kemoterapiaa munasarjasyöpä: auttaa lääkäriä ymmärtämään mieltymykset

Getting diagnosoitu munasarjasyöpä on pelottava, mutta se on hoidettavissa oleva sairaus. Kuitenkin, ei ole yksi koko sopii kaikille lähestymistapa munasarjasyöpä hoitoon. Keskustele onkologi selvittää, mikä toimii parhaiten sinulle.

Koska siellä on paljon tietoa imeä, se voi olla ylivoimainen alussa. Kirjoita kysymyksesi ennen nimittämistä (katso tulostettava tarkistuslistan) ja pyydä kiireellisimmät kysymykset ensin, jotta et aika loppuu aikana alustavan käynnin.

Reunustavat kohdun kaksi munasarjat, kukin noin kokoa manteli, jotka tuottavat munia ja naisten hormonit. Munasarjasyöpä voi esiintyä missä iässä tahansa, jopa lapsuudessa, mutta on yleisin vaihdevuosien jälkeen. Tauti osuus on noin 22000 uutta tapausta ja lähes 15000 kuolemantapausta vuosittain kuin Yhdysvaltoihin; Aikana hänen hedelmällisessä vuotta, naisen munasarjat toimitettava munat kohtuun läpi munanjohtimet. Munasarjat ovat alttiita useita kasvaimet, jotka ovat usein hyvänlaatuisia kystia, …

Kemoterapia, joka käyttää huumeita tappaa syöpäsoluja, suositellaan yleensä leikkauksen jälkeen hoitoon useimmat vaiheissa munasarjasyöpä. Munasarjojen syöpä on tyypillisesti reagoi kemoterapiaa.

On olemassa erilaisia ​​tapoja antaa kemoterapian, kuten suun kautta tai ruiskeena lihakseen. Kemoterapiaa munasarjasyöpä annetaan yleensä suonensisäisesti (IV) – laskimoon – tai lääkkeitä injektoidaan katetrin kautta tai satamaan vatsaan, kutsutaan vatsaonteloon kemoterapiaa (IP).

Kysy lääkäriltä, ​​onko olet ehdokkaana IP. Tutkimus osoittaa, että naiset, jotka saivat sekä IV ja IP kemoterapiaa ovat taudista vapaan pidempi kuin naisilla, jotka saivat vain IV kemoterapiaa (ja on suurempi eloonjäämisaste), mutta ne myös kokivat enemmän vakavia sivuvaikutuksia, kuten väsymystä, kipua ja matala verenkuva .

Keskeinen linja, jota kutsutaan myös Keskuslaskimokatetria (CVC), voidaan antaa ennen solunsalpaajahoitoa. CVC on ontto putki, joka on sijoitettu suureen laskimoon, ja se voi pysyä elimistössä paljon kauemmin aikaa. CVC-koodi mahdollistaa helpomman reitin IV lääkkeiden ja vaativat eri hoitoa. Tyyppi CVC käytetään perustuu siihen, kuinka kauan tulette saamaan hoitoa, kuinka kauan kestää valaa kunkin annoksen kemoterapiaa, valintasi, lääkärin mieltymysten vaadittua huolellisuutta säilyttää CVC, ja sen kustannukset. Keskustele lääkärin siitä, millaista keskiviiva että hän suosittelee sinulle.

Saat todennäköisesti yhdistelmä kemoterapiaa huumeita. Useimmat onkologit Yhdysvalloissa harkita yhdistelmä kemoterapiaa tehokkaampi kuin yksi lääke hoidettaessa munasarjasyöpää.