kemiallinen keuhkokuume

Kemiallinen keuhkokuume on epätavallinen tyyppi keuhkojen ärsytystä. Keuhkokuume yleensä on aiheuttanut bakteeri tai virus. Kemiallisessa keuhkokuume, tulehdus keuhkokudoksen on myrkyistä tai myrkkyjä. Vain pieni osa Pneumonioiden johtuvat kemikaaleista.

Merkkejä ja oireita kemiallisen keuhkokuumeen vaihtelevat suuresti, ja monet tekijät voivat määrittää sen vakavuutta. Esimerkiksi joku altistuu klooria suuri ulkouima-allas voi olla vain yskä ja polttamalla silmät. Joku altistuneet korkeille klooria pienessä huoneessa voi kuolla hengitysvajaus.

Monet aineet voivat aiheuttaa kemiallisen keuhkokuumeen, kuten nesteiden, kaasujen, ja pieniä hiukkasia, kuten pölyä tai savua, jota kutsutaan myös hiukkasia. Jotkut kemikaalit vain vahingoittaa keuhkoja, mutta jotkut myrkyllisiä aineita vaikuttaa muihin elimiin lisäksi keuhkoihin ja voivat aiheuttaa vakavia elinvaurioita tai kuoleman.

Aspiraatiopneumonia on toinen muoto kemiallisen keuhkokuumeen. Aspiraatio tarkoittaa, että hengittää suun eritteistä tai mahan sisällön keuhkoihin. Tulehdus on peräisin myrkyllisiä vaikutuksia mahahapon ja entsyymien keuhkokudoksesta. Bakteerit maha- tai suussa voi myös aiheuttaa bakteerien aiheuttama keuhkokuume.

Kemiallinen keuhkokuume on vain yhden tyyppistä keuhkotulehdus. Voit lukea viruskeuhkokuume ja bakteerikeuhkokuumeen omissa osissa.