.

Ihmiset, joilla muita vakavia, kroonisia tai sairaille ei saa takaisin tasoja ajattelun taitoja tai toiminnan että heillä oli ennen puhkeamista delirium. Delirium vakavasti sairaiden ihmisten on myös todennäköisemmin johtaa

Jos olet suhteellisen tai ensisijainen hoitaja henkilöllä delirium, saat todennäköisesti olla rooli varaamalla tai tiedon välittäminen terveydenhuollon tarjoaja. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä, ja mitä odottaa lääkäriltä.

Ennen nimittämistä, tehdä luettelo

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Ole valmis vastaamaan niihin säästää aikaa käydä läpi aiheita haluat keskittyä.

Kysymykset henkilö voi kuulua

Lääkäri diagnosoi delirium perustuu sairaushistoria, testaa arvioida henkisen tilan ja mahdollisten myötävaikuttavat tekijät. Tutkimukseen voi sisältyä

Ensimmäinen tavoite kohtelu delirium on käsitellä mitään taustalla olevia syitä tai laukaisee – esimerkiksi lopettamalla käyttämällä erityistä lääkitystä tai hoitoon infektio. Hoito sitten keskittyy luomaan parhaat olosuhteet parantavan kehon ja rauhoittaa aivoja.

Tukihoito pyrkii ehkäisemään komplikaatioita

Keskustele lääkärin välttämisestä tai minimoimiseksi lääkkeillä, jotka voivat laukaista delirium. Tietyt lääkkeet voidaan tarvita kivun, joka aiheuttaa delirium.

Muunlaiset lääkkeet voivat auttaa rauhoittamaan henkilöä, joka tulkitsee virheellisesti ympäristöä tavalla, joka johtaa vakavaan vainoharhaisuus, pelkoa tai hallusinaatioita, ja kun vakavia levottomuus tai sekavuus tapahtuu. Nämä lääkkeet voivat olla tarpeen, jos tiettyjä käyttäytymismalleja

Nämä lääkkeet yleensä pienennetään annosta tai lopetetaan, kun delirium ratkaisee.

Jos olet sukulainen tai hoitaja joku vaarassa tai toipumassa delirium, voit ryhtyä toimiin parantaa henkilön terveyttä, toistumisen estämiseksi ja hallita vastuut.

Edistetään hyvää nukkua tottumukset

Auttaa henkilöä pysyä rauhallisena ja hyvin suuntautunut

Auttaa estämään lääketieteellisiä ongelmia

Säännöllinen hoito henkilö delirium voi olla pelottavaa ja uuvuttavaa. Pidä huolta itsestäsi, too.

Esimerkkejä organisaatioista, jotka voivat antaa hyödyllistä tietoa muun muassa National OMAISHOITAJIEN Association ja National Institute on Aging.

Menestynein lähestymistapa ehkäisemiseksi delirium on kohdistaa riskitekijöitä, jotka saattavat laukaista jakson. Sairaalaympäristössä asettavat erityisen haasteen – usein huone muuttuu, invasiivisia, kovat äänet, huono valaistus ja puute luonnon valo voi pahentaa sekaannusta.

Todisteet osoittavat, että nämä strategiat – edistää hyvää unta tottumukset, auttaa henkilö pysyä rauhallisena ja hyvin suuntautunut, ja auttaen estämään lääketieteellisiä ongelmia tai muita komplikaatioita – voi auttaa ehkäisemään tai vähentämään vakavuutta delirium.

käydä lääkärin