kirroosi: beetasalpaajat varten portahypertensio ja laskimolaajentumat – aihe yleiskatsaus

Henkilöille, jotka ovat maksakirroosi, kohonnut aiheuttaa monia ongelmia. Yksi vakava komplikaatio on verenvuoto laajentuneen laskimoiden tai laskimolaajentumat, ruoansulatuskanavassa (ruokatorvivariksvuotojen verenvuoto).

Tärkeätä; On mahdollista, että pääluokkaan raportin Hirschsprung tauti ei ole nimi odotitte. Tarkista synonyymit listaus löytää vaihtoehtoinen nimi (t) ja häiriö osa-alue (t), jota tässä raportissa.

Yksi tapa estää jakson ruokatorvivariksvuotojen verenvuoto on alentaa verenpainetta laajentuneessa laskimot. Hidastamalla sykettä ja laajentaa verisuonia, beetasalpaaja lääkkeitä, kuten propranololi ja nadolol näyttävät alentaa verenpainetta laskimolaajentumia jotka ohittavat maksan. Henkilöille, jotka ovat ruokatorven laskimolaajentumia, beetasalpaajien on osoitettu vähentävän on ensimmäinen episodi verenvuotoa. 1 Ne ovat yleensä määrätty henkilöille, joilla on kohtalainen-suuri laskimolaajentumat.

Beetasalpaajat voivat aiheuttaa haittavaikutuksia, jotka saavat ihmiset lopeta niitä. Yleiset haittavaikutukset voivat olla väsymys ja huimaus. Harvinaisempia haittavaikutuksia voivat olla astma pahenee, painajaisia, tai sekavuutta. Nopea syke ja korkea verenpaine voi esiintyä, jos lääke vedetään yhtäkkiä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka ovat korkean riskin laskimolaajentumat ja voi ottaa beetasalpaajia sivuvaikutusten vuoksi, muut hoitovaihtoehdot kuten ruokatorvivariksvuotojen juovia saattaa olla parempi vaihtoehto. 1