kortikosteroidi (nenän kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Nenän kortikosteroidien ovat kortisonia muistuttavat lääkkeet. Ne kuuluvat perheeseen lääkkeitä kutsutaan steroideja. Näitä lääkkeitä suihkutetaan tai hengitettynä nenään lievittää nenän tukkoisuus, ärsytys, ja epämukavuutta heinänuha, muita allergioita ja muita nenän ongelmia. Näitä lääkkeitä käytetään myös estää nenän polyyppien kasvaa takaisin, kun ne on poistettu leikkauksella.

Nämä lääkkeet ovat saatavissa ainoastaan ​​lääkärin määräyksestä.

Kanadalainen Merkki

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeitä tähän ryhmään tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Kortikosteroidit otetaan suun kautta tai injektiona on osoitettu hidastavan tai pysäyttää kasvun lapsilla ja aiheuttaa heikentynyt lisämunuaisen toiminto. Jos kortikosteroidit ovat lääketieteellisesti tarpeen valvoa nenän ongelmia lapsi, nenäkortikosteroideja pidetään yleensä olevan turvallisempia kuin kortikosteroidit otetaan suun kautta tai injektiona. Pitkittynyt tai suuren annoksen käytön nenäkortikosteroideja saattavat vaikuttaa kasvuun, vaikka useimmat nenäkortikosteroideja ei ole osoitettu vaikuttavan kasvuun. Myös käyttö useimpien nenäkortikosteroideja saattaa hyväksyä lasten lopettaa tai vähentää kortikosteroidien otetaan suun kautta tai injektiona.

Triamkinoloniasetonidin ei suositella käytettäväksi alle 2-vuotiailla lapsilla.

Aerosoli Neste; Spray; aerosoli Powder

Ennen tätä lääkettä annetaan lapselle, sinun ja lapsesi lääkäri pitäisi puhua hyvä tämä lääke tekee sekä riskit käyttää sitä. Noudata lääkärin ohjeiden erittäin huolellisesti, jotta vähennetään ei-toivottuja vaikutuksia.

Vaikka ei ole erityisiä tietoja verrataan käytöstä nenäkortikosteroideja vanhuksilla kanssa käytettäväksi muissa ikäryhmissä, niiden ei odoteta aiheuttavan eri sivuvaikutuksia tai ongelmia vanhusten kuin he nuoremmilla aikuisilla.

allergiat

Yhdessä ihmisen tutkimuksessa käyttöä beklometasonia suun hengitysteitse raskaana olevat naiset eivät aiheuttaneet sikiövaurioita tai muita ongelmia. Muut tutkimukset synnynnäisiä epämuodostumia kanssa beklometasoni, budesonidi, deksametasoni, flunisolidi, flutikasoni, mometasoni tai triamcinolone ei ole tehty ihmisillä.

pediatrinen

Eläinkokeissa kortikosteroidien otetaan suun kautta tai injektiona raskauden aikana osoitettiin aiheuttavan sikiövaurioita. Myös liikaa kortikosteroidien raskauden, etenkin sen ensimmäisen kolmanneksen aikana, saattaa aiheuttaa muita ei-toivottuja vaikutuksia lapseen, kuten hitaampi kasvu ja pienentää lisämunuaisen toiminto.

geriatrinen

raskaus

Imetys

Jos kortikosteroidit ovat lääketieteellisesti välttämätöntä raskauden aikana hallita nenän ongelmia, nenäkortikosteroideja pidetään yleensä turvallisempia kuin kortikosteroidit otetaan suun kautta tai injektiona. Myös käyttö nenäkortikosteroideja voi sallia joidenkin potilaiden lopettaa tai vähentää kortikosteroidien otetaan suun kautta tai injektiona.

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Käyttö deksametasonin ei suositella imettäville äideille, koska deksametasoni erittyy äidinmaitoon ja saattaa vaikuttaa lapsen kasvuun.

Muut vuorovaikutukset

Ei tiedetä, onko beklometasoni, budesonidi, flunisolidi, flutikasoni tai triamcinolone erittyy äidinmaitoon. Vaikka useimmat lääkkeet erittyvät äidinmaitoon pieninä määrinä, monet niistä voidaan käyttää turvallisesti imetyksen aikana. Tasot Mometasoni eivät ole mitattavissa äidinmaidosta, mikä altistuminen odotetaan olevan alhainen. Äidit, jotka käyttävät näitä lääkkeitä ja haluavat imettää pitäisi keskustella niistä lääkärin kanssa.

Muut sairaudet

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kerro terveydenhuollon ammattilaiselle, jos käytät jotain muuta reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääketieteessä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa lääkkeiden tämän luokan. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Tämä lääke yleensä tulee potilaan suuntiin. Lue ne huolellisesti ennen lääkkeen käyttöä. Beklometasoni, budesonidi, deksametasoni, ja triamcinolone käytetään erityisellä inhalaattorin. Jos et ymmärrä suuntiin, tai jos et ole varma, miten käyttää inhalaattorin, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Ennen lääkkeen käyttöä, poista nenäkäytävien puhaltamalla nenän. Sitten, kärkikappaleen asettaa sieraimeen, tavoitteena suihku kohti sisänurkkaan silmään.

Jotta tämä lääke auttaa, sitä on käytettävä säännöllisesti määrännyt lääkäri. Tämä lääke yleensä alkaa toimia noin 1 viikossa (deksametasoni), mutta jopa 3 viikkoa voi kulkea ennen kuin tunnet sen täydet vaikutukset.

Käytä tätä lääkettä vain ohjeiden mukaisesti. Älä käytä sitä lisää ja älä käytä sitä useammin kuin lääkäri määräsi. Muuten voi lisätä mahdollisuus imeytymistä limakalvon nenän ja mahdollisuus ei-toivottuja vaikutuksia.

Tarkista lääkäriltä ennen lääkkeen käyttöä nenän ongelmia kuin siinä, jota varten se oli määrätty, koska sitä ei tulisi käyttää monissa bakteeri, virus tai sieni nenän infektioita.

Tallenna inhalaattorin mukana beklometasonia tai deksametasoni, koska täyttö yksiköt voivat olla käytettävissä halvemmalla.

annostelu

Annos lääkkeet tässä luokassa on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräinen annos näistä lääkkeistä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Vastaamaton annos

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Jos et menetä annos tämän lääketieteen ja muistat, joka tunti tai niin, käytä sitä heti. Kuitenkin, jos et muista vasta myöhemmin, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Myös hävitä jäljelle jäänyt beklometasoni tai flunisoliidi ratkaisu 3 kk kuluttua avaat paketin.

Älä riko, rikkoa tai polttaa beklometasoni, deksametasoni tai triamcinolone aerosolisäiliön jälkeenkään se on tyhjä.

Jos käytät tätä lääkettä enemmän kuin muutaman viikon, lääkärin tulisi tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä.

Tarkista lääkäriltä

Kun hoidetaan deksametasonilla, ja hoidon lopettamisen jälkeen sen kanssa, ei ole mitään immunisointia (rokotukset) ilman lääkärin hyväksyntää. Deksametasoni saattaa alentaa elimistön vastustuskykyä ja on mahdollisuus voi saada tartunnan immunisoinnissa halutaan estää. Lisäksi muut henkilöt elävät taloudessanne ei tule ottaa tai olet äskettäin suun kautta otettavan poliorokotteen koska on olemassa mahdollisuus ne voisivat kulkea poliovirus sinulle. Vältä myös muita henkilöitä, jotka ovat ottaneet suun kautta otettavan poliorokotteen. Älä päästä lähelle niitä, eivätkä pysy samassa huoneessa niiden kanssa kovin pitkään. Jos et voi ottaa näitä varotoimenpiteitä, kannattaa harkita yllään suojaava kasvonaamio, joka kattaa nenän ja suun.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä mahdollisimman pian, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Ei kaikki edellä mainituista haittavaikutuksista on raportoitu näistä lääkkeistä, mutta niitä on raportoitu ainakin yksi niistä. Kaikki nenäkortikosteroideja ovat hyvin samanlaisia, joten tahansa edellä haittavaikutuksia voi esiintyä millä tahansa näistä lääkkeistä.

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

varastointi