klusterin päänsärkyä: syyt, tyypit, laukaisee, ja oireet

Jos saat usein jaksoja vakavia pään kipu, joka osua tarkasti ryhmitelty jaksot, voi olla klusterin päänsärkyä. Hoidot voivat tuoda helpotusta, ja oppiminen laukaisee voi estää uusia hyökkäyksiä.

Näitä voivat olla pistävää kipua toisella puolella päätä, yleensä takana tai ympärillä silmään. Tämä voi siirtyä toiselle puolelle aikana seuraava ryhmä päänsärkyä.

Samalla puolella kuin pään kipu, voi myös olla

Sinulla voi olla myös muita oireita, kuten

Klusterin päänsärkyä voi iskeä milloin tahansa päivällä tai yöllä. On tavallista, että niiden tapahtuvan samaan aikaan joka päivä. Kipu voi myös herättää sinut yöllä.

Saatat saada varoitusmerkkejä että klusteri on alkamassa, kuten lämpöä tai tunne polttava naamaasi. Sen jälkeen se alkaa, kipu joskus leviää muualle pään, kuten leuan, kaulan tai korvan.

Nämä päänsärkyä yleensä ylösajamiseen nopeasti ja se voi kestää jopa 3 tuntia. Se on lyhyempi kuin useimmat migreeni. Mutta voit saada enemmän kuin yksi päivässä.

Lääkärit kutsuvat jotkut klusterin päänsärkyä “episodimainen,” ja toiset “krooninen.” Tärkein ero on, onko koskaan saa rikkoa tai jos ne vain pitää tulossa.

Episodimainen. Tämän tyyppisessä, olet kivuttomasti venyy joka kestää kuukausia tai vuosia ryhmien välillä hyökkäyksiä kutsutaan “klusteri aikoja.” Useimmat ihmiset on tällainen.

Episodinen klusterin päänsärkyä tapahtua ryhmissä, jotka kestävät keskimäärin 6-12 viikkoa. Jokaisen klusterin aikana, voi olla yhdestä kahdeksaan päänsärkyä päivässä. Kukin voi kestää 15 minuutista 3 tuntiin, mutta lääke voidaan lyhentää aikaa.

Krooninen. Nämä ovat säännöllisesti päänsärkyä, jotka jatkuvat vuoden tai kauemmin. Jos sinulla on kivuton jaksoja, ne kestävät vähemmän kuin kuukausi.