kohdun limakalvon syöpä tauti

Kohdun limakalvon syöpä on syöpäsairaus, joka alkaa kohdussa. Kohtu on ontto, päärynän muotoinen lantion elin naisilla, jossa sikiön kehitykseen tapahtuu.

Kohdun limakalvon syöpä alkaa kerros soluja, jotka muodostavat limakalvon (endometrium) kohtuun. Kohdun limakalvon syöpä kutsutaan kohdun syöpä. Muiden syöpien voi muodostua kohtuun, mukaan lukien kohdun sarkooma, mutta ne ovat paljon vähemmän yleisiä kuin kohdun limakalvon syöpä.

oireet

Kohdun limakalvon syöpä on usein havaitaan varhaisessa vaiheessa, koska se tuottaa usein epänormaali verenvuoto emättimestä, joka kehottaa naisia ​​nähdä niiden lääkäreitä. Jos kohdun limakalvon syöpä havaitaan varhaisessa vaiheessa, poistamalla kohtu kirurgisesti usein parannuskeinoja kohdun limakalvon syöpä.

Emättimen verenvuoto vaihdevuosien jälkeen; Välivuotojen; Epänormaali, vetistä tai veren värittyneen vuotoa emättimeen; Lantion kipu; Kipu yhdynnän aikana

Merkkejä ja oireita kohdun limakalvon syöpä voi sisältyä

Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jos koet oireita, jotka huolestuttavat sinua, kuten emättimen verenvuotoa tai purkautumisesta ei liity kuukautiset, lantion kipu, tai kipua yhdynnän aikana.

Lääkärit eivät tiedä, mikä aiheuttaa kohdun limakalvon syöpä. Mitä tiedetään, että jotain tapahtuu luoda geneettinen mutaatio soluihin kohdun limakalvolla – limakalvon kohtuun.

Muutokset tasapainon naishormoneja kehossa. Munasarjat tehdä kaksi naishormoneja – estrogeeni ja progesteroni. Vaihtelut tasapaino näiden hormonien aiheuttaa muutoksia kohdun limakalvon .; Sairaus tai tila, joka lisää estrogeenin määrä, mutta ei taso progesteroni, kehon voi lisätä riskiä kohdun limakalvon syöpä. Esimerkkejä ovat epäsäännöllinen ovulaatio kuvioita, kuten voi esiintyä naisilla, joilla munasarjojen monirakkulatauti, lihavuus ja diabetes. Kun hormoneja vaihdevuosien jälkeen, jotka sisältävät estrogeeni, mutta ei progesteroni lisää riskiä kohdun limakalvon syövän .; Harvinainen tyyppi munasarjakasvain joka erittää estrogeeni voi myös lisätä riskiä kohdun limakalvon syövän .; Enemmän vuotta kuukautiset. Alkaen kuukautisia varhaisessa iässä – ennen ikää 12 – tai alkaa vaihdevuodet myöhemmin lisää riskiä kohdun limakalvon syöpään. Mitä enemmän jaksoja olet ollut, sitä enemmän kohdun limakalvon on ollut estrogeenin .; Koskaan ollut raskaana. Naiset, jotka eivät ole koskaan olleet raskaana on suurempi riski kohdun limakalvon syövän kuin tehdä naisilla, joilla on ollut ainakin yhdestä raskaudesta .; Vanhemmalla iällä. Kun vanhenet, sinun kohdun limakalvon syövän riski. Suurin osa kohdun limakalvon syöpä ilmenee vanhemmilla naisilla, jotka ovat läpikäyneet vaihdevuodet .; Liikalihavuus. Ovat lihavia lisää riskiä kohdun limakalvon syöpä. Tämä voi ilmetä, koska ylipaino muuttaa kehon tasapainoa hormonien .; Hormonihoito rintasyövän. Naiset, joilla on rintasyöpä, jotka ottavat hormonihoito lääke tamoksifeenia on lisääntynyt riski sairastua kohdun limakalvon syöpään. Jos olet ottaen tamoksifeenin keskustella riski lääkärin kanssa. Useimmille naisille, hyödyt tamoksifeenin suuremmat kuin pieni riski kohdun limakalvon syöpä .; Perinnöllinen paksusuolen syöpä oireyhtymä. Perinnöllinen polypoottinen peräsuolen syöpä (HNPCC) on oireyhtymä, joka lisää riskiä paksusuolen syövän ja muiden syöpien, kuten kohdun limakalvon syöpä. HNPCC ilmenee, koska geenimutaatio siirtyy vanhemmilta lapsille. Jos perheenjäsen on diagnosoitu HNPCC, keskustella riskiä geneettisen oireyhtymän lääkärin kanssa. Jos olet diagnosoitu HNPCC, käänny lääkärin mitä syöpäseulontatestit sinun tulisi tehdä.

Geneettinen mutaatio kääntyy normaali, terve solujen epänormaalia solujen. Terveet solut kasvavat ja lisääntyvät asetettuna nopeudella, lopulta kuolee tietyn ajan. Epänormaali solut kasvavat ja lisääntyvät käsistä, ja ne eivät kuole tietyn ajan. Kasautuvan epänormaali solut muodostavat massa (kasvain). Syöpäsolut hyökätä lähellä kudosten ja voi erottaa alkuperäisestä kasvaimesta levitä muualle kehoon (etäispesäkkeitä).

Merkitse mitään oireita sinulla on, vaikka ne näyttävät liity syy olet aikataulun nimittämistä .; Tee lista kaikista lääkkeistä, vitamiinit ja lisäravinteet, että olet ottaen. Huomaa myös, jos olet käyttänyt tahansa hormonihoito aikaisemmin, kuten pillereitä, tamoksifeenin tai muun hormonihoidon .; Kysy perheenjäsen tai ystävä mukaasi. Joskus voi olla vaikea omaksua kaikki tiedot aikana nimittäminen. Joku, joka liittyy muistat jotain, olet jäänyt tai unohtunut .; Kirjoita lista kysymyksiä kysyä lääkäriltä.

syyt

Kohdun limakalvon syöpä alkaa limakalvon (endometrium) kohtuun.

Tekijöitä, jotka lisäävät riskiä kohdun limakalvon syöpä ovat

Muutokset tasapainon naishormoneja kehossa. Munasarjat tehdä kaksi naishormoneja – estrogeeni ja progesteroni. Vaihtelut tasapaino näiden hormonien aiheuttaa muutoksia kohdun limakalvon.

Sairaus tai tila, joka lisää estrogeenin määrä, mutta ei taso progesteroni, kehon voi lisätä riskiä kohdun limakalvon syöpä. Esimerkkejä ovat epäsäännöllinen ovulaatio kuvioita, kuten voi esiintyä naisilla, joilla munasarjojen monirakkulatauti, lihavuus ja diabetes. Kun hormoneja vaihdevuosien jälkeen, jotka sisältävät estrogeeni, mutta ei progesteroni lisää riskiä kohdun limakalvon syöpään.

Harvinainen tyyppi munasarjakasvain joka erittää estrogeeni voi myös lisätä riskiä kohdun limakalvon syöpään.

Riskitekijät

Munasarjat, munanjohtimet, kohtu, kohdunkaula ja emätin (emätinkanavan) muodostavat naisen sukuelimiin.

Mikä on todennäköisin syy minun oireet ?; Onko muita mahdollisia syitä minun oireet ?; Mitä testit minun täytyy diagnosoida kohdun limakalvon syöpä ?; Onko muita testejä lavastus syöpä ?; Mitä hoitoja on saatavilla? Mitä sivuvaikutuksia voin odottaa kunkin hoidon? Miten nämä hoidot vaikuttaa minun seksuaalisuus ?; Mitä tunnet on paras tapa toimia minulle ?; Mitä vaihtoehtoja ensisijainen lähestymistapa, että olet viittaa ?; Minulla on myös muita terveyttä. Miten voin parhaiten hoitaa heidät yhteen ?; Onko olemassa rajoituksia, jotka minun pitää noudattaa ?; Onko minun syöpä levinnyt? Missä vaiheessa se on ?; Mitä minun ennuste ?; Pitäisikö minun nähdä asiantuntija? Mitä että kustannukset, ja minun vakuutusturva se ?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa että voin ottaa mukaan? Mitä sivustot suosittelette?

komplikaatiot

Kohdun limakalvon syöpä voi levitä muihin kehon osia, joten se vaikeampi hoitaa onnistuneesti. Kohdun limakalvon syöpä, joka leviää (metastasizes) useimmiten matkustaa keuhkoihin.

Oletko kokenut mitään tavallista emättimen verenvuotoa tai purkaa? Kuinka usein jotka tapahtuvat ?; Onko teillä lantiokipu ?; Oletko ollut muita oireita ?; Ovatko oireesi ollut jatkuvaa tai satunnaista ?; Mitä, jos mitään, tuntuu parantaa oireita ?; Mitä, jos mitään, ilmeisesti pahentaa oireesi ?; Oletteko ottaneet pelkkää estrogeenia hormonikorvaushoitoa vaihdevuosien oireita ?; Onko teillä mitään henkilökohtaista ollut syöpä ?; Ovatko muut perheenjäsenet on diagnosoitu syöpä? Kuinka vanha oli jokaisessa suhteessa, kun hän oli diagnosoitu? Mitkä syöpien?

Tehdä ajanvarauksen kanssa ensihoidon lääkärin tai gynekologin jos olet oireita, jotka huolestuttavat sinua. Jos diagnosoitu kohdun limakalvon syöpä, olet todennäköisesti tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut syöpiä naisen sukuelimiin (gynekologiset onkologi).

Lantion tutkimus. Aikana lantion tentti, lääkäri huolellisesti tarkastaa ulko-osa sukupuolielimissä (ulkosynnyttimet), ja sitten lisää kaksi yhden käden sormin emättimeen ja samanaikaisesti painaa toisaalta vatsaan tuntea kohdun ja munasarjat. Hän myös lisää laitetta kutsutaan speculum emättimeen. Tähystimen avautuu emättimeen niin, että lääkäri voi tarkastella emättimen ja kohdunkaulan poikkeavuuksien .; Käyttämällä ääniaaltoja luoda kuvan kohtu. Lääkäri voi suositella transvaginal ultraääni katsomaan paksuus ja tekstuuri kohdun limakalvon ja auttaa sulkemaan pois muita ehtoja. Tässä menettelyssä, sauva kaltainen laite (anturi) asetetaan emättimeen. Anturi käyttää ääniaaltoja luoda videokuvan kohdun. Tämä testi auttaa lääkäriltä etsiä poikkeavuuksia oman kohdun limakalvon .; Käyttämällä soveltamisala tutkia kohdun limakalvoon. Aikana hysteroscopy, lääkäri lisää ohut, joustava, valaistu putki (tähystyslaitteen) kautta emättimeen ja kohdunkaulan osaksi kohtuun. Linssi on tähystyslaitteen avulla lääkäri voi tutkia sisäpuolelle kohdun ja kohdun limakalvoa .; Poistaminen näytteen kudosta testaukseen. Saada näyte soluja sisällä kohtu, saat todennäköisesti käyvät läpi koepala. Tämä liittyy poistamalla kudosta omalta kohdun limakalvon laboratoriossa analysoitavaksi. Kohdun limakalvon biopsia voidaan tehdä lääkärin vastaanotolla ja tavallisesti vaadi anestesian .; Esittävät leikkaus poistaa kudosta testaukseen. Jos tarpeeksi kudos ei voida saatu koepalan tai jos koepalan tulokset ovat epäselviä, saat todennäköisesti tarvitse suorittaa menettelyä kutsutaan laajentumista ja kaavinta (D & C). Aikana OL, kudosta raaputetaan pois limakalvon kohdun ja tutkitaan mikroskoopilla syöpäsoluja.

Valmistautuminen varaamiseksi

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja siellä on usein paljon tehtävää, se on hyvä idea on valmisteltava huolellisesti. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiiksi, ja mitä voit odottaa lääkäriltä.

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä etuajassa voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeä asia aika loppuu. Sillä kohdun limakalvon syöpä, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

I vaihe syöpä löytyy vain kohtu .; II vaiheessa syöpä on molemmissa kohtu ja kohdunkaula .; Vaihe III syöpä on levinnyt yli kohtu, mutta ei ole saavuttanut peräsuolen ja virtsarakon. Lantion alueella imusolmukkeet voivat olla mukana .; Vaihe IV syöpä on levinnyt ohi lantion alueella ja voi vaikuttaa virtsarakon, peräsuolen ja etäämpänä puolilla kehoa.

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä lisäkysymyksiä aikana varaamiseksi.

Säteily koneen ulkopuolella kehon. Called sädehoito, tämän toimenpiteen aikana makaat pöydälle kun kone ohjaa säteilyn erityisiä kohtia kehon .; Säteily sijoitetaan kehosta. Sisäinen säteily (brakyhoidoksi) edellyttää saattamisesta säteilyn täytetty laite, kuten pieniä siemeniä, johtoja tai sylinterin sisällä emättimen lyhyeksi ajaksi.

Lääkäri on todennäköisesti kysymyksiin sinulle. Jos olet valmis vastaamaan niihin, se voi auttaa varauksesta aikaa käydä läpi pisteitä haluat viettää enemmän aikaa. Lääkäri voi pyytää

Testit ja menettelyt diagnosoida kohdun limakalvon syöpä ovat

Lääkehoito lisätä määrää progesteronin elimistössä. Synteettisen progestiinin, eräänlaista hormoni progesteroni, saattaa auttaa lopettamaan kohdun limakalvon syövän solujen kasvussa .; Lääkehoito vähentää estrogeenin määrä elimistössä. Hormonihoito lääkkeitä voi auttaa alentamaan estrogeenin elimistössä tai vaikeuttaa oman kehon käyttämään käytettävissä estrogeenia. Kohdun limakalvon syövän solut, jotka luottavat estrogeeni auttaa heitä kasvamaan voi kuolla vastauksena näitä lääkkeitä.

Diagnosointi kohdun limakalvon syöpä

Jos kohdun limakalvon syöpä on todettu, saat todennäköisesti olla tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut hoitoon syöpiä naisen sukuelimiin (gynekologiset onkologi).

Selvitä tarpeeksi endometriumsyöpään tehdä päätöksiä oman huolellisesti. Selvitä tarpeeksi syöpä niin että tuntuu mukavalta kyse siitä hoitovaihtoehdoista. Kysy lääkäriltäsi vaiheessa, hoitovaihtoehdoista ja niiden sivuvaikutuksia. Sen lisäksi, että lääkärin kanssa, etsiä tietoa paikalliseen kirjastoon ja Internetissä. Hyviä tietolähteitä kuuluu National Cancer Institute ja American Cancer Society .; Säilyttää vahva tukijärjestelmä. Vahvat suhteet voivat auttaa selviytymään hoidon. Keskustele läheisiä ystäviä ja perheenjäseniä, miten et tunne. Yhdistä muiden syövän sairastaneet tukemalla ryhmien paikkakunnallasi tai verkossa. Kysy lääkäriltäsi tukiryhmiä omalla alueella .; Pysy mukana tavanomaista toimintaa, kun voit. Kun et tunne jopa sitä, yrittää pysyä mukana tavanomaista toimintaa.

Kun syöpä on diagnosoitu, lääkäri toimii laajuuden määrittämiseksi (vaihe) oman syöpä. Testit käytetään määrittämään syöpä lavalla voi sisältää keuhkojen röntgenkuvauksessa, atk (TT) skannaus, positroniemissiotomografia (PET) skannaus ja verikokeita. Lopullisen päätöksen syöpä lavalla ei saa tehdä, ennen kuin olet leikkaukseen hoitoon syöpä.

Vaiheet kohdun limakalvon syöpä ovat

Hoidot ja huumeet

Aikana transvaginal ultraääni, lääkärin tai lääketieteellisen teknikko asettaa wandlike laitteen (anturin) emättimeen kun makaat takaisin tentti taulukko. Anturi lähettää ääniaaltoja, jotka tuottavat kuvia lantion elimiä.

Aikana transvaginal ultraääni, lääkärin tai lääketieteellisen teknikko asettaa wandlike laitteen (anturin) emättimeen kun makaat takaisin tentti taulukko. Anturi lähettää ääniaaltoja, jotka tuottavat kuvia lantion elimiä.

Keskustele lääkärin vaaroista hormonihoidon jälkeen vaihdevuosien. Jos harkitset hormonikorvaushoidon hillitä vaihdevuosien oireita, keskustele lääkärisi riskeistä ja hyödyistä. Ellei olet käynyt läpi kohdunpoisto, joka korvaa pelkkää estrogeenia vaihdevuosien jälkeen voi lisätä riskiä kohdun limakalvon syöpä. Kun yhdistelmä estrogeenin ja progestiinia voi vähentää tätä riskiä. Hormonihoito kuljettaa muita riskejä, kuten mahdollinen kasvu rintasyövän riski, joten punnita hyödyt ja riskit lääkäriltä .; Mieti ehkäisypillereitä. Käyttämällä ehkäisypillerit vähintään vuoden voi vähentää kohdun limakalvon syövän riskiä. Riskien vähentämisen uskotaan kestää useita vuosia sen jälkeen, kun lopetat ehkäisypillerit. Ehkäisytabletit olla haittavaikutuksia, vaikka, joten keskustella hyödyt ja riskit lääkäriltä .; Ylläpitää terveen painon. Lihavuus lisää riskiä kohdun limakalvon syöpä, joten työtä saavuttamaan ja säilyttämään terveen painon. Jos haluat laihtua, lisätä liikuntaa ja vähentää kaloreita syöt joka päivä .; Liikunta useimpina päivinä viikossa. Liikunta voi vähentää riskiä kohdun limakalvon syöpä. Lisää liikunta osaksi päivittäistä rutiinia. Yritä käyttää 30 minuuttia useimpina päivinä viikossa. Jos voit käyttää enemmän, se on vielä parempi.

Selviytyminen ja tuki

Aikana hysteroscopy Lääkäri käyttää ohuella, valaistu väline (tähystyslaitteen) tarkastella sisäpuolelle kohtu.

ennaltaehkäisy

Aikana lantion tentti, lääkäri lisää kaksi hansikkaat sormia emättimeen. Samalla painaen vatsaan, hän voi arvioida kohtu, munasarjat ja muut sisäsynnyttimet.

Vaihtoehdot hoitoon oman kohdun limakalvon syöpä riippuu ominaisuuksista syöpä, kuten vaiheessa, yleistä terveydentilaa ja valintasi.

Leikkaus poistaa kohtu suositellaan useimmille naisille kohdun limakalvon syöpä. Useimmat naiset kohdun limakalvon syöpä käyvät läpi menettely poistaa kohtuun (kohdunpoisto), sekä poistamaan munanjohtimet ja munasarjat (salpingo-oophorectomy). Kohdunpoisto tekee mahdottomaksi voit saada lapsia tulevaisuudessa. Lisäksi kun munasarjat poistetaan, koet vaihdevuodet, jos et ole jo.

Lue lisää Kohdun limakalvon syöpä

Leikkauksen aikana kirurgi myös tarkastaa alueiden ympärillä kohtu etsimään merkkejä siitä, että syöpä on levinnyt. Kirurgi voi myös poistaa imusolmukkeet testaukseen. Tämä auttaa määrittämään syöpä lavalla.

Sädehoito käyttää tehokasta energiaa palkit, kuten röntgenkuvat, tappaa syöpäsoluja. Joissakin tapauksissa lääkäri voi suositella säteilylle vähentää riskiä syövän uusiutumiseen leikkauksen jälkeen. Tietyissä tilanteissa, sädehoidon voidaan suositella ennen leikkausta, kutistua kasvain ja helpompi poistaa.

Lisää endometriumsyöpä

Jos et ole terve niin leikkaukseen, voit valita sädehoitoa vain. Naisilla, joilla on edennyt kohdun limakalvon syöpä, sädehoito saattaa auttaa syöpään liittyvät kivut.

Sädehoito voi liittyä

Hormonihoito otettavia lääkkeitä, jotka vaikuttavat hormonitasot elimistössä. Hormonihoito voi olla vaihtoehto, jos sinulla on edennyt kohdun limakalvon syöpä on levinnyt yli kohtu. vaihtoehtoja ovat

Kemoterapia käyttää kemikaaleja tappaa syöpäsoluja. Voit saada yhden kemoterapiaa huumeiden, tai kaksi tai useampia lääkkeitä voidaan käyttää yhdistelmänä. Voit saada kemoterapiaa huumeiden pilleri (suun) tai suonissasi (suonensisäisesti). Kemoterapia voi suositella naisille, joilla on edennyt tai uusiutuva kohdun limakalvon syöpä, joka on levinnyt yli kohtu. Nämä lääkkeet tulevat verenkiertoon ja sitten kulkea kehon tappaen syöpäsolut.

Kun olet saanut diagnoosin kohdun limakalvon syöpä, voi olla monia kysymyksiä, pelkoja ja huolia. Jokainen nainen löytää oman tapa selviytyä endometriumin syövän diagnoosin. Aikanaan löydät mitä toimii sinulle. Siihen asti, voit yrittää

Voit vähentää riskiä kohdun limakalvon syöpä, haluat ehkä

Oireet ja hoito

1

Hoito Huomautuksia 2s

 1

)