kirroosi: kirurginen shunts for portahypertensio – aihe yleiskatsaus

Shunt leikkauksia suunnitellaan suunnata verenkiertoa tai vatsaontelon nestettä muiden kehon alueille. Shuntit käytetään harvoin, koska komplikaatioita ne voivat aiheuttaa. Ne tehdään ainoastaan ​​Lääkärikeskukset jossa kirurgi on kokenut tekee menettelyjä.

Haima – pehmeä, nuijapää-muotoinen elin sijaitsee takana vatsaan – tekee entsyymit kehomme on sulavaa ruokaa ja hormonit säännellä verensokeri. Jos haima ei loukkaantunut, sen kanavat, jotka kuljettavat entsyymiä sisältäviä mehuja, voivat tukkeutua. Tämä voi johtaa kehitystä nestetäytteinen pussi kutsutaan haiman pseudokysta; Pseudokysta ei ole todellinen kysta, koska seinän SAC ei koostu tietyn limakalvon solujen ominaisuus todellisen kysta; Yleisin…

Komplikaatiot shunt leikkaus voi sisältää muutoksia henkistä toimintaa (enkefalopatia). Ihmiset, joilla on suuri halkaisija portacaval shuntteja on 30%: sta 40% osuus enkefalopatia. 1

Peritoneovenous shunts. Nämä shunts voi vähentää nesteen kertyminen vatsaonteloon (askites) suuntaamalla nesteen normaaliin verenkiertoa; Portacaval shunts. Portacaval shunts voivat alentaa verenpainetta porttilaskimo toisaalle verenkiertoa portaalista suoneen suuri suoneen, joka palauttaa verta sydämeen (vena cava).

Kuka on suhteellisen hyvä maksan toiminta ja vakavia komplikaatioita portahypertensio, etenkin toistuvat ruokatorvivariksvuotojen verenvuodon; Jotka eivät ole hyviä maksansiirron ehdokkaita, koska korkea ikä, jatkuva alkoholin käyttö, tai molempia; Kun muita hoitoja (kuten ruokatorvivariksvuotojen ryhmittelyä varten verenvuotoa tai diureetteja askiteksen) eivät ole toimineet; Kuka on Askites ja voi olla transjugular intrahepaattinen portosystemic shuntti (TIPS) tai toistuva paracenteses; Joilla ei ole lähellä pääsy sairaanhoidon ja voi palata nopeasti lisää ruokatorvivariksvuotojen ryhmittelyä hoitoja tai paracenteses.